Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Evli laajentaa yrityslainaosaamisensa kehittyville markkinoille

Evli Pankki Oyj

Evli laajentaa yrityslainaosaamisensa kehittyville markkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2013 klo 11:00
Julkaisija: Evli Pankki Oyj

Evli Pankki on tuonut sijoittajille uuden korkorahaston, Evli Kehittyvät Markkinat Yrityslainan. Rahasto hajauttaa varansa maailmanlaajuisesti kehittyvien maiden laadukkaisiin yrityslainoihin.

- Yrityslainat ovat olleet Evlin rahastojen ydinosaamisalue jo vuosia, ja nyt voimme tarjota sijoittajille pääsyn uudelle, erittäin hyviä kohteita sisältävälle lainamarkkinalle. Kasvun hidastumisesta huolimatta kehittyvät taloudet pysyvät maailmantalouden moottoreina, ja markkinoilta löytyy terveitä yrityksiä, jotka tarjoavat mielenkiintoisia tuottomahdollisuuksia, sanoo Evlin rahastoista vastaava Lea Keinänen.

Evlillä on ennestään neljä yrityslainarahastoa, jotka ovat menestyneet niin nousu- kuin laskumarkkinassa. Pankin ensimmäinen yrityslainarahasto, Evli Yrityslaina, on perustettu vuonna 1999. Eurooppalaisiin yrityslainoihin sijoittava rahasto on Suomen Sijoitustutkimuksen viimeisimmän rahastoraportin (30.9.2013) mukaan vertailuryhmänsä parhaiten tuottanut rahasto Suomessa viiden ja kymmenen vuoden vuotuisella tuotolla mitattuna. Evlillä on laaja-alaista asiantuntemusta myös kehittyvien markkinoiden korkotuotteista ja osakkeista.

Muiden Evlin yrityslainarahastojen tapaan uusi rahasto noudattaa kassavirtapainotteista sijoitusstrategiaa. Salkkua hoidetaan aktiivisesti ja kurinalaisesti pääpainon ollessa tasaisesti positiivista kassavirtaa tuottavissa yhtiöissä, jotka ovat vähävelkaisia ja riskiinsä nähden houkuttelevasti hinnoiteltuja. Evli Kehittyvät Markkinat Yrityslainan varat sijoitetaan pitkäjänteisesti yli syklien sekä ylemmän (Investment Grade) että alemman (High Yield) luottoluokituksen yrityslainoihin. Tärkein sijoituskohteen valintaan vaikuttava tekijä on lainan liikkeeseenlaskijan luottokelpoisuus ja sen myötä pääoman suojaaminen.

Sijoitukset kehittyville markkinoille tehdään vahvoissa valuutoissa, kuten euroissa ja Yhdysvaltain dollareissa, liikkeeseenlaskettuihin joukkovelkakirjoihin (Eurobond). Markkinat ovat laajat, syvät ja läpinäkyvät, ja yrityslainoja säätelevät kansainväliset lait ja tavanomaiset kovenantit eli sopimusvakuudet. Sijoittajan suoja on verrattavissa kehittyneiden markkinoiden yrityslainoihin.

Kehittyvien maiden yrityslainat vastaavat tuotoltaan valtionlainoja, mutta ovat luottoluokitukseltaan parempia ja juoksuajaltaan lyhyempiä. Valikoima on valtionlainoihin verrattuna kymmenkertainen. Etenkin Venäjallä ja kehittyneemmässä Aasiassa, kuten Singaporessa, Hong Kongissa, Taiwanissa ja Koreassa, on huippuluokan liikkeeseenlaskijoita.

Suositeltava sijoitusaika Evli Kehittyvät Markkinat Yrityslaina -rahastoon on yli neljä vuotta. Sijoituksia voi tehdä vähintään 1 000 eurolla tai 50 eurolla kuukaudessa. Merkinnät ovat maksuttomia. Rahastoon voi tutustua tarkemmin tästä.

Lisätietoja:

Tuomas Hukka, Evli-Rahastoyhtiö Oy, johtaja, p. 09-4766 9341, tuomas.hukka@evli.com

 

Evli Pankki Oyj on suomalainen, sijoittamiseen erikoistunut yksityispankki. Tarjoamme yksityishenkilöille, yrityksille ja instituutioille laaja-alaisen tuotevalikoiman sekä vahvaan ammattitaitoon perustuvaa asiakaspalvelua sijoittamisessa ja varallisuudenhoidossa. Toiminnassamme tiivistyy yli 25 vuoden ja 250 sijoitusasiantuntijan kokemus ja osaaminen. Evli-konsernin oma pääoma on 49,3 miljoonaa euroa ja BIS-vakavaraisuussuhde 13,7 prosenttia. Hoidossamme on 5,3 miljardin euron asiakasvarallisuus (30.6.2013). Evlillä on tällä hetkellä 28 Suomeen rekisteröityä sijoitusrahastoa, joista 11 rahastoa on saanut parhaan tai toiseksi parhaan Morningstar-luokituksen. www.evli.com 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs