Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Television ohjelmistotoimiluvat jälleen haussa

Viestintävirasto

Television ohjelmistotoimiluvat jälleen haussa

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 14:06
Julkaisija: Viestintävirasto

Vuoden 2015 alusta voimaan tulleen muutoksen myötä Viestintävirasto myöntää ohjelmistotoimiluvat pitkäaikaiseen televisiotoimintaan tilanteissa, joissa vapaata lähetyskapasiteettia on osoitettavissa kaikille hakijoille. 

Ensimmäiset pitkäaikaiset ohjelmistotoimiluvat myönnettiin Viestintävirastossa huhtikuussa. Viestintävirasto on nyt vastaanottanut uuden hakemuksen ohjelmistotoimiluvasta televisiotoimintaan. Tästä johtuen ohjelmistotoimilupien hakukierros on jälleen auki. Ennen ohjelmistotoimiluvan myöntämistä myös muilla kiinnostuneilla on mahdollisuus hakea toimilupia. Ohjelmistotoimilupaa on mahdollista hakea myös ilman erillistä hakukierrosta.

Yksityiskohtaiset ohjeet ohjelmistotoimiluvan hakemisesta

Tällä hetkellä vapaata kapasiteettia on televisiotoiminnan käytettävissä seuraavasti: 

UHF-verkoissa:

DVB-T nipuissa 9 Mbit/s.

DVB-T2-nipuissa 12,55 Mbit/s. 

VHF-verkoissa 26,9 Mbit/s.

Mikäli kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, siirtyy toimilupapäätöksen tekeminen valtioneuvostolle. 

Hakemusten tulee olla perillä Viestintävirastossa 15.6.2015 kello 12:00. Hakemuksen voi tehdä kirjallisesti postitse, sähköpostitse Viestintäviraston kirjaamoon (PL 313, 00181 HELSINKI, kirjaamo(at)viestintavirasto.fi) tai faksilla (0295 390 270).

Lisätiedot:

Kiinteät radioverkot -ryhmän päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446

Lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Se huolehtii siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs