Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Allergia- ja astmaliitto: Riittääkö kaksi rasvauskertaa päivässä?

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto: Riittääkö kaksi rasvauskertaa päivässä?

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Tervekin iho kaipaa rasvaa ilmojen viiletessä. Allergia- ja astmaliitto ohjeistaa vaihtamaan paksumpiin voiteisiin, jos kaksi rasvauskertaa päivässä ei riitä.

Ihon kutina on merkki siitä, että rasvaus ei riitä. Raapimisesta rikki mennyt iho tulehtuu herkästi. Siksi ihoa kannattaa alkaa rasvata heti, kun se tuntuu kuivalta.

- Ota voidetta runsaalla kädellä ja levitä se iholle myötäkarvaan. Jos voide kirvelee, levitä se kostealle iholle heti suihkun jälkeen. Taputtele hankaamisen sijaan, ohjeistaa allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.

Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että perusvoide sopii hyvin käytettäväksi suihkusaippuan sijaan. Kuivan päänahan voi rasvata ennen hiustenpesua. Myös hiukset voi pestä kevyellä voiteella.

Glyserolit ja keramidit suojaavat
Sopivin voide löytyy kokeilemalla, mutta perusasioiden tuntemus auttaa valinnassa. Kuivaihoisen kannattaa valita tuote, joka sisältää glyserolia tai keramideja. Ne muodostavat iholle suojakerroksen, joka estää ihonkosteuden haihtumista.

- Keskirasvainen perusvoide on hyvä aloitusvoide, josta voi vaihtaa tuntemuksen mukaan paksumpaan tai kevyempään. Jos rasvaaminen tuntuu epämieluisalta, sen voi aloittaa helpommin imeytyvällä vesipitoisella voiteella, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa kertoo.

Perusvoiteet vähentävät oireita ja lääkevoiteiden tarvetta säännöllisesti käytettynä. Niiden lisäksi käytetään tarvittaessa kortisoni- tai limuusivoidetta. Allergia- ja astmaliiton mukaan runsaasti voiteita tarvitseva atoopikko saa lääkäriltä reseptin myös perusvoiteisiin kulujen pienentämiseksi.

- Kortisonivoidetta käytetään jaksottaisesti lääkärin ohjeiden mukaan. Sitä voi levittää myös rikkinäiselle iholle, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Suomalaisista 20 prosenttia sairastaa atooppista ihottumaa.

Allergia- ja astmaliitto messuilee I love me -messutapahtumassa
Allergia- ja astmaliitto pääkaupunkiseudun yhdistyksineen on mukana I love me -messutapahtumassa Helsingissä 11.-13. lokakuuta. Allergianeuvoja on tavattavissa osastolla päivittäin klo 12 - 16. Paikallisyhdistysten jäsenet saavat liiton osastolta nestemäistä Pirkka Sensitive -pyykinpesuainetta. Allergia- ja astmaliiton messuosasto sijaitsee hallissa 7, M 41.Lisätietoja toimituksille 
Allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa, p. 040 558 3714.
Tiedottaja Elina Demir, puh. 040 544 9728, email: tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliiton allergianeuvonta
P. 0600 14419. Ma, ti, ke klo 9-13, to klo 13-17. Hinta 0,87 e/min + pvm.
www.allergia.fi

Olemme myös Facebookissa.

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs