Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Timo Mäkelän Minun elämäni – Singin’ in the Rain Sarjakuva-Finlandia -finaaliin

Arktinen Banaani

Timo Mäkelän Minun elämäni – Singin’ in the Rain Sarjakuva-Finlandia -finaaliin

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

Tampere kuplii -tapahtuman yhteydessä jaettavan Sarjakuva-Finlandia -tunnustuspalkinnon kymmenen finalistin joukkoon on valittu Timo ”Timppa” Mäkelän Minun elämäni – Singin’ in the Rain -kokoelmateos. Nyt yhdeksännen kerran jaettavan 5 000 euron arvoisen palkinnon voittaja julkistetaan Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa 18. maaliskuuta. Palkinnon saajan valitsee tänä vuonna näyttelijä Heli Sutela.

Minun elämäni -sarja on erityislaatuinen osa kotimaisen sarjakuvan historiaa. Poikkeuksellisen sarjasta tekee sen pohdiskeleva päähenkilö, vanhempi herra, joka toi suomalaiseen sanomalehtisarjakuvaan seniorikansalaisen näkökulman. 

Vuonna 2001 Helsingin Sanomissa käynnistynyt kolmerivinen sunnuntaisarja jatkui kaksi viimeistä vuottaan Suomen Kuvalehdessä. Sarja ilmestyi myös Kansan Uutisten Viikkolehdessä yli kymmenen vuoden ajan. Minun elämäni -sarjan viimeinen strippi julkaistiin Suomen Kuvalehdessä vuoden 2014 lopussa. Mäkelä itse toteaa, että työ tuli valmiiksi, ideat oli käyty läpi, eivätkä uudet julkaisutarjouksetkaan enää olisi houkutelleet jatkamaan sarjaa. Viimeiset valikoidut yli 80 strippiä sidottiin perinteistä valokuva-albumia jäljitteleviin kansiin Minun elämäni – Singin’ in the Rain -teokseksi.

Timo Mäkelä (s. 1951) paitsi piirsi, myös väritti jokaisen suurikokoisen originaalin vesivärein turvautumatta tietokonetekniikkaan. Sarja syntyi 2000-luvun alussa tuolloin viisikymppisen piirtäjän kuvitellessa, millaista olisi seurata ja kuunnella itseään noin kymmenen vuotta vanhempaa herrasmiestä heille molemmille rakkaan Helsingin kaduilla ja puistoissa. Idea toimi ja sai vuosien kuluessa yhä suurempaa arvostusta niin iäkkäämmän kuin myös nuoremman, taidokkaasti toteutettua ja syvälle ihmisyyteen pureutuvaa sarjakuvaa arvostavan yleisön parissa.

Sarjan päättävässä albumissa vanhempi herra palaa usein nuoruusmuistoihinsa, mutta hänessä on paitsi muistojen kautta syntyvää mietteliäisyyttä, myös nuoruusvuosiensa riehakas kipinä tallella. Siksi hän ei pelkää tulevaa, vaan suhtautuu siihen avoimin ja uteliain mielin.

  

Timo Mäkelä

Minun elämäni – Singin’ in the Rain

ISBN 978-952-270-232-6

96 sivua. Arktinen Banaani.

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Arktinen Banaani, kustantaja Harto Pasonen, puh. 050 529 9768, harto.pasonen@sarjakuva.com

Haastattelupyynnöt:

Timo Mäkelä, puh. 0400 440 599

Liitetiedostot

 

Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs