Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Professorinimityksiä Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa

Oulun yliopisto

Professorinimityksiä Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2015 klo 14:35
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 20.1.2015

Professorinimityksiä Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa

Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan on nimitetty kolme uutta professoria:

Janne Heikkilä tietotekniikan professoriksi

Tekniikan tohtori Janne Heikkilä on nimitetty kutsusta Oulun yliopiston tietotekniikan professoriksi alana konenäkö ja digitaalinen videonkäsittely.

Janne Heikkilä on väitellyt tekniikan tohtoriksi Oulun yliopistossa 1998. Hän on toiminut eri tehtävissä kuten yliassistenttina ja post doc-tutkijana Oulun yliopistossa vuodesta 1992. Vuodesta 2000 hän on hoitanut määräaikaisia professuureja. Vuodesta 2010 hän on toiminut määräaikaisena tietotekniikan professorina.

Heikkilän tutkimusalueita ovat konenäkö ja digitaalinen kuvan- ja videonkäsittely, joihin liittyen hän on kehittänyt useita laskennallisia menetelmiä ja hyödyntänyt niitä monissa käytännön sovelluksissa. Erityisesti hänen työnsä kamerakalibroinnin alalla on laajasti tunnettu ja viitattu tieteellisissä julkaisuissa. Nykyisin Heikkilän tutkimus keskittyy pääasiassa 3D-konenäön menetelmiin ja niiden sovelluksiin, kuten lisätyn todellisuuden teknologioihin, laskennalliseen kuvantamiseen ja biolääketieteellisten kuvien analyysiin.

Mika Mäntylä ohjelmistotuotannon professoriksi

Tekniikan tohtori Mika Mäntylä on nimitetty Oulun yliopiston ohjelmistotuotannon professoriksi.

Mika Mäntylä on väitellyt tekniikan tohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa 2009. Ennen akateemista uraa hän on työskennellyt ohjelmistosuunnittelijana teollisuudessa 1999–2002. 2003–2009 hän toimi väitöskirjantekijänä Teknillisessä korkeakoulussa. Tutkijatohtorina Lundin yliopistossa Ruotsissa hän työskenteli 2011–2012. Sen jälkeen hän on toiminut tutkijatohtorina, vanhempana tutkijana ja apulaisprofessorina Aalto-yliopistossa.

Mäntylän tutkimusaluetta ovat ohjelmistojen testauksen, laadun ja ylläpidettävyyden parantaminen kustannustehokkuus huomioiden. Hän on tutkinut muun muassa nopean tuotejulkaisutahdin vaikutusta ohjelmistojen testausprosessiin ja ohjelmistovirheiden löytämistä epäsuorilla laadunvarmistusmenetelmillä. Perinteisen ohjelmistotuotannon lisäksi Mäntylä on tutkinut inhimillisten tekijöiden, kuten aikapaineen, vaikutusta ohjelmistotuotantoon.

Burak Turhan ohjelmistotuotannon professoriksi

Doctor of Philosophy, dosentti Burak Turhan on nimitetty Oulun yliopiston ohjelmistotuotannon professoriksi.

Burak Turhan on väitellyt tohtoriksi Bogazicin yliopistossa Istanbulissa Turkissa 2008. Hän on toiminut samassa yliopistossa tutkimus- ja opetusassistenttina 2002–2008. Kanadan National Research Councilin tutkijana Institute for Information Technologyssa Ottawassa hän oli vuonna 2009. Sen jälkeen hän on työskennellyt tutkijatohtorina ja professorina Oulun yliopistossa. Dosentiksi hänet nimitettiin 2012.

Turhanin tutkimustyön alueita ovat ohjelmistojen laatu ja ohjelmistokehityksen menetelmien tehokkuuden arviointi käyttäen tietojenkäsittelytieteiden empiirisiä menetelmiä. Lisäksi hän on tutkinut ohjelmistotestausta, data-analytiikkaa ja ohjelmistotuotannon ennakointimalleja. Hän on toteuttanut aihepiireistä lukuisia tutkimushankkeita muun muassa Suomen Akatemian ja Tekesin rahoituksella.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs