Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Sokos Hotel Paviljonki linjaa hotellirakentamisen trendejä, harjannostajaiset 20.1.

Osuuskauppa Keskimaa

Sokos Hotel Paviljonki linjaa hotellirakentamisen trendejä, harjannostajaiset 20.1.

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2012 klo 12:24
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk:n Sokos Hotel Paviljongin rakentaminen on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. Tilaa, tyyliä ja tapahtumia toimivaksi kokonaisuudeksi niputtava Sokos Hotel Paviljonki tuo Jyväskylään aivan uudenlaista hotellitarjontaa, linjaten hotellirakentamisen tulevaisuuden trendejä.

Sokos Hotel Paviljongin rakentaminen on suunnitellussa aikataulussa. Parhaillaan ovat käynnissä julkisivu- ja sisustustyöt.

Lokakuussa 2010 alkaneessa rakentamisessa saavutetaan perjantaina 20.1.2012 tärkeä välietappi, kun kohteen rakentajat kokoontuvat harjannostajaisiin.

Hotelli valmistuu noin viiden kuukauden kuluttua, kesäkuun puolessa välissä.

Sokos Hotel Paviljonkiin tulee yhteensä 170 hotellihuonetta.

– Tuomme Jyväskylän hotellielämään aivan uudenlaista tarjontaa, tapahtumien keskuksen ytimeen. Sokos Hotel Paviljonki yhdistää tilaa, tyyliä ja tapahtumia tavalla, josta muodostuu laadukas ja moderni, mutta samalla rento, lämminhenkinen ja ajassa elävä kokonaisuus, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen kuvailee.

Lutakon aukion laidalle nousevaan 9-kerroksiseen hotellirakennukseen valmistuvat Jyväskylän kookkaimmat, 26-70 m2 hotellihuoneet, joista 6 on sviittejä. Kalusteiden sijoittelu sekä materiaalivalinnat poikkeavat tyypillisistä hotellihuoneratkaisuista. Suurista ikkunoista avautuvat näkymät Jyväskylän keskustan kattojen ylle sekä Jyväsjärven maisemiin.

– Tyyli, tila ja avaruus näkyvät myös aula- ja vastaanottotiloissa. Kaisa Blomstedtin sisustussuunnitelman lähtökohtana on ollut luoda uusia hotellisisustamisen trendejä kansainväliset mitat täyttäen. Esimerkiksi hotellin sisääntulo on sykähdyttävä, sisältäen maukkaita yksityiskohtia, mielenkiintoisia ratkaisuja ja suomalaista designia.

Kattokerrokseen tulevat mittavat saunatilat sekä kuntosali.

– Tilaa tarjoaa tietysti myös 500 autopaikan pysäköintitalo, josta on suora kulkuyhteys hotellin vastaanottoon.

Ravintolatilat sijoittuvat kahteen kerrokseen. Katutasossa sijaitsee italialaishenkinen, 150 asiakaspaikan ruoka- ja seurusteluravintola, jonka keittiötä hallitsee elävän tulen pizzauuni. Toisessa kerroksessa tarjoillaan hotellivieraiden aamiainen, ravintola toimii myös tilauskäytössä.

Suomessa uusia hotelleja avataan harvoin, joten Jyväskylän uusi, kaupungin keskustaan sijoittuva hotelli kiinnostaa laajasti.

– Hotellin myynti on ollut jo jonkin aikaa täydessä käynnissä, ja ensi syksyä on myyty jo hyvin. Sokos Hotel Paviljonki houkuttaa sekä työ- että vapaa-ajan matkustajia, kiinnostaen tietysti myös oman alueemme ihmisiä ainakin uusien ravintolapalvelujen takia, Hannu Nirkkonen toteaa.

Sokos Hotel Paviljonki tulee työllistämään noin 40 työntekijää. Henkilökunnan rekrytointi ajoittuu helmi-maaliskuulle.

Sokos Hotel Paviljongin rakentamiselle omat vaatimuksensa on asettanut Lutakon tunnettu erityispiirre, lähelle maanpintaa nouseva pohjavesi.

– Kohteen haastavuutta on lisännyt myös sen liittäminen pysäköintitaloon, alueen kaikkien rakennushankkeiden yhteensovittaminen sekä tietysti se, että naapuritontilla on koko ajan täydessä toiminnassa yksi Suomen nopeimmin kasvava messu- ja kongressikeskus. Haasteista huolimatta hankkeessa ollaan ammattitaitoisten urakoitsijoiden ja osaavan työnjohdon ansiosta alkuperäisessä aikataulussa, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen kiittelee.

25 miljoonan euron hotellihanke tarjoaa rakennusalalle suoraan ja välillisesti yli 400 henkilötyövuotta. Itse työmaa työllistää tällä hetkellä 120-150 työntekijää.

Sokos Hotel Paviljongin urakoitsijat

Rakennusurakka: NCC Rakennus Oy, Jyväskylä
Sähkö- ja LV-urakka: KS-Kitek Oy, Jyväskylä
IV- urakka: ARE Oy, Jyväskylä
Automaatiourakka: Honeywell Oy, Jyväskylä
Sprinkleriurakka: Firecon Oy, Jyväskylä
Sisustusurakka: Rakennustoimisto Alonen Oy / Palokan Puutuote Oy, Jyväskylä

Tervetuloa Sokos Hotel Paviljongin harjannostajaisiin Sokos Hotel Alexandran juhlasaliin perjantaina 20.1. kello 13 alkaen.

Lisätietoja:

Hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen, 050 3640 249
Toimialajohtaja Pasi Kunelius, 010 767 3060
Kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 010 767 3020

TAUSTAA:

  • Sokos Hotel Paviljonki tarjoaa merkittävän kilpailuedun Messu- ja kongressikeskus Jyväskylän Paviljongille, jonka menestyksestä hyötyy koko maakunta niin matkailutulon kuin työllistämisen näkökulmasta.
  • Hotellin rakentaminen on osa Jyväskylän Paviljongin sekä kokous- ja tapahtumaverkoston kehittämissuunnitelmaa, Master Plan 2015:a. Sitä toteuttaa myös parhaillaan rakenteilla olevien Lutakon alueen aukioiden ja Jyväskylän sataman liittäminen kiinteäksi osaksi Paviljonkia. Alueesta tulee kaupungin asukkaiden ja matkailijoiden kohtaamispaikka, rannallinen ulkoilmaolohuone, jossa ihmiset viihtyvät.
  • Jyväskylän keskustassa sijaitseva messu- ja kongressihotelli on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Keskimaa tiedottaa:
ke 15.2.2012 kello 10, lehdistötilaisuus
Keskimaan vuosi 2011 ja vuoden 2012 ajankohtaiset asiat

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 109 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs