Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Liki 800 nuorta näytti kykynsä SAKUstars-kulttuurikilpailussa

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

Liki 800 nuorta näytti kykynsä SAKUstars-kulttuurikilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2015 klo 14:33
Julkaisija: Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

Valtakunnallinen SAKUstars-kulttuurikilpailu päättyi tänään Oulussa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 790 ammattiin opiskelevaa nuorta ympäri Suomea. Kolmipäiväisen kilpailun aikana nähtiin upeita kykyjä, huikeita esityksiä ja todellista heittäytymistä.

Kilpailun tulokset (kilpailija, oppilaitos, paikkakunta) ovat osoitteessa:

http://www.sakustars.fi/2015/tulokset-ennakkosarjat

http://www.sakustars.fi/2015/livesarjat

Kuvia kilpailutöistä ja lajeista:

https://www.flickr.com/photos/sakury/

Videoita lajeista ja tapahtumasta:

https://www.youtube.com/channel/UCCj1u4SF_z_GcgW8IyFGhYg

Instagram #sakustars

Painokelpoiset kuvapyynnöt: marsa.jurvakainen@osao.fi

Ammattiin opiskelevien kulttuurikisat on järjestetty vuodesta 1953 alkaen. Seuraavat kilpailut järjestää Ammattiopisto Omnia Espoossa huhtikuussa 2016.

 

Tärkeintä on osallistuminen

Tänä vuonna kilpailtiin teemalla Luovuuden juhlaa. Ammattiopistojen opiskelijoiden joukossa on monia eri kulttuurialojen lahjakkuuksia, joiden kyvyt eivät kouluarjessa välttämättä pääse esille. Tapahtumassa kilpailija pääsee testaamaan kykyjään ja rohkeuttaan sekä hankkimaan esiintymiskokemusta turvallisesti ja kavereiden kannustamana. SAKUstars-hengen mukaisesti tärkeintä ei ole kisassa menestyminen, vaan osallistuminen. Jokaisessa lajissa oli kolmihenkinen tuomaristo, joista yksi oli kyseisen taiteenalan ammattilainen.

SAKUstars-kilpailusarjat ovat: videot, animaatiot, kirjoitelmat, runot, piirrostaide, grafiikka, julisteet, kuvanveisto, maalaukset, sarjakuvat, taidekäsityöt, konemusiikki, tietokonegrafiikka, valokuvat, taidetta kahdessa tunnissa, ryhmätanssi, tanssiduo, yksintanssi, yksintanssi improvisoiden, lausunta ja runot, lyömäsoittimet, rap-musiikki, soitinduot, soitinyhtyeet ja bändit, sähköiset soittimet, runo tunnissa, digikuvataidetta päivässä, mallin mukaan, klassiset ja hengelliset laulut, lauluduot, yhtyeet, kuorot, karaoke, talent, shakki, yksinlaulu, akustiset soittimet ja näytelmät. 

Kilpailut järjesti Oulun seudun ammattiopisto OSAO yhdessä Suomen ammatillisen koulutuksen urheilu- ja kulttuurijärjestö SAKU ry:n kanssa. Tapahtuman rakentamiseen ja järjestelyihin osallistui noin 300 OSAOn opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Yhteistyökumppaneita olivat Oulun kaupunki, Oulun soitin ja tarvike, Ammattiopisto Luovi, Oulun Aikuiskoulutuskeskus, Oulun ev.-lut. seurakunnat, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, FinDoor ja Mick's. 

Kulttuurikilpailuja koordinoi SAKU ry, joka on ammatillisen koulutuksen liikunta- ja kulttuurijärjestö sekä hyvinvoinnin edistämisen yhteistyöorganisaatio. Sen jäseninä ovat 66 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. SAKU ry edistää opiskelijoiden ja henkilöstön työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa liikunnan ja kulttuurin keinoin.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Sauli Jaara p. 050 5140 851
OSAOn vararehtori Saija Niemelä-Pentti, p. 0400 488 881
SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola, p. 020 7551 014

www.sakustars.fi
www.sakury.net
www.osao.fi

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa opiskelee 11 100 nuorta ja aikuista. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään (Osekk).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs