Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Eduskuntapuolueet haluavat YTHS:n ammattikorkeakouluopiskelijoille

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Eduskuntapuolueet haluavat YTHS:n ammattikorkeakouluopiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 12:27
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 25.3.2015
Vapaa julkaistavaksi

Jos puolueiden vastauksiin on luottaminen, tuleva hallituskausi tulee olemaan edellistä parempi opiskelijoille. Puolueet ovat pääosin SYL:n ja SAMOKin #koulutuslupaus-kampanjan teemojen takana. Laaja tuki yli puoluerajojen löytyi niin opintorahapainotteiselle opintotuelle kuin myös sille, että koulutuksesta ei voi enää leikata. Puolueet olivat täysin yksimielisiä siitä, että Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on paras vastaamaan kaikkien korkeakouluopiskelijoiden terveydestä.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK tekivät puolueille kyselyn #koulutuslupaus-kampanjan tavoitteista ja pyysivät kyllä- ja ei-vastauksia seitsemään opiskeluun, koulutuksen rahoitukseen, opiskelijoiden toimeentuloon ja terveydenhuoltoon liittyvään kysymykseen. Lisäksi puolueet saattoivat perustella vastauksiaan tarkemminkin. Kaikki puolueet vastasivat kyselyyn.

Kaikki puolueet ovat sitä mieltä, että YTHS:n palvelut tulee laajentaa kaikille korkeakouluopiskelijoille.

“Korkeakouluopiskelijat ovat tällä hetkellä eriarvoisessa asemassa terveyspalveluiden osalta - ja näin ei voi jatkua. YTHS:n toimivuutta ammattikorkeakouluopiskelijoille on kokeiltu tällä vaalikaudella hyvin tuloksin. Se on kustannustehokas ja laadukas tapa järjestää kaikkien korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto. Erinomaista, että puolueet ovat samaa mieltä, ja asialle voidaan vihdoin tehdä jotain. Nyt hyviä päätöksiä!” kannustaa Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOKin puheenjohtaja Joonas Peltonen.

“On hienoa saada puolueilta näin selkeä signaali YTHS:n toimivuudesta ja tärkeydestä. Opiskelukyvystä ei voida huolehtia ilman toimivaa terveydenhuoltoa. YTHS:n toimintaedellytysten turvaaminen uudistettaessa terveydenhuollon järjestelmää ja rahoitusta on opiskelijoille äärimmäisen tärkeää”, muistuttaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtaja Jari Järvenpää.

Kyselyn vastauksista välittyy puolueiden vahva sitoutuminen suomalaisen osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tämä on opiskelijajärjestöjen puheenjohtajien mieleen.

“Me opiskelijajärjestöt pidämme huolta siitä, etteivät puolueet unohda näitä lupauksiaan vaalien jälkeenkään”, vakuuttavat puheenjohtajat Jari Järvenpää ja Joonas Peltonen.

Puolueiden kannat opiskelijoiden kysymyksiin löytyvät täältä (koontitaulukko, pdf):
http://www.koulutuslupaus.fi/?page_id=1047

SYL:n ja SAMOKin #koulutuslupaus-kampanjan sivusto löytyy osoitteesta www.koulutuslupaus.fi

Sosiaalisessa mediassa: #koulutuslupaus

Lisätiedot:

Jari Järvenpää, puheenjohtaja (SYL), p. 044 906 5007, etunimi.sukunimi@syl.fi

Joonas Peltonen, puheenjohtaja (SAMOK), p. 050 389 1000, etunimi.sukunimi@samok.fi

Tämän juuri valmistuneen puoluekyselyn lisäksi SYL:lla ja SAMOKilla on käynnissä yhteistyössä ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa valtakunnallinen soitto- ja kyselykierros kansanedustajaehdokkaille opiskelijoiden eduskuntavaalitavoitteista.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs