Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » DIGIA OSTAA KOKO Qt-KEHITYSYMPÄRISTÖN NOKIALTA

Digia Oyj

DIGIA OSTAA KOKO Qt-KEHITYSYMPÄRISTÖN NOKIALTA

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2012 klo 09:01
Julkaisija: Digia Oyj

Alustariippumattoman kehitysympäristön saatavuus työasema- ja mobiilikäyttöjärjestelmiin sekä sulautettuihin järjestelmiin paranee merkittävästi.

Helsinki ja Santa Clara, USA, 9.8.2012. Digia on allekirjoittanut sopimuksen ostaakseen Qt ohjelmistoteknologian ja liiketoiminnan Nokialta. Kaupan myötä Digia vastaa kaikista Qt-teknologiaan liittyvistä toiminnoista, joista aiemmin on huolehtinut Nokia. Näitä ovat muun muassa tuotekehitys, sekä kaupallisen ja avoimen lähdekoodin lisensointi- ja palveluliiketoiminta. Kaupan toteutumisen jälkeen Digian suunnitelmissa on laajentaa Qt-kehitysympäristöä tukemaan myös suosittuja käyttöjärjestelmiä kuten Android, iOS ja Windows 8.

Kaupan merkittävimpänä tavoitteena on parantaa Digian asemaa Qt-ekosysteemissä. Kauppa vahvistaa Digian Qt-tuotekehitysvoimavaroja ja laajentaa Qt-teknologian saatavuutta yhä useammalle alustalle. Digian ostettua Qt-lisensointiliiketoiminnan Nokialta maaliskuussa 2011, on Digian Qt-liiketoiminta kehittynyt suotuisasti ja kasvanut merkittävästi. Digia arvioi kaupalla olevan neutraali tulosvaikutus ja lievästi positiivinen vaikutus Digian vuoden 2012 liikevaihtoon. Tulevina vuosina Digia arvioi Qt-liiketoiminnan kasvavan kannattavasti. Kaupan myötä Digian palvelukseen siirtyy enimmillään 125 Nokian Qt henkilöä pääosin Oslossa ja Berliinissä.  Järjestely edistää merkittävästi Digian tuotepohjaista liiketoimintaa ja tukee Digian strategista tavoitetta kasvaa kansainvälisesti.

Digia kannustaa kaikkia Qt-yhteisön jäseniä jatkamaan työtään Qt-teknologian kehittämiseksi, ja luottamaan Digian jatkuviin panostuksiin tehdä Qt-teknologiasta johtava alustariippumaton ohjelmistokehitysympäristö. Digia toimii yhteistyössä ekosysteemin muiden toimijoiden kanssa varmistaakseen uusimman Qt5-version onnistuneen julkaisun. Digia on sitoutunut takaamaan Qt-ohjelmiston saatavuuden sekä avoimen lähdekoodin että kaupallisen lisenssin alla.

“Toivotamme Qt-tiimin tervetulleeksi Digialle. Yhdistämällä tämän maailmanluokan tuotekehitysosaamisen nykyiseen huipputiimiimme pystymme rakentamaan uuden sukupolven johtavan alustariippumattoman kehitysympäristön”, sanoo kansainvälisen tuoteliiketoiminnan johtaja Tommi Laitinen Digialta. “Kaikilla on nyt hyvä hetki päivittää oma näkemyksensä Qt-teknologiasta. Digian kohdennetut tuotekehitys panostukset suuntaavat Qt:n fokusta entistä voimakkaammin työasemakäyttöjärjestelmiin ja sulautettuihin ympäristöihin, unohtamatta laajenevaa tukea uusille mobiilikäyttöjärjestelmille.”

“Olemme Nokialla tyytyväisiä ja ylpeitä niistä panostuksista, joita olemme tehneet Qt-ympäristöön viimeisen neljän vuoden aikana. Olemme myös tyytyväisiä siitä että olemme voineet tehdä yhteistyötä Digian kanssa varmistaaksemme panostusten jatkuvuuden myös tulevaisuudessa nykyisen ydintiimin voimin”, sanoo Sebastian Nyström, Nokian strategiajohtaja. “Digian suunnitelma hankkia Qt tarkoittaa että teknologia voi jatkaa menestyksekkäänä avoimen lähdekoodin projektina ja tarjoaa samalla työpaikan monelle yhteisössä vaikuttavalle.”

Qt ohjelmistoteknologiaa käyttää yli 450 000 kehittäjää ja tuhansia merkittäviä yhtiöitä maailmanlaajuisesti yli 70 toimialalla innovatiivisten sovellusten kehitysteknologiana ja käyttöliittymien mahdollistajana. Kaupallisesti lisensoitava Qt on markkinajohtaja monella segmentillä kuten auto- ja lääketeollisuudessa, edistyneessä kuvantamisessa ja animaatiossa, teollisuusautomaatiossa sekä ilmailu- ja puolustusteollisuudessa. Digia arvioi, että Qt-teknologialla on tulevaisuudessa merkittävä rooli rakennettaessa maailmanluokan käyttäjäkokemusta ja käyttöliittymiä sulautettuihin järjestelmiin ja kuluttajaelektroniikkaan.

Lisätietoja tullaan julkaisemaan pian osoitteissa qt.digia.com ja qt-project.org, jotka toimivat pääasiallisina tiedonjakokanavina Qt:n suhteen.

LISÄTIETOJA:

Wilhelm Taht, Digia: 0400 959 129

 

Liitetiedostot

Digia lyhyesti

Digia on suomalainen ohjelmistoratkaisu- ja palveluyhtiö. Lähes 1000 huippuosaajaamme luovat oivaltavia ratkaisuja ja onnistumisia ihmisten, yritysten ja yhteisöjen jokaiseen päivään. Parannamme asiakkaidemme kilpailukykyä toimintaa tehostavien ja asiakaskokemusta parantavien monikanavaisten yritysratkaisujen avulla. Asiakkaamme luottavat oivaltaviin asiantuntijoihimme, syvään toimialaymmärrykseemme ja tunnetusti laajaan teknologiaosaamiseemme. Innovatiiviset tuotteemme ovat ihmisten saatavilla ympäri maailmaa. Toimitamme ict-ratkaisuja ja -palveluja eri toimialoille, joista keskeisiä ovat finanssi, julkishallinto, kauppa ja palvelut sekä telekommunikaatio. Digia toimii Suomessa, Venäjällä, Kiinassa, Ruotsissa, Norjassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä (DIG1V). www.digia.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs