Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » NOVARTIS JAKAA TIETOA POTILAAN OIKEUKSISTA HELSINGISSÄ 28.5.

NOVARTIS JAKAA TIETOA POTILAAN OIKEUKSISTA HELSINGISSÄ 28.5.

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2011 klo 11:00
Julkaisija: Novartis Finland Oy

Lääkeyritys Novartis Finland Oy on mukana valtakunnallisten potilasjärjestöjen järjestämässä liikunta- ja

hyvinvointipäivässä 28.5.2011 klo 14.00–17.00 Helsingissä Espan lavalla. Novartiksen teltalla jaetaan tietoa potilaan oikeuksista, ja paikalla on myös lakimies vastaamassa kansalaisten kysymyksiin.

 

Lääkeyritys Novartis Finland Oy:n Taloustutkimuksella vuonna 2010 teettämästä kyselystä kävi ilmi, että joka kolmas suomalainen toivoo lisää  tiedottamista potilaan oikeuksista. Suomalaisista 15–79‐vuotiaista potilaan oikeuksia omasta mielestään hyvin tuntevia oli vain joka seitsemäs. Jonkin verran oikeuksia tuntevia oli puolet vastaajista ja huonosti tuntevia vajaa kolmannes. Peräti 37 prosenttia 50–70‐vuotiaista tunsi potilaan oikeuksia aika huonosti tai ei ollenkaan.

 

– Viime aikoina on käyty paljon keskustelua terveydenhoidosta Suomessa ja samalla puheissa on sivuttu myös potilaan oikeuksia. Haluamme olla aktiivisesti mukana tässä keskustelussa ja yksi aloite on Tunnetko Potilaan Oikeudet ‐kampanjamme. Tavoitteemme on kohentaa ihmisten tietoisuutta oikeudestaan hyvään, turvalliseen ja tutkittuun hoitoon, Novartis Finland Oy:n

toimitusjohtaja Antti Viitanen sanoo.

 

Novartis Finland Oy pystyttää potilasjärjestöjen tapahtumaan Esplanadille 28.5. oman telttansa, jossa yritys jakaa tietoa potilaan oikeuksista. Novartis on kutsunut paikalle asianajotoimisto Hammarström Puhakka Partnerisin juristin ja osakkaan Klaus Nyblinin, joka vastaa veloituksetta kansalaisten kysymyksiin potilaiden oikeuksiin liittyen. Nyblin on erikoistunut lääkealan

juridiikkaan. Novartiksen teltalla voi myös testata, miten hyvin potilaan oikeuksia tuntee.

 

Novartiksen teltta on avoinna 28.5.2011 kello 14.00–17.00.

 

Osana Potilaan oikeudet ‐kampanjaa Novartis Finland Oy ylläpitää myös potilaanoikeudet.fi ‐sivustoa.

 

Lisätietoja:

Novartis Finland Oy

Antti Viitanen, toimitusjohtaja

p. 010 6133 352

sähköposti: antti.viitanen@novartis.com

www.novartis.fi

Liitetiedostot

Lääkeyritys Novartis kuuluu maailman johtaviin lääkealan yrityksiin. Novartis panostaa vahvasti alkuperäislääkkeiden tutkimus- ja kehitystoimintaan. Novartis toimii yli 140 maassa ja työntekijöitä onyli 100 000. Novartiksen pääkonttori sijaitsee Baselissa Sveitsissä. Suomessa emoyhtiötä edustaa Novartis Finland Oy (www.novartis.fi).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs