Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Suomen Rahapajan uutuudet. Fabergén suomalainen perintö valokeilassa

Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapajan uutuudet. Fabergén suomalainen perintö valokeilassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2012 klo 13:35
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Pala suomalaista ylellisyyttä suoraan keisarillisesta hovista. Vuonna 2012 Suomen Rahapaja ja valtiovarainministeriö muistavat suomalaista Fabergé-mestaria, jonka johdolla valmistettiin maineikkaan Fabergé-tuotannon tärkeimmät esineet. Henrik Wigström ja eurooppalaiset taiteilijat -juhlaraha julkaistaan 3.2.2012 Berliinin kansainvälisillä raha-alan messuilla.

Tänä vuonna suomalaisten kultaseppien ammattiosaaminen saa valtiollisen tunnustuksen, kun Suomen Rahapaja lyö valtiovarainministeriön tilauksesta kultaseppien juhlarahan. Juhlarahan nimellisarvo on 10 euroa.

”Olemme ylpeitä saadessamme nostaa juhlarahaan esille kotimaisten kultaseppätaitureidemme ammattitaidon. Fabergén suomalainen perintö ansaitsee huomionsa kansainvälisestikin. Fabergé-mestari Henrik Wigström vastasi maailman kuuluisimpien keräilyesineiden valmistuksesta ja tätä osaamista on Suomen kultasepillä edelleen.”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

Suomalaismestarit saivat Fabergén loistamaan

Kultaseppä Karl Fabergén (1846-1920) tuntevat kaikki, mutta harva suomalainen tietää, että Fabergén mestariluomukset eivät olleet yhden miehen teoksia. Fabergén yli kahdestakymmenestä kultaseppämestarista 14 oli suomalaisia.

Fabergé-raha kertoo suomalaisesta pojasta, josta tuli yksi maailman kuuluisimpia Fabergé-mestareita. Henrik Wigström (1862-1923) toimi Fabergén johtavana mestarina viimeiset 15 vuotta ennen Venäjän vallankumousta ja Fabergén kultasepänliikkeiden lopettamista.

Rahan on suunnitellut Pertti Mäkinen. Hopeisen juhlarahan halkaisija on 33 mm ja se painaa 17 grammaa. Juhlarahaa lyödään peilikiiltoisena enintään 15 000 kappaletta ja himmeäkiiltoisena enintään 15 000 kappaletta.

Osa kansainvälistä rahasarjaa

Suomi osallistuu Henrik Wigström ja eurooppalaiset taiteilijat -juhlarahalla eurooppalaisten rahapajojen julkaisemaan European Silver Star -juhlarahaohjelmaan.

European Silver Star -ohjelman teemana on vuonna 2012 eurooppalaiset taiteilijat. Euroopan maat ovat julkaisseet rahoja ohjelman mukaisesti yhteisellä teemalla vuodesta 2004 alkaen.

Fabergé-taiteilijamestari Henrik Wigströmin syntymästä on kulunut 150 vuotta vuonna 2012.

 

Lisätietoja:

Henna Karjalainen

viestintäjohtaja

Suomen Rahapaja Oy

+ 358 50 575 9197

henna.karjalainen(at)mint.fi

 

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2012 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja kaksi erikoisrahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2012 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs