Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Tuhansia uusia pelejä yhdessä viikonlopussa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Tuhansia uusia pelejä yhdessä viikonlopussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 13:23
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Pelimaailmassa tapahtui reilu viikko sitten kummia: kymmenet tuhannet ihmiset kerääntyivät maailman joka kolkkaan ja tekivät pelejä. Kun urakka oli sunnuntaina ohi, oli tuloksena yli 5000 uutta peliä.

Pelijamien tarkoituksena on luoda peli alusta loppuun hyvin lyhyessä ajassa, usein yhden viikonlopun aikana. Global Game Jam paljastaa jamien alettua teeman, jota kaikkien pelien tulee noudattaa. Teeman tarkoitus on toimia sekä rajoitteena että inspiraationa, ja luoda tapahtuman pelien välille yhtenäisyyttä. Tänä vuonna teema oli kysymys: “What do we do now?”

FGJ Kymenlaakso järjestettiin 23.–25.1.2015; jammailemassa mukana oli 100 osallistujaa ja kuusi organisaattoria sekä kolmen hengen tuomaristo alueen peliyrityksistä. Pelejä luotiin 17 ryhmässä. Pelejä voi testata ja tarkastella Global Game Jamin sivuilta:http://globalgamejam.org/2015/jam-sites/fgj-kymenlaakso/games .

Jonne Kuoppamaan YouTube-kanavalta voi katsella tapahtumasta kuvattua videomateriaalia https://www.youtube.com/user/r0c123.

Suomen ei tarvitse hävetä osallistumistaan, sillä väkilukuun suhteutettuna se on varmasti yksi suurimmista pelijami-maista, ellei se suurin: tapahtumaan osallistui lähes 700 ihmistä 15 eri lokaatiossa ympäri Suomea. Tapahtumaa on luomassa vuosittain iso joukko vapaaehtoisia, ja tänäkin vuonna mukana oli yhteensä yli 80 järjestäjää.

Kaikki Suomen lokaatiot toimivat Finnish Game Jam -yhteisön alla, mutta jokainen on silti omanlaisensa. Tänä vuonna tapahtumapaikat vaihtelivat pelifirmasta huvipuistoon, ja tapahtumien koot alle kymmenestä aina yli sataan. Erikoisuuksiakin joukosta löytyi; esimerkiksi Tampereella oli mahdollista tehdä pelejä Särkänniemen Planetaarion fulldome-järjestelmälle.

Pelijamien jälkeen Suomen järjestävät tahot vetäytyvät tarkastelemaan ja pelaamaan syntyneitä pelejä, ja näiden joukosta nostetaan muutama palkittavaksi kunniamaininnoilla. Kunniamaininnan saaneet julkistetaan helmikuussa 2015 omassa gaalassaan ja heidän pelinsä jatkvat vielä kansainvälisen raadin arviointiin.

Kilpailu Finnish Game Jam -tapahtuma ei ole, ja esimerkiksi parasta peliä ei valita. Sen sijaan keskitytään luovuuteen, rohkeuteen ja erilaisuuteen. Viime vuoden nostetut pelit löytyvät täältä: http://finnishgamejam2015.com/previous-g…/games-of-fgj-2014/

Seuraavat kansainväliset pelijamit järjestetään jälleen 29.31.1.2016, mutta jos jamihammasta kolottaa jo aiemmin, järjestetään vuoden mittaan eri tahojen toimesta useita pienempiä jameja.

Kuvia tapahtumista: https://www.facebook.com/FinnishGameJam/photos_stream
Pelien gameplay-videoita: https://www.youtube.com/playlist…

Tapahtuman nettisivu: http://finnishgamejam2015.com/

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/FinnishGameJam

Lisätietoja FGJ Kymenlaakson tapahtumasta antaa:

Marko Oras
044 702 8559, marko.oras (@) kyamk.fi

Liitteenä olevat kuvat: Niina Salmi 
Kuvateksti: Intensiivistä perlinrakentamista FGJ Kymenlaaksossa Kyamkin Metsolan kampuksella Kotkassa.

Lisätietoja Finnish Game Jam-tapahtumasta antaa:

Annakaisa Kultima
Puheenjohtaja, Finnish Game Jam ry
050 443 7258. aakoo (@) finnishgamejam.fi

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs