Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Digia ja Systematic yhteistyössä uudistamaan Suomen potilastietojärjestelmiä

Digia Oyj

Digia ja Systematic yhteistyössä uudistamaan Suomen potilastietojärjestelmiä

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2012 klo 09:00
Julkaisija: Digia Oyj

Suomalainen ohjelmistoyhtiö Digia ja tanskalainen terveydenhuollon IT-yritys Systematic ovat sopineet yhteistyöstä terveydenhoitoalan tietojärjestelmäratkaisujen tarjoamisesta. Ensimmäisenä tavoitteena yrityksillä on osallistua Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin potilastietojärjestelmää koskevaan tarjouskilpailuun. Myös monet muut sairaanhoitopiirit uusinevat järjestelmänsä tulevien vuosien aikana. Digian ja Systematicin tarjoama ratkaisu edustaa modernia, modulaarista arkkitehtuuria, joka sopii erinomaisesti pohjoismaisen terveydenhuollon tarpeisiin.

”Tanska on terveydenhuollon tietojärjestelmien mallimaa. Terveydenhuollossa Pohjoismaiden välillä on paljon yhtäläisyyksiä, minkä vuoksi yhteistyöllä pohjoismaisten IT-toimijoiden kesken voidaan saavuttaa parhaat mahdolliset tietojärjestelmät myös suomalaisen terveydenhuollon käyttöön”, sanoo johtaja Antti Lastunen Digialta.

”Suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuudessa tietojärjestelmien uudistuksella on iso rooli. Hyvin toimivat tietojärjestelmät vapauttavat hoitohenkilökunnan aikaa potilastyöhön, jolloin hoidon laatu paranee. Olemme erittäin innostuneita mahdollisuudestamme päästä vaikuttamaan Suomalaisen terveydenhuollon ja toimialan tietojärjestelmien muutokseen, jonka keskiössä ovat toiminnallisuuden ja laadun lisäksi erinomainen käytettävyys ja asiakaskokemus. Älykkäiden mobiilien päätelaitteiden lisääntyessä tulee tietojärjestelmien olla myös monikanavaisesti käytettävissä. Tämä on Digian ydinosaamista.”

Modulaarisuus on modernia ja asiakasystävällistä

”Digian ja Systematicin tarjoaman ratkaisun valtti on sen modulaarisuus ja mahdollisuus vaiheistettuun käyttöönottoon. Olemassa olevia ja toimivia järjestelmiä ei tarvitse potilastietojärjestelmäuudistuksen vuoksi muuttaa, vaan ne voidaan integroida luotettavasti osaksi kokonaisratkaisua. Siten uuden potilastietojärjestelmän käyttöönotto onnistuu joustavasti ja turvallisesti”, kertoo toimitusjohtaja Merja Annala Systematic Oy Finlandista.

”Modernille tietojärjestelmähankkeelle on ominaista, että asiakas voi itse valita, mitkä osat kokonaisjärjestelmästä uudistetaan. Avoimiin ja standardoituihin rajapintoihin perustuvalla integraatiolla varmistetaan uuden järjestelmän saumaton yhteensopivuus olemassa olevien järjestelmien kanssa. Uskomme edustamamme ratkaisun mahdollistavan asiakkaalle myös parhaan mahdollisen elinkaarikustannuksen,” hän jatkaa.

Kilpailukykyinen vaihtoehto, joka työllistäisi myös kotimaassa

Digia ja Systematic uskovat, että heidän yhteistyössä tarjoama ratkaisu on kilpailukykyinen vaihtoehto Suomen sairaanhoitopiirien käyttöön. Tavoitteena yhtiöillä on aluksi osallistua Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin käynnistämään tarjouskilpailuun ja sitä myötä päästä toteuttamaan järjestelmäuudistushanke.

”Modulaarisuuden ja kustannustehokkaan käyttöönoton lisäksi Digian ja Systematicin yhteisellä ratkaisulla on muitakin etuja, kuten työllistävä vaikutus kotimaassa. Kumppanimme Systematicin potilastietojärjestelmä muodostaa ratkaisun ytimen, mutta tarjouspyynnön laajuuden selvitessä aiomme tarpeen mukaan tarjota mahdollisuuksia myös muille toimijoille ekosysteemissämme, Digian toimiessa kokonaisvastuullisena integraattorina”, Antti Lastunen sanoo.

Systematicilla vahva markkinaosuus – Digia luotettu integraattori

Tanskalaisen Systematicin tarjoamalla Columna-potilastietojärjestelmällä on 26 prosentin markkinaosuus Tanskan julkisessa terveydenhuollossa. Suomalaisen Digian rooli yhteistyössä on huolehtia Columnan saumattomasta integroimisesta muihin suomalaisissa sairaanhoitopiireissä jo olemassa oleviin järjestelmiin. Digialla on yli 20 vuoden kokemus kriittisten tietojärjestelmien toimittamisesta.


Lisätietoja:

Digia: Johtaja Antti Lastunen, p. 040 510 6489, antti.lastunen@digia.com

Systematic Oy Finland: Toimitusjohtaja Merja Annala, p. 040 7120 870, merja.annala@systematic.com

 

 

Liitetiedostot

Digia lyhyesti

Digia on suomalainen ohjelmistoratkaisu- ja palveluyhtiö. Lähes 1200 huippuosaajaamme luovat oivaltavia ratkaisuja ja onnistumisia ihmisten, yritysten ja yhteisöjen jokaiseen päivään. Parannamme asiakkaidemme kilpailukykyä toimintaa tehostavien ja asiakaskokemusta parantavien monikanavaisten yritysratkaisujen avulla. Asiakkaamme luottavat oivaltaviin asiantuntijoihimme, syvään toimialaymmärrykseemme ja tunnetusti laajaan teknologiaosaamiseemme. Innovatiiviset tuotteemme ovat ihmisten saatavilla ympäri maailmaa.Toimitamme ict-ratkaisuja ja -palveluja eri toimialoille, joista keskeisiä ovat finanssi, julkishallinto, kauppa ja palvelut sekä telekommunikaatio. Digia toimii Suomessa, Venäjällä, Kiinassa, Ruotsissa, Norjassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä (DIG1V).

 

Systematic lyhyesti

Systematic kehittää ohjelmisto- ja järjestelmäratkaisuja asiakkaille, jotka toimivat terveydenhuollon, turvallisuuden, puolustuksen ja julkissektorin toimialoilla. Yritys on perustettu 1985 ja on tällä hetkellä suurin yksityisomistuksessa oleva ohjelmistoyritys Tanskassa. Yrityksellä on noin 420 työntekijää, pääkonttori Århusissa Tanskassa ja toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Isossa Britanniassa ja Australiassa. Asiakkaita on yli 40 maassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs