Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Yoigo on valinnut Tellabsin 3G-mobiiliverkkoonsa Espanjassa

Tellabs Oy

Yoigo on valinnut Tellabsin 3G-mobiiliverkkoonsa Espanjassa

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2011 klo 12:54
Julkaisija: Tellabs Oy

Yoigo on valinnut Tellabsin 3G-mobiiliverkkoonsa Espanjassa

Tellabs 8600 -järjestelmä vauhdittaa Yoigon kunnianhimoisia kasvusuunnitelmia

Espanjalainen mobiilioperaattori Yoigo laajentaa mobiiliverkkoaan ja kasvattaa 3G-verkon kapasiteettia. Vuoteen 2015 mennessä operaattori aikoo kolminkertaistaa asiakasmääränsä ja kasvattaa markkinaosuutensa 10 %:iin Espanjan mobiilimarkkinoista. Yoigo valitsi Tellabs® 8600 Managed Edge System -järjestelmän vauhdittaakseen dataliikenteen ja kapasiteetin kasvusuunnitelmiaan.

IP-teknologia uuden verkon alustana

Yoigon pian koko maan kattava mobiiliverkko, jota hallinnoi Ericsson Espanja, koostuu yli sadasta Radio Access Network (RAN) -solmusta. Ericsson ottaa käyttöön 3G-liikenteen kuljettamiseen Tellabs® 8630 Access Switch ja Tellabs® 8660 Edge Switch -verkkoelementit. Yoigon 3G-verkko pohjautuu kokonaan IP-teknologialle (Internet Protocol), joka pystyy samalla toimittamaan vanhoihin teknologioihin pohjautuvaa liikennettä. 

Yoigo ottaa käyttöönsä myös Tellabs® 8000 Intelligent Network Manager
-verkonhallintajärjestelmän. Tellabsin kustannustehokkaan ja joustavan verkonhallintajärjestelmän avulla Yoigo voi ottaa käyttöön mobiilipalveluja entistä nopeammin ja helpommin. Yoigon verkkouudistus valmistuu vuoteen 2012 mennessä.  

Kustannustehokas verkkoratkaisu antaa potkua kasvulle
“Aggressiivisen kasvustrategiamme kulmakivi on tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia palveluja kilpailukykyiseen hintaan”, sanoo Bricio Valera, verkkouudistuksesta vastaava Yoigon johtaja. “Tellabs 8600 -järjestelmän avulla pystymme investoimaan verkon laajennukseen ja jatkossakin tarjoamaan asiakkaillemme mobiilipalveluja hyvin kilpailukykyiseen hintaan.”

“Tellabs 8600 -mobiilijärjestelmä sopii erinomaisesti operaattoreille, jotka ennakoivat huomattavaa kasvua – sekä asiakasmäärän että dataliikenteen kasvussa”, sanoo Markku Ellilä, Tellabs Oy:n toimitusjohtaja. “Operaattorit ovat jo havainneet dataliikenteen kasvun, ja heidän on varauduttava siihen päivittämällä IP-verkkoarkkitehtuuri. Järjestelmämme avulla he voivat siirtyä uuteen verkkoratkaisuun kustannustehokkaasti ja tuoda markkinoille uusia datapalveluja.”

TeliaSonera omistaa Yoigosta 76,6 %. TeliaSonera on Pohjoismaiden ja Baltian alueen johtava tietoliikenneoperaattori. Yoigolla on tällä hetkellä noin 2,5 miljoonaa asiakasta.

Yoigon lisäksi Tellabs 8600 –järjestelmä on käytössä yli 160 asiakkaalla ympäri maailmaa. Kun mobiilidatan käyttö jatkaa kasvuaan räjähdysmäisesti, kasvumarkkinoilla toimivat operaattorit ympäri maailmaa päivittävät verkkojaan täysin IP-teknologiaan pohjautuviin verkkoratkaisuihin. Tellabs on julkistanut kevään aikana kaksi suurta mobiilikauppaa Venäjän kahden suurimman operaattorin kanssa – MTS ja MegaFon.

Yoigo
Yoigo on Espanjan neljänneksi suurin mobiilioperaattori. Sen tarjoamat palvelut perustuvat rehellisyydelle, läpinäkyvyydelle, yksinkertaisuudelle ja sisäisten resurssien hyödyntämiselle, jotta asiakkaat hyötyisivät suoraan säästetyistä kustannuksista ja edullisemmista hinnoista. TeliaSonera, Pohjoismaiden ja Baltian alueen johtava mobiilioperaattori, omistaa 76,6 % yhtiön osakkeista. ACS omistaa 17 % osakkeista, FCC 3,4 % ja Telvent 3 %. Lisätietoja: www.yoigo.com

Tellabs auttaa asiakkaita menestymään luomalla uutta mobiili-internetissä. Siksi 43 maailman 50 suurimmasta tietoliikenneoperaattorista on valinnut mobile-, optical-, business- ja services-ratkaisumme. Autamme asiakkaitamme tuomalla lisää liikevaihtoa, vähentämällä kustannuksia ja optimoimalla verkkoratkaisuja. Tellabs (Nasdaq: TLAB) on osa NASDAQ Global Select Market ja Ocean Tomo 300™ Patent -indeksiä. Lisäksi Tellabs on listattu S&P 500:ssa sekä useissa yhteiskuntavastuuindekseissä kuten mm. Maplecroft Climate Innovation Index, FTSE4Good- ja eight KLD -indeksit. Tellabs Oy:llä on Suomessa noin 500 työntekijää ja toimipisteet Espoossa ja Oulussa. Tellabsilla on ISO 9001:2000, ISO 14001 ja TL 9000 -sertifikaatit, ja Tellabs Oy on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Tellabs ja ovat Tellabsin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. www.tellabs.com ja www.tellabs.fi. LISÄTIETOJA: Pia Eerikäinen, (09) 4131 3355, pia.eerikainen@tellabs.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs