Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » JAMK kouluttaa jatkossa pelialan ammattilaisia

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK kouluttaa jatkossa pelialan ammattilaisia

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2013 klo 09:34
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman tradenomiopiskelijat voivat jatkossa suunnata osaamistaan mobiili- ja www-pohjaisten pelien suunnitteluun ja toteutukseen. ”Peliala on kasvava ala, eikä Keski-Suomessa juuri ole ollut kattavaa opintotarjontaa alalle. Yritykset kuten Rovio ja Supercell ovat osoittaneet, että peliteollisuudessa on paljon potentiaalia. Kouluttamalla peliosaajia Jyväskylässä vahvistamme pelialan kehitystä maakunnassamme – ja koko Suomessa”, kertoo lehtori Mika Karhulahti.
 
”Nuorilla on valtava motivaatio pelaamiseen ja sitä kautta myös pelien suunnitteluun ja toteutukseen. Pelien tekemisessä opittavia taitoja kuten ohjelmointiosaamista voi hyödyntää myös muilla sektoreilla, vaikka ei pelialalle päätyisikään. Pelien kautta opiskelu on usein mielekkäämpää ja motivoivampaa”, tietää Karhulahti.
 
Opintojen aikana opiskelijat suunnittelevat, toteuttavat ja kaupallistavat pelejä eli osallistuvat tuotekehitys- ja liiketoimintaprosessiin kokonaisuudessaan.
 
Pelien toteuttaminen vaatii varsin monipuolista osaamista. ”Tärkeää on tarina”, muistuttaa Karhulahti.  Peliprojekteihin osallistuvien opiskelijoiden roolit voivat olla esim. pelisuunnittelija, pelikehittäjä, äänisuunnittelija, animoija, graafinen suunnittelija, tuottaja tai käsikirjoittaja.

Hakuaika tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan on 4.3.-3.4.2013 ja aloituspaikkoja on 40 uudelle opiskelijalle. Valmistuneiden tutkintonimike on tradenomi.

Lisätietoja:

lehtori Mika Karhulahti puh. 050 408 1974, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

koulutuspäällikkö Matti Hirsilä, puh.  040 521 5637, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs