Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Syksyn huippuvierailu: Royal Philharmonic Orchestra tuo kuninkaallisia säveliä Tampere-taloon maestro Charles Dutoit’n johdolla

Tampere-talo Oy

Syksyn huippuvierailu: Royal Philharmonic Orchestra tuo kuninkaallisia säveliä Tampere-taloon maestro Charles Dutoit’n johdolla

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2016 klo 06:00
Julkaisija: Tampere-talo Oy

Tampere-talon kansainväliset orkesterivierailut saavat jatkoa maailmankuulun kuninkaallisen filharmonisen orkesterin konsertilla. Maailmankiertueella 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi oleva Royal Philharmonic Orchestra (RPO) soittaa ainoan Suomen-konserttinsa Tampereella 26.9.2016. Lontoolaisorkesteria johtaa 80-vuotias kapellimestarilegenda, taiteellinen johtaja Charles Dutoit. Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 9.3.

Maailman nimekkäimpiin kapellimestareihin lukeutuvan Charles Dutoit’n edellisestä vierailusta Suomessa on vierähtänyt vuosikymmeniä. Hänet nähtiin johtamassa Helsingin kaupunginorkesteria vuonna 1983 sekä kolmesti 1970-luvulla. Dutoit’n ja Royal Philharmonic Orchestran harvinaisen yhteisvierailun ohjelmistossa ovat Mozartin sinfonia nro 39 sekä Brahmsin mestariteos, ensimmäinen sinfonia.

Konsertti jatkaa Tampere-talon aloittamien kansainvälisten orkesterivierailujen sarjaa. Isossa salissa ovat vierailleet aikaisemmin Armenian filharmonikot (2015), Israelin filharmonikot (2014) ja Lontoon sinfoniaorkesteri (2014).

RPO:n suojelijana toimii Britannian kuningasperheen jäsen, Yorkin herttua prinssi Andrew. Orkesterin 70-vuotisjuhlavuosi käynnistyi 16 konsertin kiertueella Yhdysvalloissa tammikuussa ja jatkuu mm. Espanjan-kiertueella, gaalakonsertilla Lontoon Royal Albert Hallissa sekä konserteilla Lähi-idässä, Etelä-Koreassa ja Japanissa.

Maestro Charles Dutoit on johtanut RPO:ta vuodesta 2009. Hänet tunnetaan erityisesti jo 30 vuotta kestäneestä tiivistä yhteistyötä Philadelphian orkesterin kanssa. Hän on myös orkesterin entinen ylikapellimestari. Dutoit johtaa säännöllisesti muitakin Yhdysvaltain huippuorkestereita (Chicago, Boston, New York ja Los Angeles) sekä vierailee ahkerasti Euroopan ja Aasian suurimmissa konsertti- ja oopperataloissa. Dutoit on saanut lukuisia arvostettuja musiikkialan palkintoja, mm. kaksi Grammya. 

Sir Thomas Beechamin vuonna 1946 perustamaa RPO:ta ovat johtaneet aikaisemmin mm. Rudolf Kempe, André Previn, Vladimir Ashkenazy, Yuri Temirkanov ja Daniele Gatti. Orkesterin musiikkia voi kuulla myös hiljattain avatuissa radio- ja nettitelevisiolähetyksissä. RPO:n vaikuttavia konsertteja kuullaan säännöllisesti paitsi sen kotisalissa Cadogan Hallissa, myös mm. Southbank Centren Royal Festival Hallissa ja Royal Albert Hallissa.

www.tampere-talo.fi/rpo

Ma 26.9.2016 klo 19.30 Tampere-talon Iso sali
Royal Philharmonic Orchestra
Kapellimestari Charles Dutoit

Ohjelmisto:
W.A. Mozart: Sinfonia nro 39
J. Brahms: Sinfonia nro 1 

Liput alk. 65/77/88 €, rajoitettu määrä opiskelijalippuja 35 €

Lehdistökuvat

Lisätietoja

Tuottaja Mikko Missi  puh. 050 573 8553, mikko.missi@tampere-talo.fi

Median yhteydenotot, pressiliput, haastattelupyynnöt

Tiedottaja Anne Sivula, puh. 03 243 4250, anne.sivula@tampere-talo.fi

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs