Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » What Ever Works! - paitsi kierrätyssävellys

Turun ammattikorkeakoulu

What Ever Works! - paitsi kierrätyssävellys

Tiedote.
Julkaistu: 17.01.2014 klo 12:15
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

What Ever Works! -nykymusiikkifestivaali tarjoilee musiikkielämyksiä jo toistamiseen Turussa 23.­–25.1.2014. Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian sävellysopiskelijoiden alullepanema festivaali on yksi niistä harvoista tilaisuuksista, missä kuulijat pääsevät nauttimaan monipuolisten ja ennenkuulemattomien sävellyksien kantaesityksistä. Mukana myös kansainvälisesti huomioitu elektroakustinen teos ”Matkalla”, joka koostuu sammakoiden äänistä.

– Nykymusiikki on taidemusiikkia. Siinä pyritään aina luomaan jotain uutta ja erilaista, kuten taiteessa ylipäätään. Festivaaleilla tullaan kuulemaan musiikkia hyvin laajalta skaalalta, sävellysopiskelija Kimmo Laaksonen kertoo.

Festivaalien tarjonta koostuu Turun AMK:n Taideakatemian nykyisten ja entisten opiskelijoiden teosten kantaesityksistä sekä muista valikoiduista nykymusiikin teoksista. Laaksosen mukaan taidemusiikki koetaan usein pienen yleisön juttuna, mutta jos on avointa mieltä ja kiinnostusta uudenlaiseen ja erilaiseen musiikkiin, niin festivaalit ovat oikea paikka.

Nykymusiikki sanoo kvaak

What Ever Works! -festivaaleilla kuullaan myös Ilari Hongiston elektroakustinen sävellys, joka koostuu sammakon äänistä. ”Matkalla” on luontoaiheisen trilogian toinen osa. Kansainvälisestikin huomiota saaneen trilogian ensimmäinen osa on koottu lintujen ja kolmas hyönteisten äänistä.

Lintuharrastajan ja biologian opettajan pojalle idea luontoaiheiseen trilogiaan tuli luonnostaan.

– Elektroakustisessa säveltämisessä käytetään reaalimaailman ääniä musiikin lähtökohtana. Matkalla-teosta varten minulla oli kassitolkulla cd-levyjä, kymmeniä tuhansia ääniä, joista pikkuhiljaa valitsin eri periaatteilla ääniä. Teos oli eksperimentiaalinen, eli teos ohjasi itse itseään sitä tehdessä, Hongisto kertoo.

Hongisto pitää luomisprosessiaan hyvin käytännönläheisenä.

– Tärkeintä on se, että tähtää johonkin uuteen. Uusi on avainsana. Kierrätyssävellys kuuluu muiden säveltäjien periaatteisiin, Hongisto summaa.

What Ever Works! -nykymusiikkifestivaali järjestetään Sibelius-museon, Sigyn-salin ja Panimoravintola Koulun tiloissa. Kapellimestari ja tuottaja Hannes Merisaari on koonnut esitykset torstain Sibelius-museon esitykseen sekä lauantain Panimoravintola Koulun ohjelmiston. Sigyn-salissa kuullaan perjantaina mm. Kimmo Laaksosen sävellyksen opinnäytetyö.

– Konsertissa tullaan kuulemaan ääniä, jotka ovat löytäneet paikkansa miljoonien sattumusten seurauksena. Se on kiinnostava, koska se ei ole täydellinen, Laaksonen kertoo.

Katso tapahtuman tarkka ohjelma liitteestä.

Lisätietoja:
Kimmo Laaksonen
050-3540844
kimmo.kl5@gmail.com

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs