Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Evlistä yksinoikeudella RobecoSAMin kestävän kehityksen rahastoja

Evli Pankki Oyj

Evlistä yksinoikeudella RobecoSAMin kestävän kehityksen rahastoja

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2015 klo 09:57
Julkaisija: Evli Pankki Oyj

Tuottoa tulevaisuuden kasvumoottoreista

Evli Pankki alkaa välittää sveitsiläisen rahasto- ja varainhoitoyhtiö RobecoSAMin kestävän kehityksen teemarahastoja yksinoikeudella Suomessa.

Kestävän kehityksen sijoittamiseen erikoistunut RobecoSAM on yksi alan uranuurtajista maailmassa. Yhtiö arvioi ja listaa vuosittain vastuullisimmat yritykset arvostetussa Sustainability Yearbook -yritysvastuuraportissaan. RobecoSAM vastaa myös Dow Jones Sustainability -indeksin (DJSI) tutkimuksesta.

- Kestävä kehitys saa entistä enemmän painoarvoa sijoituspäätöksissä. Sijoittajat eivät vaadi yritykseltä pelkästään yhteiskuntavastuuta, heitä kiinnostavat tulevaisuuden kasvualojen tuottomahdollisuudet. Yhdistämällä voimamme RobecoSAMin kanssa voimme tuoda suomalaissijoittajien ulottuville maailman laadukkaimmat sijoituskohteet kestävän kehityksen eri teemoista, sanoo Sanna-Maaria Savikko Evli Pankista.

Evlin kautta yksityis- ja instituutiosijoittajat voivat sijoittaa RobecoSAMin globaaleihin osakerahastoihin: Smart Energy, Smart Materials, Sustainable Healthy Living ja Sustainable Water. Rahastojen sijoitustoiminnassa otetaan huomioon kestävän kehityksen megatrendejä, kuten ilmastonmuutos, raaka-ainevarantojen niukkeneminen, teknologinen kehitys, väestön lisääntyminen ja hyvinvointi.

- Kestävä kehitys muovaa merkittävällä tavalla yritysten liiketoimintaympäristöä ja sijoittajien arvomaailmaa pitkässä juoksussa. Voittajina selviytyvät ne yritykset, jotka pystyvät muuttamaan haasteet ja riskit mahdollisuuksiksi. Tulevaisuudessa innovatiiviset, laadukkaat ja tuottavat yhtiöt ovat parhaassa kilpailuasemassa ja luovat eniten lisäarvoa sijoittajalle, kiteyttää RobecoSAMin Clas-Henrik Ivarsson, Client Portfolio Manager Nordics.

Tutustu RobecoSAMin teemarahastoihin

Lisätietoja:

Sanna-Maaria Savikko, apulaisjohtaja, Instituutiovarainhoito, Evli Pankki, p. (09) 4766 9881

Evli Pankki Oyj

Evli on sijoittamiseen erikoistunut pankki, joka auttaa yksityishenkilöitä, yrittäjiä ja yhteisöjä kasvattamaan varallisuuttaan. Evli tarjoaa varallisuudenhoitoa, osake- ja johdannaisvälitystä, sijoitustutkimusta ja corporate finance -palveluja. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 230 henkilöä, ja se hallinnoi nettomääräisenä noin 9,1 miljardin euron asiakasvarallisuutta. Evli on allekirjoittanut YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI) ja on jäsenenä Finsif - Finland’s Sustainable Investment Forumissa ja Carbon Disclosure Project (CDP) -projektissa. www.evli.com

RobecoSAM AG

Vuonna 1995 perustettu RobecoSAM on kestävän kehityksen sijoittamiseen keskittyvä rahasto- ja varainhoitoyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsin Zürichissa. Yhtiössä työskentelee 130 sijoittamisen asiantuntijaa. RobecoSAM on osa hollantilaista rahasto- ja varainhoitoyhtiö Robecoa, joka toimii 14:ssä maassa ympäri maailman. www.robecosam.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs