Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » ERP-valinnoissa käytettävyys on olennaista

Epicor Software Finland Oy

ERP-valinnoissa käytettävyys on olennaista

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2014 klo 10:00
Julkaisija: Epicor Software Finland Oy

Oikean ERP-järjestelmän valinta pitää sisällään monia eri näkökulmia. Järjestelmään kohdistuvien teknisten vaatimusten lisäksi olisi hyvä pohtia myös muita, olennaisen tärkeitä seikkoja.


Ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Epicor Software Corporation pitää ERP-valinnoissa teknisen suorituskyvyn lisäksi tärkeänä myös sitä, että asiakas pohtii syvemmin, millaisia tarpeita hänellä on ja miten ERP-järjestelmä voi niihin vastata.
– On erittäin tärkeää, että asiakkaan liiketoimintaa ja alaa ymmärtää syvällä tasolla. Tämän ymmärryksen tulee ulottua suunnittelusta ja kehittämistyöstä aina käyttöönottoon saakka. Ongelma-alueiden tunnistaminen ja niihin ratkaisujen löytäminen on avainosa toimivaa asiakassuhdetta. Teknologian rooli on melko lailla itsestään selvä, mutta siihenkin liittyy paljon eri näkökulmia. Tutkimus- ja kehitystyötä sitoutuneesti tekevä ERP-toimittaja on luonnollisesti parhaiten kartalla siitä, miten asiakkaan liiketoimintaan voidaan parhaalla mahdollisella tavalla vaikuttaa myönteisesti, kommentoi Epicorin Suomen aluejohtaja Matti Pulla

Toiminnallisuus on usein ensimmäisiä asioita, joihin ERP-valintaa tekevät yritykset kiinnittävät huomiota. Epicorin saaman palautteen perusteella asiakkaat ovat kuitenkin lähes aina valinneet käytössään olevan järjestelmän siksi, että sitä on helppo käyttää. Jos käyttäminen on vaikea ja aloitus takkuaa, yrityksen tuottavuus, asiakastyytyväisyys sekä yleinen tehokkuustaso alkavat Pullan mukaan nopeasti kärsiä. 
– Modernia ERP-järjestelmää voi nykytekniikalla oppia käyttämään yhdessä-kahdessa päivässä. Myös sellaiset työntekijät, joilla ei ole laajoja IT-taitoja, voivat saada uudesta järjestelmästä heti paljon irti ja se luonnollisesti helpottaa uuteen järjestelmään siirtymistä ja siitä hyötymistä koko yrityksen tasolla. 

Suomessa yli 20 vuotta toimineella Epicorilla on syvä ymmärrys asiakkaiden tarpeista. Asiakaslähtöisyys ja käytettävyys ovat kulmakivet, jonka pohjalle Epicor ERP on rakennettu.
– ERP-toimittajan maine ja nimi eivät välttämättä takaa parhaita tuloksia. Useimmiten ainoa varma asia on järjestelmän korkea hintataso. Jos joustavuus puuttuu eikä asiakkaan yksityiskohtaisia liiketoiminnan tasoja ymmärretä, tulokset eivät yleensä ole kovin loistavia. On tärkeää, että ERP-toimittaja tarjoaa kattavaa tukea siirtymisprosessiin ja varmistaa, että järjestelmä toimii kuten pitääkin. Käyttöönoton, palvelun ja tuen korkeat standardit varmistavat sen, ettei asiakas joudu pettymään. ERP-investointi ei ole koskaan pelkästään rahallinen kysymys, vaan siinä on kyse pitkästä sitoutumisesta tiettyyn toimittajaan, Pulla sanoo. 

Epicor ERP toimii mobiilisti ja hyödyntää suoraan mm. Excelin ja Outlookin toimintoja sekä sosiaalisen median työkaluja. Järjestelmän sisältä voi myös tehdä sivistyneitä hakuja. Valmistavan teollisuuden tarpeisiin tehdyssä ohjelmistossa ovat tärkeimmät toiminnallisuudet valmiina. Sisäänrakennettu tuotekonfiguraattori ei vaadi erillisiä integrointeja ja yksilöllinen ERP-näkymä voidaan luoda vaivattomasti lähdekoodiin koskematta. Yritysten liiketoiminta saattaa äkillisesti muuttua nykyään, esimerkiksi yritysoston myötä. Epicor ERP on aidosti päivitettävissä ja kykenee mukautumaan tilanteeseen joustavasti.
– Olemme ylpeitä siitä, että järjestelmämme on aidosti päivitettävissä, helpompi käyttää kuin useat muut ERP-ohjelmistot sekä sopeutettavissa alati muuttuviin liiketoiminnan vaatimuksiin, Pulla tiivistää. 

Liitetiedostot

Epicor lyhyesti
Epicor Software Corporation on kansainvälisesti toimiva, johtava toiminnanohjausjärjestelmien toimittaja valmistus-, jakelu-, vähittäismyynti- ja palvelualoille. Yli 40 vuoden kokemuksellaan Epicor toimittaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja toiminnanohjaukseen (ERP), asiakkuudenhallintaan (CRM), toimitusketjun hallintaan (SCM), vähittäismyyntiin (POS), sekä henkilöstöhallintaan (HCM) 20 000:lle asiakkaalle yli 150:een maahan. Epicor tarjoaa kattavan palveluvalikoiman samasta lähteestä asiakkailleen paikallisesti, alueellisesti ja/tai kansainvälisesti. Yrityksen innovatiivinen historia, alan asiantuntemus ja pyrkimys erinomaiseen laatuun kannustavat asiakkaita kestävän kilpailukyvyn luomiseen. Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on toimipisteitä ja tytäryhtiöitä ympäri maailman. 
www.epicor.com/finland

 

Lisätietoja antaa:
Riikka Saarinen, markkinointipäällikkö
p. 020 7410 875
rsaarinen@epicor.com


Seuraa Epicoria Twitterissä: @Epicor@EpicorUK@EpicorEMEA@EpicorAU@Epicor_Retail@Epicor_DIST ja Facebookissa.                       

Epicor ja Epicor-logo ovat Epicor Software Corporationin tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa valtioissa. Kaikki muut merkit ovat kunkin omistajan omaisuutta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs