Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Inspira ja Hannes Snellman valittu valtion neuvonantajiksi E18 Koskenkylä-Kotka -elinkaarihankkeessa

Kuntarahoitus

Inspira ja Hannes Snellman valittu valtion neuvonantajiksi E18 Koskenkylä-Kotka -elinkaarihankkeessa

Julkaistu: 19.08.2010 klo 09:24
Julkaisija: Kuntarahoitus

Rahoituksen Neuvontapalvelut Inspira Oy ja Hannes Snellman Asianajotoimisto on valittu Liikenneviraston neuvonantajiksi uudessa elinkaarihankkeessa koskien moottoritietä E18 Koskenkylän ja Kotkan välillä. Inspira vastaa taloudellisesta ja rahoituksellisesta neuvonannosta ja Hannes Snellman oikeudellisesta neuvonannosta.

LEHDISTÖTIEDOTE 17.8.2010

 

Rahoituksen Neuvontapalvelut Inspira Oy ja Hannes Snellman Asianajotoimisto on valittu Liikenneviraston neuvonantajiksi uudessa elinkaarihankkeessa koskien moottoritietä E18 Koskenkylän ja Kotkan välillä. Inspira vastaa taloudellisesta ja rahoituksellisesta neuvonannosta ja Hannes Snellman oikeudellisesta neuvonannosta.

 

Elinkaarimallilla (eng. PPP, Public-Private Partnership) toteutettava hanke kuuluu Suomen laajimpiin infrastruktuurihankkeisiin ja käsittää 53 km pituisen moottoritien suunnittelun, rakentamisen ja pitkäaikaisen kunnossapidon. Arvioidut rakentamiskustannukset ovat n. 285 miljoonaa euroa ja valtion talousarvion koko sopimuskauden kattava sopimusvaltuus on 650 miljoonaa euroa.

 

Hankkeen taloudelliset ja oikeudelliset neuvonantopalvelut sisältävät muun muassa  hankkeen taloudellisen mallintamisen, riskikartoituksen sekä tarjouspyyntö- ja sopimusdokumentaation laatimisen. Taloudellisen neuvonannon osalta projektinjohtajana toimii johtaja Riku Tolvanen Inspiralta ja oikeudellisen neuvonannon osalta partner Rabbe Sittnikow Hannes Snellmanilta. Hankintaoikeudellisista kysymyksistä vastaa specialist partner Mika Pohjonen Hannes Snellmanilta. Sama tiimi valittiin myös aiemmin tänä vuonna Liikenneviraston neuvonantajiksi Kokkolan ja Ylivieskan välistä kaksoisraidetta koskevaan elinkaarihankkeeseen.

 

Liikenneviraston E18 Koskenkylä-Kotka -hankkeen projektinjohtaja Hannu Lehtikankareen mukaan ”Neuvonantajapalveluilla on tärkeä rooli onnistuneen PPP-hankkeen toteuttamisessa, Inspiralla ja Hannes Snellmanilla on Suomen oloissa harvinaisen laaja kokemus tilaajan edustamisesta elinkaarihankkeissa ja uskon Liikenneviraston saavan heiltä ensiluokkaista palvelua.”

 

Taloudellisen ja oikeudellisen neuvonannon alihankkijoina toimivat Ernst & Young (verotus ja riskikartoitus), Aon Finland (vakuutus) ja englantilainen asianajotoimisto Berwin Leighton Paisner (kansainväliset PPP-asiat). Kohteen suunnittelun ja rakentamisen asiantuntijana toimii A-insinöörit Oy.

 

 

Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy on Kuntarahoitus Oyj:n tytäryhtiö ja tarjoaa julkisen alan rahoitusratkaisuihin liittyvää riippumatonta neuvonantoa. Inspira on neuvonut tilaajatahoa useassa suomalaisessa elinkaarihankkeessa, mm. yllä mainitussa Liikenneviraston Kokkola-Ylivieska –hankkeessa sekä Kuopion ja Espoon koulurakentamisen elinkaarihankkeissa. Lisäksi Inspira on toteuttanut kunnille useita elinkaarihankkeisiin liittyviä selvityksiä. Inspirassa työskentelee tällä hetkellä kahdeksan rahoituksen asiantuntijaa.

 

Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy työllistää noin 300 työntekijää Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa ja Pietarissa. PPP-hankkeiden osalta Hannes Snellmanilla on kokemusta mm. tilaajan edustamisesta E18 Muurla-Lohja -moottoritiehankkeessa ja yllä mainitussa Kokkola-Ylivieska -hankkeessa. Tämän lisäksi Hannes Snellman on toiminut palveluntuottajan edustajana Kuopion kouluja koskevassa elinkaarihankkeessa sekä neuvonut osapuolia useissa muita elinkaarihankkeita koskevissa selvityksissä.

 

 

Lisä- ja yhteystiedot:

 

Inspira

Riku Tolvanen, Johtaja

Puh. +358 50 577 2653 

riku.tolvanen@inspira.fi 

 

Hannes Snellman

Rabbe Sittnikow, Partner

Puh. +358 9 2288 4343 

rabbe.sittnikow@hannessnellman.com

 

E18 Koskenkylä-Kotka -hanke

Hannu Lehtikankare, Projektipäällikkö, Liikennevirasto

Puh. + 358 20 637 3555

hannu.lehtikankare@liikennevirasto.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs