Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » KyAMK mukana akateemisen yrittäjyyden tutkimuksessa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK mukana akateemisen yrittäjyyden tutkimuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2012 klo 08:46
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on mukana pohjoismaisessa Academic entrepreneurship – from university research to implementation and commercialization of innovations – a comparative study (FORFI) -yrittäjyystutkimuksessa.

KyAMK:sta tutkimusta toteuttamassa ovat liiketalouden osaamisalapäällikkö Ari Lindeman sekä pt. tuntiopettaja Ilkka Virolainen.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa tietoa siitä, miten yhteistyötä sekä yrittäjyyskasvatusta yliopistoissa toteutetaan ja miten kaupallistetaan tutkimuslähtöisiä innovaatioita. Hankkeessa keskitytään suunnittelemaan tehokkaita malleja ja kannustimia yhteistyön ja koulutuksen kehittämisessä yliopistojen yrittäjyyskasvatuksessa. FORFI:ssa paneudutaan vertailevasti etenkin Norjan, Ruotsin ja Suomen välisiin eroihin.

KyAMK toimii projektissa tutkimuskohteena ja on ainoa mukana oleva ammattikorkeakoulu, muut tutkittavat kohteet ovat tiedeyliopistoja. Varsinainen vertaileva tutkimus suoritetaan kyselytutkimuksilla Norjan, Ruotsin ja Suomen kouluissa sekä CASE-esimerkeillä, joiden soveltuvuutta tutkitaan eri korkeakouluissa.

Hankkeen kautta KyAMK saa laajan yhteistyömahdollisuuksien verkoston ja kokemusta siitä, mitä on olla tutkimuskohteena. FORFI auttaa KyAMK:a tutkimuksen suunnittelemisessa omasta toiminnasta.

”KyAMK:ssa on jo alustavasti puhuttu oman seurantatutkimuksen tekemisestä. Voimme käyttää FORFI:n kautta saatuja tuloksia omassa tutkimuksessamme, jossa selvitetään miten yrittäjämäisiä olemme tai miten edistämme yrittäjyyttä”, kertoo Lindeman.

FORFI on yksi viidestä osahankkeesta tutkimuksessa, jonka rahoittaa Norjan tiedeneuvosto. Tutkimusta johtaa professori Lene Foss Tromssan yliopistosta.

FORFI-yrittäjyystutkimusprojekti alkoi vuoden 2011 marraskuun alussa ja se kestää kaksi vuotta. Pohjoismaisista kouluista ovat lisäksi mukana Norjasta Stavangerin yliopisto ja Bodø Graduate School of Business sekä Ruotsista Chalmersin teknologinen yliopisto, mukana ovat myös The University of Texas at Austin IC2 institute, CEU Business School Unkarista ja Leonard N. Stern School of Business New Yorkista.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Osaamisalapäällikkö Ari Lindeman

p. 044 702 8225

etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs