Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Epicorin mukaan asiakaskokemuksen laatu ei riipu yrityksen koosta

Epicor Software Finland Oy

Epicorin mukaan asiakaskokemuksen laatu ei riipu yrityksen koosta

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2014 klo 09:00
Julkaisija: Epicor Software Finland Oy

Koolla tai iällä ei Epicorin mielestä pitäisi olla merkitystä, kun puhutaan hyvän asiakaskokemuksen tarjoamisesta valmistavan teollisuuden yritysten asiakkaille.  

Ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Epicor Software Corporation julkaisi tuoreen IDC Manufacturing Insightsin [1] teettämän tutkimuksen mukaan 75 prosenttia tutkimuksiin osallistuneista suurista yrityksistä (5000 työntekijää tai enemmän) ilmoitti, että heidän käytössään oleva ERP on tärkeä alusta tarjota hyvä asiakaskokemus. Sen sijaan 100-1000 työntekijän yrityksistä lähes kaikki vastanneista (yli 90 prosenttia) ilmoittivat, että heidän ERP-järjestelmällään on rajallinen, vähäinen tai mitätön vaikutus hyvän asiakassuhteen tarjoamiseen.

Asiakaslähtöisen kulttuurin ei Epicorin mukaan ole vain suurten yritysten yksinoikeus. Jokaisen yrityksen tulisi pyrkiä soveltamaan ja optimoimaan oikeanlaista teknologiaa niin, että asiakkaat voitaisiin asettaa liiketoiminnan keskiöön.
– Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa, että toimitetaan laadukkaita tuotteita kilpailukykyiseen hintaan ja pidetään toimitusajat lyhyinä sekä toimitetaan tuotteet ajoissa. Mutta yhä enemmän on kyse muustakin kuin vain tuotteiden ominaisuuksista, hinnasta tai toimituksesta. On kyse yhteistyöstä ja suhteiden luomisesta asiakkaisiin ja siitä, miten he tilaavat tuotteita tai toimivat vuorovaikutuksessa kanssamme esimerkiksi toimitusten muokkaamisen suhteen. Tiedon analysointi voi auttaa vaikkapa ymmärtämään paremmin negatiivista asiakaspalautetta jonkun tietyn tuotteen tai palvelun osalta. Ollakseen menestyvä, tämänkaltaisen tiedon on oltava saatavilla missä ja milloin tahansa, mutta sitäkin olennaisempi asia on se, miten tuohon tietoon reagoidaan. Hyvät asiakassuhteet perustuvat siihen, että osaat vastata tilanteeseen ja kommunikoida asiakkaan kanssa nopeasti, kommentoi Epicorin Suomen aluejohtaja Matti Pulla.

Nämä asiakaskokemuksen näkökulmat voivat ruokkia asiakasuskollisuutta, tuottaa uutta liiketoimintaa ilman, että se perustuu aina pelkkään hintaan. Uuden sukupolven ERP-järjestelmien teknologia ja toiminnallisuudet ovat saatavilla eri käyttöönoton muodoissa ja eri rahoitusvaihtoehdoilla. Siispä parempi asiakaspalvelu ei ole vain suuria yrityksiä varten.  
– Tosiasia on, että pienillä yrityksillä on edelleen eniten kotikutoisia, useita ERP-ohjelmistoja käytössä tai jopa ei lainkaan toiminnanohjausjärjestelmää. Tämä on usein syy siihen, miksi heistä ERP:llä on rajallinen tai vähäinen vaikutus asiakaskokemukseen. Usein vanhentunut ja tehoton infrastruktuuri johtaa siihen, että tietoa on tallennettu liian moneen eri IT-järjestelmään, mikä vaikeuttaa asiakastyytyväisyyteen vaikuttamista jopa perustasolla, Pulla sanoo. 

Vanhentunut teknologia voi pysäyttää yhtiön vauhdin tyystin ja estää sitä viemästä asiakaskokemusta toisella tasolle. Se ei Pullan mukaan anna johdon tunnistaa eikä toteuttaa ratkaisuja, jotka erottaisivat yhtiön kilpailijoistaan.
– Kyse ei ole vain koosta, vaan yrityksen iällä on myös merkitystä. Kypsien yritysten, jotka toimivat kypsillä markkinoilla on pakko siirtyä hintakilpailusta muihin tapoihin erottuakseen joukosta. Niillä ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoja. Entä jos markkina ei ole kypsä ja kilpailu toimii hinnan perusteella - miksi silloin pitäisi muuttaa tilannetta? Koska markkinat ja kilpailijat kypsyvät, kenties nopeammin kuin yritykset aavistavatkaan. Erinomaisen asiakaskokemuksen tarjoavat yritykset ovat pitkän aikavälin voittajia. Uuden teknologian ja sovellusten avulla voi kilpailla nykypäivän ehdoin tänään ja huomisen ehdoilla huomenna. Viisaat yritykset rakentavat tämän päivän alustaa pitäen samalla silmällä huomista. Ne välttävät korvaavien järjestelmien loukun työskentelemällä visionääristen kumppanien kanssa, jotka keskittyvät tulevaisuuden ratkaisuihin. Kumppanit auttavat heitä rakentamaan järjestelmiä ja lisäämään voimavaroja silloin kun niitä tarvitaan, esimerkiksi markkinoiden kypsyessä ja hintojen vakiinnuttua. Yritysten kasvaessa asiakkaat sekä ERP säilyvät liiketoiminnan ytimessä. 

[1] http://www.epicor.com/uk/Company/Pages/Customer-Experience-IDC-Report.aspx

Liitetiedostot

Epicor lyhyesti
Epicor Software Corporation on kansainvälisesti toimiva, johtava toiminnanohjausjärjestelmien toimittaja valmistus-, jakelu-, vähittäismyynti- ja palvelualoille. Yli 40 vuoden kokemuksellaan Epicor toimittaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja toiminnanohjaukseen (ERP), asiakkuudenhallintaan (CRM), toimitusketjun hallintaan (SCM), vähittäismyyntiin (POS), sekä henkilöstöhallintaan (HCM) 20 000:lle asiakkaalle yli 150:een maahan. Epicor tarjoaa kattavan palveluvalikoiman samasta lähteestä asiakkailleen paikallisesti, alueellisesti ja/tai kansainvälisesti. Yrityksen innovatiivinen historia, alan asiantuntemus ja pyrkimys erinomaiseen laatuun kannustavat asiakkaita kestävän kilpailukyvyn luomiseen. Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on toimipisteitä ja tytäryhtiöitä ympäri maailman. 
www.epicor.com/finland

 

Lisätietoja antaa:
Riikka Saarinen, markkinointipäällikkö
p. 020 7410 875
rsaarinen@epicor.com


Seuraa Epicoria Twitterissä: @Epicor@EpicorUK@EpicorEMEA@EpicorAU@Epicor_Retail@Epicor_DIST ja Facebookissa.                      
Epicor ja Epicor-logo ovat Epicor Software Corporationin tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa valtioissa. Kaikki muut merkit ovat kunkin omistajan omaisuutta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs