Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Kuluttajat toivovat uusilta mobiilisovelluksilta henkilökohtaisuutta ja apua elämänhallintaan

Ericsson

Kuluttajat toivovat uusilta mobiilisovelluksilta henkilökohtaisuutta ja apua elämänhallintaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2014 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin ConsumerLabin tuoreen Connected Lifestyles -raportin mukaan kuluttajat toivovat tulevaisuuden mobiilisovelluksilta muun muassa jatkuvaa käyttövalmiutta, henkilökohtaisuutta, mahdollisuutta kytkeä palvelut pois päältä ja apua ajanhallintaan.

”Uudet viestintäteknologiat ja entistä paremmat verkkoyhteydet kaikkialla muuttavat ihmisten elämäntyyliä. Näin myös mobiilipalveluihin liittyvät tarpeet muotoutuvat uusiksi ja mobiilipalveluita arvostetaan entistä enemmän. Monet kuluttajat maksavat jo digitaalisista palveluista. Yleisesti ottaen kuluttajien halu maksaa palvelusta lisääntyy, jos he käyttävät palvelua usein ja se vastaa olemassa oleviin tarpeisiin. Lisäksi ne kuluttajat, jotka jo maksavat säännöllisesti digitaalisista palveluista, ovat keskivertoa älypuhelinkäyttäjiä innokkaampia kokeilemaan myös uusia palveluita”, kertoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Kuluttajat vaativat uusilta mobiilisovelluksilta:

1) Jatkuvaa valmiutta. Matkapuhelinten käyttäjät odottavat mobiilipalveluiden sopivan liikkeessä olevaan elämäntyyliinsä. He tahtovat, että palveluihin pääsee tarpeen mukaan käsiksi välittömästi, riippumatta heidän omasta sijainnistaan.  

2) Henkilökohtaisuutta. Ihmiset vaativat yhä enemmän omaan elämäntyyliinsä personoituja mobiilipalveluita ja vahtipalveluita. Tarve personoiduille palveluille vain lisääntyy palveluiden tarjonnan kasvaessa.

3) Poiskytkentää. Hektisen elämän ja jatkuvan saavutettavissa olon vastapainoksi kaivataan rentoutumisaikaa offline-tilassa. Tällaiseen elämän tasapainottamiseen toivotaan apua erilaisilta mobiilipalveluilta.

4) Ajanhallintaa. Matkapuhelinten käyttäjät ovat kiinnostuneita digitaalisista palveluista, jotka hoitavat ja järjestelevät aikatauluja heidän puolestaan. He haluavat vapauttaa oman aikansa olennaisiin asioihin ilman pelkoa, että unohtavat jonkin tärkeän tapahtuman.

5) Yhdessäoloa. Ihmiset ovat entistä riippuvaisempia teknologiasta pitäessään yhteyttä ystäviinsä ja perheeseensä, missä ikinä nämä ovatkin. Teknologia-avusteista yhteydenpitoa tarjoavien mobiilipalveluiden toivotaan istuvan entistä luontevammin ja huomaamattomammin elämään.

6) Valtaa. Kuluttajat tahtovat olla oman verkkoon kytketyn elämäntapansa herroja ja pitää lukua rahankäytöstään, käyttämistään datamääristä ja päivityksistään. Ostoksia tehdään verkkokaupoissa ajan, vaivan ja rahan säästämiseksi. Turvalliset maksutavat ovat tärkeitä, jotta ostajat tietävät tehneensä parhaan mahdollisen kaupan.

7) Tietoja sijainnin mukaan. Kuluttajat kaipaavat käyttöönsä tietoa, joka on olennaista siinä paikassa, jossa he ovat juuri silloin. Kuluttajat ovat myös kiinnostuneita uusista tavoista olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja saada tietoa ympäristöstä ja ympärillään olevista ihmisistä.


Ericssonin raportti kertoo myös, että olennaisin tekijä, joka rohkaisee kuluttajia ottamaan uusia mobiilipalveluita käyttöönsä, on hyvä verkkoyhteys.

Connected Lifestyle -raportin tutkimus toteutettiin haastattelemalla älypuhelinkäyttäjiä kolmilla erilaisilla markkinoilla: Brasiliassa, Indonesiassa ja Pohjois-Amerikassa. Ericssonin ConsumerLab kerää tietoa maailmanlaajuisella kuluttajatutkimusohjelmalla, joka perustuu 100 000 yksilön haastatteluihin vuosittain yli 40 maassa ja 15 suurkaupungissa. Tutkimukset edustavat tilastollisesti 1,1 miljardin ihmisen näkemyksiä.

Koko raportti on luettavissa osoitteessa: http://www.ericsson.com/res/docs/2014/consumerlab/connected-lifestyles.pdf

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää

Viestintäjohtaja, Ericsson


Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556


milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs