Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Uusi tulospalkkiomalli lisää tuottavuutta -Työelämäinnovaatioilla saatiin lisää tuottavuutta Haminassa

Uusi tulospalkkiomalli lisää tuottavuutta -Työelämäinnovaatioilla saatiin lisää tuottavuutta Haminassa

Julkaistu: 25.10.2010 klo 15:34
Julkaisija: Mcompetence Oy

Haminassa on uuden tulospalkkiomallin testaus onnistunut yli odotusten. Tulokset osoittavat työelämän laadun kehittämisen lisäävän tuottavuutta. Tutkija Marko Kestin kehittämä tulospalkkiomalli on osoittautumassa onnistuneeksi keinoksi lisätä työelämän tuottavuutta. Malli perustuu henkilöstön hiljaisen tiedon hyödyntämiseen työelämän laadun kehittämisessä.

Haminassa on uuden tulospalkkiomallin testaus onnistunut yli odotusten. Tulokset osoittavat työelämän laadun kehittämisen lisäävän tuottavuutta. Tutkija Marko Kestin kehittämä tulospalkkiomalli on osoittautumassa onnistuneeksi keinoksi lisätä työelämän tuottavuutta. Malli perustuu henkilöstön hiljaisen tiedon hyödyntämiseen työelämän laadun kehittämisessä.

Paras tapa lisätä tuottavuutta on kehittää työn sujuvuutta ja yhteistyötä työyhteisöryhmissä työntekijöiden ja esimiehen kanssa. Työelämäinnovaatiot ovat yhdessä sovittuja parempia työtapoja, joilla lisätään työn sujuvuutta ja työhyvinvointia. Haminassa hankkeeseen osallistui neljä tulosyksikköä, jotka kaikki onnistuivat sovittujen työelämäinnovaatioiden toteuttamisessa. Tulokset ovat lupaavia, sillä pilot-hankkeeseen osallistui 150 henkeä kuudesta ryhmästä ja työajankäyttöön perustuva mittaus osoitti kehittämiselle 4.4 -kertaisen takaisinmaksun (ROI). Tulokset kertovat merkittävästä tuottavuuden noususta vahvistaa henkilöstöjohtaja Kirsi Leiri Haminan kaupungista.

Kuntien haasteena on palvelutason ylläpitäminen pienemmillä kuluilla ja henkilöstömäärällä. Palvelujen tarve lisääntyy, koska ikääntyvä väestö tarvitsee enemmän laadukkaita palveluja. Myös kuntien henkilöstö ikääntyy, mutta kustannussäästöjen takia ei voida palkata uusia työntekijöitä eläkkeelle lähtevien tilalle. Tuottavuutta on siis parannettava merkittävästi palvelujen laatua ja määrää vähentämättä. Työnantaja- ja palkansaajajärjestöt ovat sopineet tuottavuuden tulospalkitsemisesta, mutta käytännössä ei ole vielä tulospalkkiomallia, jolla olisi osoitettu positiiviset vaikutukset tuottavuuteen.

Haminassa haluttiin yhdessä luottamushenkilöiden kanssa testata uutta tulospalkkiokäytäntöä, joka perustuu työelämän laadun kehittämiseen työyhteisöissä. ”Testattava tulospalkkiokäytäntö on työyhteisökohtainen ja perustuu työelämäinnovaatioiden toteuttamiseen. Optimaaliset tuottavuutta parantavat toimenpiteet saadaan käyntiin nopeasti hiljaiset signaalit kehittämisprosessilla. Työyhteisö ansaitsee tuottavuuspalkkioerän kun se onnistuu toteuttamaan sovitut ja esimiesten vahvistamat parannukset” - sanoo Mcompetence Oy:n kehitysjohtaja Marko Kesti, joka tekee väitöstutkimusta Lapin yliopistoon henkilöstötuottavuuden kehittämisestä hiljaisia signaaleja käyttäen. Hiljaiset signaalit ovat toimintaa ohjaavia ajatuksia, joita tähän saakka on ollut vaikea hyödyntää. Menetelmä sai parhaan tutkimuksen palkinnon kansainvälisessä TIIM konferenssissa (Technology, Innovation and Industrial Management).

Lupaavat tulokset kannustavat jatkamaan nyt testatun toimintamallin kehittämistä laajemmin kuntaorganisaatioiden käyttöön.

Lisätietoja

Haminan kaupunki henkilöstöjohtaja Kirsi Leiri 040 557 5923
Mcompetence Oy, kehitysjohtaja Marko Kesti 040 717 8006, marko.kesti@mcompetence.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs