Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » SUOMEN JAPANIN INSTITUUTTI JÄRJESTÄÄ REFLECTIONS FROM FINLAND -KUTSUNÄYTTELYN JAPANISSA 4.-5. SYYSKUUTA

SUOMEN JAPANIN INSTITUUTTI JÄRJESTÄÄ REFLECTIONS FROM FINLAND -KUTSUNÄYTTELYN JAPANISSA 4.-5. SYYSKUUTA

Julkaistu: 27.08.2010 klo 15:59
Julkaisija: Doomwatch Oy

Kuvanveistäjä Kim-Peter Waltzer ja taidemaaalari Hanna Lamnaouer esittelevät teoksiaan Japanin Kawaguchissa taidegalleria Atliassa syyskuussa. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Finland Educational Research -projektin kanssa Kawaguchi Cityssä. Tarkoituksena on tuoda esille suomalaista kulttuuria. Näyttelyn järjestää Suomen Japanin instituutti.

Kuvanveistäjä Kim-Peter Waltzer ja taidemaaalari Hanna Lamnaouer esittelevät teoksiaan Japanin Kawaguchissa taidegalleria Atliassa syyskuussa. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Finland Educational Research -projektin kanssa Kawaguchi Cityssä. Tarkoituksena on tuoda esille suomalaista kulttuuria. Näyttelyn järjestää Suomen Japanin instituutti.

WALTZERIN VEISTOKSET HEIJASTAVAT SUOMALAISTA LUONTOA

Kim-Peter Waltzer marssittaa Atliaan valikoiman pronssisia ja kristallisia veistoksiaan, joiden materiaalit ovat hyvälaatuisia ja ikiaikaisen kestäviä. Teosten muodot sekä värit heijastavat suomalaista luontoa ja revontulia. Pronssiveistoksista näytillä ovat Karhunkallo, Alkulintu, Igumeni sekä Vapauden Hengetär. Kristalliteoksia näyttelyssä on esillä kaksi: kristallinen Vapauden Hengetär sekä Aivo –teos.

Kim-Peter Waltzerin taide on ollut aiemminkin esillä Japanissa. Vuonna 2009 taiteilijan pronssinen teos, Kultainen taivaanportti, oli nähtävillä Atamin taidemuseo MOA:ssa, jossa se luovutettiin omistajalleen Marutei Tsuruselle. Vuonna 2011 Waltzerin taidetta nähdään Tokion vilkkaimmalla ostoskadulla, Ginzalla, sijaitsevassa taidegalleria Seirassa. Ginzalla on aiemmin nähty myös suomalaisen Soile Yli-Mäyryn teoksia.

Suomessa Waltzerin taidetta voi nähdä muun muassa Valamon luostarissa sijaitsevassa kokonaistaideteos Sillankorvassa. Taiteilijalla on Valamon luostarin kulttuurikeskuksessa vuoden mittainen näyttely toukokuusta 2011 alkaen. Ortodoksinen arkkipiispa Leo on Waltzerin taiteen tukija ja kummisetä, joka osallistuu myös taiteilijan tulevaan Ginzan näyttelyyn.  

Waltzer on toiminut yritystaiteilijana oman yrityksensä Doomwatch Oy:n kautta jo 15 vuotta. Hän on muun muassa rakentanut messumaailmoja, toiminut Helsingin Puhelimen elämysjohtajana, suunnitellut robottiveistoksia Marimekolle, toteuttanut Lahteen näyttävän Doomwatch –teoksensa, ollut innovaatiokonsulttina Joensuun Tiedepuiston Oasis – työympäristön kehittämisessä ja kehittänyt Martelan kanssa Kelja -huonekalusarjan. Viime vuodet Waltzer on keskittynyt veistoksiinsa ja kokonaistaideteoksiinsa. Veistoksia on lukuisissa yksityiskokoelmissa Suomessa, USAssa sekä Japanissa.

LAMNAOUERIN MAALAUKSET LEIKITTELEVÄT OPTISILLA ILLUUSIOILLA

Taidemaalari Hanna Lamnaouer kuvailee Atliassa esillä olevaa Murtumia -teoskokoelmaansa optisten illuusioiden ja monimielisen hahmottamisen näyttämöksi. Värit ja sävyt sekä muotojen ja viivojen sommittelu on teoksissa olennaista.

- Puoliabstraktit elementit perustuvat ääriviivaan ja itsenäisiin, syntetistisiin värialueisiin. Maalaamistani ohjaavat tietyt sommitelmalliset periaatteet, kuten avoimien muotojen ja jatkuvan viivan yllätyksellinen vuorottelu. Taustan väreilevät sävyt aiheuttavat optisen illluusion kautta vaikutelman liikkeestä. Tasapaino toteutuu osittain symmetrisesti toistuvien muotojen kautta. Jännite syntyy kirkkaan ja murretun tai taitetun kontrastista sekä ennen kuvapinnan reunaa katkeavista, energiansa näin säilyttävistä viivoista. Kirkasta väriä käytän säästellen, koska en halua sen tyydyttävän silmää, vaan sykkivän kiusallisesti, saaden katsojan haluamaan lisää, Lamnaouer kertoo.

Taiteilijan työssä on myös filosofista taustaa. Heideggerilainen fenomenologia tuo sisältöä etenkin harmahtaviin töihin. Heideggerin filosofoima arjen murtuminen suodattuu Lamnaouerin teoksisiin kulttuurisen, sosiaalisen ja henkisen todellisuuden säröinä.  

Lamnaouer on pitänyt näyttelyitä vuodesta 2000 lähtien. Tänä vuonna hän on osallistunut Galleria Atlian näyttelyn lisäksi kahteen muuhun kutsunäyttelyyn: SKjL:n jurytettyyn Rajoilla-näyttelyyn Aineen Taidemuseossa, Torniossa, sekä Varhaisia unenkuvia-näyttelyyn Galleria Ferinissä, Helsingissä. Maalaamisen ohella Lamnaouer opiskelee taiteen maisteriksi Aalto- yliopistossa, sekä työskentelee kuvataiteen opettajana ja freelance- kulttuuritoimittajana Turun Sanomissa.

SUOMEN JAPANIN INSTITUUTTI TUKEE SUOMALAISTA TAIDETTA JA TIEDETTÄ

Suomen Japanin instituutti toimii kulttuurisena ja akateemisena instituuttina, jonka tarkoitus on lisätä yhteistyötä Suomen ja Japanin välillä tutkimuksen, korkeakoulutuksen ja kulttuurin saralla. Instituutin taustalla on 39 eri tahoa tutkimuksen, koulutuksen, teknologian, taiteen ja talouden aloilta. Mukana ovat muiden muassa Aalto yliopisto, Helsingin yliopisto, Sibelius Akatemia, Helsingin kaupunki ja Nokia Oyj.

LISÄTIETOJA

Kuvanveistäjä Kim-Peter Waltzer, p. 050 5544 687, artist@waltzerart.fi
Taidemaalari Hanna Lamnaouer, p. 040 5898 021, hanna.lamna@emdia.fi
Suomen Japanin instituutin johtaja Heikki Mäkipää, p. +813 5447 6040, heikki.makipaa@fininstitute. gr.jp
Taiteilijoiden www-sivut

Kim-Peter Waltzer www.waltzerart.fi
Hanna Lamnaouer hanna.lamna.emdia.fi

Suomen Japanin instituutti
www.finstitute.gr.jp

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs