Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Adobe Photoshop täyttää 25 vuotta torstaina 19.2.

Adobe

Adobe Photoshop täyttää 25 vuotta torstaina 19.2.

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 15:29
Julkaisija: Adobe

Adobe Photoshopin ensimmäinen versio julkaistiin 19.2.1990 ja muutti tapaamme nähdä maailma. Photoshop ei ole vain visuaalisen alan ammattilaisten tärkein työväline, vaan se on jopa löytänyt tiensä suomenkieleen ”photoshopata”-verbin myötä. Liitteenä kuvia Photoshopin historiasta mukaan lukien ensimmäinen Photoshopilla käsitelty kuva.


Harvat tietävät Photoshopin kuuluneen elämäämme jo neljännesvuosisadan. Oli kyseessä sitten t-paidan logo, lehtien uutiskuvat, puhelinsovellus tai suuri mainos katukuvassa, se on todennäköisesti luotu maailman kuuluisimman kuvankäsittelyohjelman avulla.

”Photoshop on pääasiassa tarkoitettu työkaluksi valokuvaajille, graafisille taiteilijoille ja muille luoville henkilöille, jotka haluavat saada parhaan mahdollisen irti kuvistaan. Työn tulokset ovat kuitenkin nähtävissä kaikkialla jokapäiväisessä elämässä, ja tuotteen nimi on jopa löytänyt tiensä kieleen. Puhumme usein nykyään “photoshoppaamisesta”, kun aiheena on kuvien muuttaminen ja parantelu”, sanoo Jes Schyum, Adobe Nordicin viestintäpäällikkö.

Photoshopilla kymmeniä miljoonia käyttäjiä

Photoshopin julkaisemisen aikaan tavoitteena oli myydä 500 ohjelmaa kuukaudessa. Tämä osoittautui tulevaisuudessa kovin vaatimattomaksi tavoitteeksi. Tänään ohjelmalla on kymmeniä miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa ja määrä kasvaa kymmenillä tuhansilla joka kuukausi. Photoshop kehittyy edelleen jatkuvasti ja aktiivinen joukko ohjelmistokehittäjiä luo jatkuvasti ohjelmalle uusia innovatiivisia ominaisuuksia. Esimerkiksi lokakuussa 2014 järjestetyssä MAX 2014 -tapahtumassa Adobe lanseerasi uusia työkaluja sumuisten ja usvaisten kohtien korjaamiseen kuvasta. Voit tutustua demoon täällä.

Photoshop-tuoteperhe on myös laajentunut vuosien aikana.  Mac- ja PC-koneille tarkoitettujen Photoshop Elements- ja Lightroom-ohjelmien lisäksi Photoshop on saatavilla useina älypuhelin- ja tablettisovelluksina. Tuoteperheen lippulaiva on Adobe Photoshop CC. Se sisältyy Adobe Creative Cloudiin, josta puolestaan löytyy paljon tietokoneille, tableteille ja älypuhelimille tarkoitettuja työkaluja.

Photoshop juhlistaa alle 25-vuotiaita

Photoshopin merkkipäivän kunniaksi Adobe haluaa juhlia myös Photoshopin käyttäjiä. Haussa on 25 Photoshopia käyttävää alle 25-vuotiasta taitelijaa. Voit osallistua lataamalla projektisi Adoben Behance-palveluun käyttämällä tägiä #Ps25Under25. Behance on maailman suurin luovan alan sosiaalinen verkosto. Seuraavien kuukausien aikana osallistujista valitaan henkilö ylläpitämään Photoshopin Instagram-tiliä (@Photoshop).

 

Photoshop kuvissa (kuvat liitetiedostoina)

Kuva 1: Jennifer in Paradise
Ensimmäinen Photoshopilla käsitelty kuva. Sen otti Photoshopin luoja Thomas Knoll ja kuvassa esiintyy hänen vaimonsa Jennifer. Kuvaa käytettiin ohjelman ominaisuuksien esittelemiseen.

Kuva 2: Ensimmäinen käyttöliittymä
Photoshopin kaksi ensimmäistä versiota oli suunniteltu ainoastaan Mac-tietokoneille, mutta syksyllä 1992 saatiin myös Windows-versio. Nykyään Photoshopin saa sekä Mac- että Windows-koneille ja lisäksi älypuhelimiin ja tabletteihin sovellusmuodossa.

Kuva 3: Ensimmäinen Photoshop-paketti
Muiden IT-tuotteiden tavoin myös Photoshop on kutistunut. Nykyään Photoshop ei tule paketissa vaan ladattavana versiona Adobe Creative Cloudista.

Kuva 4: Adoben kehittäjät hiovat ohjelmaa
Vuonna 1989 Adoben työntekijät paiskivat lujasti töitä, jotta Photoshop olisi valmis julkaistavaksi seuraavana vuonna.

Kuva 5: Maailman edistyksellisin kuvankäsittelyohjelma
25 vuotta ensimmäisen Photoshopin julkaisemisen jälkeen Adobe Photoshop CC on markkinoiden edistynein kuvankäsittelyohjelma. Miljoonat käyttäjät hyödyntävät ohjelmaa päivittäin, ja se kuuluu Adobe Creative Cloudiin, josta löytyy myös muita luovan työn ohjelmia, kuten InDesign, Illustrator ja Premiere Pro.

Kuva 6: Nyt myös 3D:tä
Photoshop CC:stä on myös paljon muuhun kuin kuvankäsittelyyn. Ohjelmassa on muun muassa kehittyneet 3D-työkalut ja -tulostamisominaisuudet.

 

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Sami Stormbom
+358 50 442 2301
sami.stormbom@hkstrategies.com

alle 25-vuotiaita

Liitetiedostot

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. Lisätietoja: www.adobe.com/fi 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs