Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Valtakunnallinen tanssitapahtuma Arktiset askeleet tanssitaan Oulussa 27.–30.3.2014

Oulun ammattikorkeakoulu

Valtakunnallinen tanssitapahtuma Arktiset askeleet tanssitaan Oulussa 27.–30.3.2014

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 12:45
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kulttuurialan yksikön ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n järjestämä valtakunnallinen Arktiset askeleet -tanssitapahtuma kokoaa Ouluun 27.–30.3.2014 yli 450 tanssin harrastajaa ja opettajaa ympäri Suomea. Vuonna 1985 aloittanut tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille tanssin harrastajille ja ammattiopiskelijoille tarkoitettuna laajana tanssitapahtumana ja joka toinen vuosi alle kouluikäisille ja alakoululaisille tarkoitettuna lastentanssitapahtumana. Tämän vuoden tapahtuma keskittyy alle kouluikäisten ja alakouluikäisten tanssin harrastajiin.

Tapahtuma alkaa torstaina 27.3. kello 18.00 oululaista lastentanssia esittelevällä Ookko nää Oulusta? -näytöksellä Oamkin Konserttisalissa (Kotkantie 1). Näytös kokoaa yhteen Oulusta niin eri taustayhteisöjä kuin tanssilajejakin. Näytöksessä esiintyy tanssijoita Cross Move Companystä, Kulttuuripesulan tanssikoulusta, Nuorisoseura Vilikkaasta, Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiivestä, Oulun taidekoulusta, Oulu-opiston Haukiputaan taidekoulusta, Tanssikeskus Citydancesta ja Tanssikoulu TanssinTahdista. Näytöksen liput maksavat 10 / 7 euroa, ja tuotto käytetään näytöksen kulujen kattamiseen ja oululaisen tanssin tukemiseen.

Valtakunnallinen tanssikatselmus tanssitaan lauantaina 29.3. ja sunnuntaina 30.3. Pohjankartanossa (Suvantokatu 1). Katselmukseen valittiin tammikuiseen esiraatiin lähetetyistä 113 teoksesta 47 erilaista teosta. Katselmuksessa nähdään tanssijoita Espoosta, Hämeenlinnasta, Kuopiosta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Lempäälästä, Limingasta, Nokialta, Oulusta, Porista, Savonlinnasta, Seinäjoelta, Sodankylästä, Tampereelta, Torniosta ja Vaasasta. Arviointiraadissa työskentelevät Maria Speth (Tilburg, Alankomaat), Riku Immonen, Minna Palokangas sekä tanssinopettajaopiskelija Riina Lyyra. Osana Arktisten askelten oheistapahtumia järjestetään perjantaina 28.3. lasten ja nuorten kanssa työskenteleville Maria Spethin Dansspetters-metodiin perustuva työpaja.

Tanssikatselmuksen osalta tapahtuma alkaa lauantaina 29.3. klo 14.00 avajaisilla, jonka jälkeen jatketaan suoraan katselmuksella aina kello 18 saakka. Sunnuntaina 30.3. katselmus jatkuu kello 10.00. Arviointiraatien palkitsemat teokset ovat mukana tapahtuman huipentavassa loppunäytöksessä kello 13.00. Päiväliput katselmuksiin ovat 12 / 8 euroa.

Katselmuksen lisäksi tapahtumassa saadaan maistiaisia kahdesta Oamkin Kulttuurialan yksikössä kehitteillä olevasta tuotteesta. FolkJam-tuoteperhe laajenee kevään 2014 aikana SampoFolkJam-epeli -tanssipelipaketilla, johon sisältyviä pelejä testataan tapahtumassa sekä lauantaina että sunnuntaina. Tämän lisäksi tanssinopettajakoulutuksessa on kehitteillä eri tanssilajeihin pohjautuvaa opetusmateriaalia alle kouluikäisten tanssitunneille. Tästä saadaan esimakua Arktisten askelten loppunäytöksessä, jossa tanssinopettaja- ja pop/jazz-koulutuksen opiskelijat esittelevät yhteisen opintojakson tuotoksia. Muusikot ovat sovittaneet perinteisiä lastenlauluja tanssitunneille sopiviksi, ja tanssijat ovat tehneet sovitettuihin sävelmiin sekä tekniikka- että tanssisarjoja. Opintojakson opettajana on toiminut showtanssin valmistuva opiskelija Marjukka Koivuniemi ja ohjaavana opettajana Liisa Kontturi-Paasikko. Tavoitteena on, että projektin tiimoilta käynnistetään ohjaajakoulutus vuoden 2014 lopussa. 

Lisätietoja: tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi ja tapahtuman johtaja Liisa Kontturi-Paasikko, 050 443 1011, liisa.kontturi-paasikko@oamk.fi

oamk.fi/arktisetaskeleet

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs