Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Avoimen AMK:n suosio räjähti Lahdessa

Lahden ammattikorkeakoulu

Avoimen AMK:n suosio räjähti Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2012 klo 08:09
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Avoin ammattikorkeakoulu on suositumpi kuin koskaan. Viime vuonna Lahden ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskeli yli tuhat opiskelijaa. Kasvua edellisvuodesta oli hurjat 44 prosenttia.

Tarjolla oli kuvataiteen, muotoilun, viestinnän, musiikin, liiketalouden, matkailun, kielien, sosiaali- ja terveysalan opintojaksoja sekä tekniikkaan ja ympäristöön liittyviä opintojaksoja.

Koulutuskoordinaattori Katja Varjos näkee suosiolle monia syitä. Avoimen ammattikorkeakoulun toiminnan taloudellisia resursseja on lisätty, opintojaksojen hinnat ovat halventuneet ja markkinointiin on panostettu.

- Uutuutena on ollut myös lukuvuosimaksu, joka mahdollistaa 60 opintopisteen opiskelut 300 eurolla. Yksittäisinä opintojaksoina opiskeltuna hintaa tulisi tuplasti, Varjos kertoo.

Uutuutena opintopolku

Lukuvuonna 2011–12 avattiin myös niin kutsuttu opintopolkumahdollisuus, jossa opiskelijat voivat opiskella lukuvuoden aikana 40–66 opintopistettä haluamansa alan opintoja.

Kaiken kaikkiaan avoimen AMK:n opiskelutarjonta on lisääntynyt huomattavasti. Lahden ammattikorkeakoulussa saattoi viime vuonna osallistua noin 200 eri opintojaksolle. Opintojaksojen määrä lisääntyi vuodesta 2010 jopa 63 prosenttia.

Avoin AMK -opiskelu sopii periaatteessa kenelle tahansa. Opinnot vastaavat tavoitteiltaan ja vaatimuksiltaan tutkintoon johtavaa koulutusta ja ovat avoinna kaikille iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Opinnot luetaan myöhemmin soveltuvin osin hyväksi osana tutkintoa.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu, Aikuiskoulutuspalvelut

koulutuskoordinaattori Katja Varjos puh. 044 708 0773 tai katja.varjos@lamk.fi

http://www.lamk.fi/koulutus/avoinamk/ 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs