Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Ajankohtaista Uudeltamaalta: Kiosked siivittää tuotekehitystään Horisontti-euroilla

Tekes tiedottaa

Ajankohtaista Uudeltamaalta: Kiosked siivittää tuotekehitystään Horisontti-euroilla

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 07:11
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Automaattiseen verkkomainontaan erikoistunut Kiosked on listattu monella taholla yhdeksi lupaavimmista kasvuyrityksistä. Yhtiön seuraavaa teknologialoikkaa tukee myös tuore Horisontti-rahoitus.

Vuonna 2010 perustettu Kiosked on nostettu monissa yhteyksissä erääksi kansainvälisesti kiinnostavimmista suomalaisyrityksistä. Ripeästi kasvavassa espoolaisyrityksessä kansainvälisyys on muutoinkin arkea, sillä sinivalkoiset värit sulautuvat henkilöstössä yli kolmeenkymmeneen muuhun kansallisuuteen, joista yhtiön noin 70 osaajan joukko koostuu.

Internet-sisällöistä digitaalisia kauppa- ja mainospaikkoja rakentavalla yhtiöllä on toimistot Espoon Keilaniemen lisäksi New Yorkissa, Los Angelesissa, Dublinissa, Lontoossa ja Singaporessa. Kioskedin tärkeimpiä asiakkaita ovat sisällöntuottajat, julkaisijat ja mediatoimistot USA:sta Eurooppaan ja Aasiaan.

Haku osui sopivaan saumaan

Tätä taustaa vasten Kioskedin keväällä hakema ja hiljattain saama 2,5 miljoonan euron Horisontti-rahoitus tuntuu luontevalta jatkolta kasvutarinalle.

Tämän tunnustaa myös pk-instrumentin hakuprosessia Kioskedissa koordinoinut Turkka Oksanen (Executive Vice President, Operations).

"Olimme vuoden alkupuolella täsmentäneet strategiaamme ja käynnistämässä mittavaa tuotekehityshanketta. Pian sen jälkeen huomasimme, että meillä olisi mahdollisuus hakea myös Horisontti-rahoitusta. Eli haku osui meille todella sopivaan aikaan", Oksanen kertoo.

Yhtiöllä ei ollut aiempaa kokemusta EU:n tutkimus- ja innovaatiorahoituksen hakemisesta Lukuisia rahoituskierroksia ja sijoittajatapaamisia läpikäyneelle kasvuyritykselle hakemuksen koostaminen ei sinällään ollut ongelma. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi haluttiin silti käyttää ulkopuolista asiantuntijaa.

"Strategiauudistuksen myötä Kioskedin tavoitteita, visioita ja tarinaa kirjoitettiin uusiksi, joten tältä osin fokus oli aika kirkas. Ulkopuolinen asiantuntija auttoi kuitenkin ymmärtämään EU:n ja Horisontti-arvioitsijoiden näkökulmaa", Oksanen lisää.

Alkusyksystä Kiosked sai peräti 15 miljoonan euron kasvulainan Euroopan investointipankilta.

Satsaa sisältöön

Kiosked pystyy EU-rahoituksen turvin viemään teknologiaansa seuraavalle kehitysportaalle ja tavoittamaan uusia asiakassegmenttejä. Oksasen mukaan rahoitushakemus on prosessi, johon asianosaisten on sitouduttava. Etenkin sisältöön ja esitystapaan kannattaa panostaa.

"Jos olennaiset asiat jäävät kertomatta tai ne on ilmaistu liian epämääräisesti, valuvat myös hakemukseen uhratut työtunnit hukkaan."

Vaikka Horisontti tuotti Kioskedille heti ensimmäisellä kerralla täysosuman ja jätti positiivisen jälkimaun, löytää Oksanen hakuprosessista myös kehitettävää.

"Koko prosessi on ripeäliikkeiselle kasvuyritykselle turhan pitkä, sillä positiivisen päätöksen jälkeen on edessä vielä kuukausien odotus ennen rahoituksen saamista. Myös täsmälliset arviot lähivuosien kehityksestä ovat tällaisella toimialalla liki mahdottomia, kun aikajänteet ovat ennemminkin kuukausia tai korkeintaan vuosi eteenpäin", Oksanen painottaa.

Lisätietoja

Turkka Oksanen
Executive Vice President, Operations
Kiosked Ltd
Puh. +358 400 652228
turkka.oksanen (at) kiosked.com

Teksti: Recommended Finland
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Tiedottajat Soile Thalén, Tekes
puh. 050 5577 716, soile.thalen@tekes.fi

Lisää asiakkaiden tuloksia

Liitetiedostot

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs