Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Yleisradio on Vuoden Pelikasvattaja

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Yleisradio on Vuoden Pelikasvattaja

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 08:06
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Vuoden Pelikasvattajan kunnianosoitus annetaan Kansallisena pelipäivänä henkilölle, organisaatiolle, teolle tai ilmiölle, joka on merkittävästi edistänyt positiivista pelikulttuuria, keskustelua digitaalisesta pelaamisesta tai vähentänyt pelaamiseen liittyviä haittoja.

Pelikasvattajien verkosto on valinnut Vuoden Pelikasvattajaksi Yleisradion

Yleisradio on uutisoinnillaan ja lähetyksillään pitänyt digitaalisiin peleihin liittyvää keskustelua käynnissä koko vuoden ajan. Yle Uutisten verkkosivuille on luotu oma Pelit-kategoria ja peleihin liittyvässä uutisoinnissa on pitäydytty asiapitoisessa uutisoinnissa, joka tarjoaa kansalaisille neutraalia tietoa peleihin liittyvistä ilmiöistä. Lisäksi Pelikasvattajien verkosto pitää Ylen eSports-tiimin televisioituja elektronisen urheilun suoria lähetyksiä vuoden kulttuuritekona ja toivoo, että Yle jatkaa pelikulttuuria avaavien lähetysten ja muiden ohjelmien tuottamista myös tulevina vuosina.

Digitaalisista peleistä uutisoitaessa median huomio kiinnittyy yhä suurelta osin pelien ulkoisiin ominaisuuksiin, aikuisille suunnattujen pelien väkivaltaan tai peliteollisuuden talouslukuihin. Yle on onnistunut uutisoinnissaan menemään pintaa syvemmälle ja herättämään keskustelua pelien paikasta arjessa, niiden välittämistä tarinoista, pelien positiivisista vaikutuksista ja pelien tekijöistä.

Pelikasvattajien verkosto haluaa kiittää Yleä erinomaisesta toiminnasta positiivisen pelikulttuurin edistäjänä!

Vuoden Pelikasvattajan kunniakirja luovutetaan Yleisradiolle Kansallisena pelipäivänä 15.11.2014 Helsingissä.

Kuka on Vuoden Pelikasvattaja ensi vuonna?

Vuoden Pelikasvattaja valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja Pelikasvattajien verkosto teki valinnan itsenäisesti. Haluamme kuitenkin nostaa esiin erinomaisia esimerkkejä kaikkialta Suomesta ja haastammekin kaikki ilmoittamaan ehdokkaita ensi vuoden pelikasvattajaksi! Ehdokkaita kootaan koko vuoden ajan ja Pelikasvattajien verkosto valitsee ehdokkaista viisi suosituinta yleisöäänestykseen.

Ilmoita ehdokkaasi vuoden 2015 pelikasvattajaksi osoitteessa: www.pelikasvatus.fi/vuodenpelikasvattaja

Pelikasvattajien verkosto

Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto digitaalisen pelaamisen parissa toimiville. Verkosto pyrkii edistämään positiivista pelikulttuuria, lisäämään ja monipuolistamaan peleistä käytävää julkista keskustelua, sekä ehkäisemään pelaamisesta syntyviä haittoja.

Verkostossa on edustajia mm. seuraavista organisaatioista: Aalto-yliopisto, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Eläketurvakeskus, Helsingin kaupungin opetusvirasto, Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin nuorisoasiainkeskus, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, Helsingin yliopisto, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Jyväskylän eSports-Seura, Jyväskylän yliopisto, Kalliolan nuoret ry, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus, Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut, Koulukino ry, Lahden kaupunginkirjasto, Laihian kunnankirjasto, Lapin yliopisto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Mediakasvatuskeskus Metka ry, Mediakasvatusseura ry, Nurmijärven seurakunta, Oulun nuorisoasiankeskus, Oulun sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun yliopisto, Pelastakaa Lapset ry, Plan Suomi, Porvoon kaupungin nuorisopalvelut, Sininauhaliitto, Sovatek-säätiö, Stadin Nuorisoseurat ry, Suomen elektronisen urheilun liitto ry, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, Taideteollinen korkeakoulu, Tampereen yliopisto, Tekniikan museo, Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus, Tornion kaupungin nuorisotoimi, Turun yliopisto, Vanhustyön keskusliitto, Vantaan kaupunginkirjasto, Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskus

Lisätietoja:

Tommi Tossavainen
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
Puhelin: 0295 338 010
Sähköposti: tommi.tossavainen@kavi.fi

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs