Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Venäläisyritykset etsivät aktiivisesti bisneskumppaneita

EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Venäläisyritykset etsivät aktiivisesti bisneskumppaneita

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2012 klo 13:20
Julkaisija: EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Venäläisyritykset etsivät uusia kumppaneita ja rahoittajia Lappeenrannassa järjestetyissä EU-Venäjä-innovaatiofoorumissa ja EBN-kongressissa tällä viikolla. Money Talks Forum
-tapahtuma, jonka Technopolis järjesti tapahtumien yhteydessä, oli tehokas keino löytää rahoittajia ja tavata potentiaalisia yhteistyökumppaneita.

Niin kutsutut matchmaking-tapahtumat ovat yleistyneet kansainvälisessä liiketoiminnassa. Globaalisti toimiva sijoittaja Nils Granath, Cartagena Capital -yhtiön osakas, on osallistunut vastaaviin tapahtumiin ympäri maailmaa.

”Tämä tapahtuma oli erityinen, sillä paikalla oli paljon venäläisiä yrityksiä”, Granath kertoi.

Granath saapui Lappeenrantaan selvittämään tapahtumaan osallistuvien yritysten potentiaalia sijoituskohteena.

”Yritysten esityksistä saa hyvän yleiskuvan, mutta tärkeimpiä ovat kahdenväliset tapaamiset, joissa keskustellaan yksityiskohtaisesti”, Granath kertoi.

Tapahtumaan osallistuneiden viidenkymmenen yrityksen joukossa oli myös paikallisia yrittäjiä. Yksi heistä oli Marko Karhunen, lappeenrantalaisen Ekogenin toimitusjohtaja. Hänen tavoitteenaan oli tavata potentiaalisia sijoittajia ja asiakkaita.

”Kehitämme pienen mittakaavan voimalaitosta, joka käyttää puupohjaista polttoainetta energianlähteenään. Avaamme koelaitoksen elokuussa ja toivomme laajentavamme toimintaamme tulevina vuosina Eurooppaan ja Venäjälle. Kahdenväliset tapaamiset olivat hyvä alku jatkoneuvotteluille muutamien sijoittajien kanssa”, Karhunen sanoo.

EU-Venäjä-innovaatiofoorumin ja EBN-kongressin järjestäjät ovat erittäin tyytyväisiä siihen, miten tapahtumaan osallistuneet hyödynsivät verkostoitumismahdollisuudet.

”Olemme kokeneet todella positiivisen ilmapiirin Lappeenrannassa näiden päivien aikana. Foorumin osallistujilla on ollut mahdollisuus tavata toisiaan 24 eri workshopissa ja luoda tulevaisuuden visioita. Uskomme, että se toi uusia ajatuksia yhteistyön kehittämiseen”, Minna Martikainen, Lappeenrannan teknillisen yliopiston vararehtori, sanoi.

Lisätietoa:
Minna Martikainen
Vararehtori, professori
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
puh. +358 40 569 2652
minna.martikainen@lut.fi

Tapahtuma lyhyesti

3. EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja 21. EBN-kongressi järjestetään Lappeenrannassa 13–15.6.2012. Tapahtumissa tuetaan EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä konkreettisin keinoin: tarjoamalla tietoa ja kontakteja. Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna energia ja ympäristö, logistiikka ja liikkuvuus sekä yritysten verkottuminen. Tapahtumat järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja European BIC Network (EBN).

www.lappeenranta.fi
www.lut.fi
www.ebn.eu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs