Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Suomi ja Serena avaavat alamäkiluistelun MM-Sarjan

Red Bull

Suomi ja Serena avaavat alamäkiluistelun MM-Sarjan

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 16:14
Julkaisija: Red Bull

Red Bull Crashed Ice -MM-sarjasta käynnistyy vuonna 2014 jo 14. kausi, ja jokavuotisten USA:n ja Kanadan osakilpailujen ohella mukana ovat nyt myös kalenteriin paluun tekevät Suomi ja Venäjä. Sveitsin Derek Wedge puolustaa tulevalla kaudella alamäkiluistelun maailmanmestaruustitteliään kovia nuoria haastajia vastaan. Suomen maajoukkueen luistelijoiden lisäksi viime kaudella toiseksi ja kolmanneksi tulleet Kanadan Kyle Croxall ja USA:n Cameron Naaz metsästävät Wedgen päänahkaa.

Alamäkiluistelun suosio nousi kaudella 2012–13 aivan uusiin korkeuksiin, kun viidestä osakilpailusta koostunut sarja keräsi kisoihin paikan päälle yhteensä lähes 300 000 katsojaa. Tulevasta kaudesta on lupa odottaa vieläkin jännittävämpää, sillä kilpailijat treenaavat nyt ympäri vuoden tätä kovavauhtista, luistimet jalassa laskettavaa alamäkilajia, jossa osallistujat syöksyvät jopa 60 kilometrin tuntinopeudella alas haastavia, pisimmillään 600 metriä pitkiä ratoja, joilla korkeusero on yleensä noin 60 metriä. Lisäksi nämä edellä mainitut ”vauhtirännit” ovat täynnä hyppyjä, töyssyjä ja neulansilmämutkia. Mukana tulevalla kaudella on jälleen myös The Team Competition -tiimikisa, jonka ensimmäisen tittelin vei viime vuonna nimiinsä sveitsiläinen Swatch Pro Team.

Kausi 2014 starttaa Suomesta, jossa kisataan Serena Ski –laskettelukeskuksessa Espoossa, aivan Helsingin kupeessa, 1. helmikuuta. Red Bull Crashed Ice palaa nyt Suomeen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007, ja tämä onkin kunnianosoitus perinteisen koville suomalaiskiitureille, joita oli viime kaudella kaksi maailman kymmenen parhaan laskijan joukossa: nimittäin Miikka Jouhkimainen (6:s) ja Paavo Klintrup (8:s).

- Aivan loistavaa, että saadaan MM-kisa Suomeen ja Serenaan, toivottavasti saamme paikalle yhtä paljon katsojia kuin muissa MM-karkeloissa. Nyt kun kausi starttaa Suomesta, joukkueemme ei tarvitse matkustaa ulkomaille ja pääsemme treenaamaan radalla etukäteen. Tämä etu on rahaakin arvokkaampaa, sanoo Miikka Jouhkimainen, joka sijoittui kolmanneksi ensimmäisessä alamäkiluistelukilpailussaan vuonna 2007 Tähtitorninmäellä.

- Mulla alkaa nyt kahdeksas alamäkiluistelukausi ja tulevalle vuodelle on asetettu kovat tavoitteet: Voitto jokaisesta kisasta sekä koko sarjan mestaruus, tiedän pystyväni siihen, kertoo Jouhkimainen, jolla on edessä kovat talvitreenit.

Suomen osakilpailu kisataan pysyvällä alamäkiluisteluradalla, jollaisia rakennetaan nyt enenevässä määrin eri puolilla maailmaa – mikä puolestaan omalta osaltaan kuvastaa lajin kasvavaa suosiota. Serenassa on luvassa kovavauhtinen sprintti 320 metriä pitkällä radalla, jossa muuten järjestettiin viime vuonna Pohjoismaiden kansalliset alamäkiluistelumestaruuskilpailut.

- Viime vuonna saimme Serenassa ensikokemukset alamäkiluistelusta. Kauden hienojen kokemusten johdosta olemme erittäin onnellisia siitä, että jo tulevana kautena saamme kunnian järjestää puitteet Red Bull Crashed Ice MM-sarjan avaukselle Serenassa, kertoo Ilkka Vaskio Puuharyhmä Oyj:ltä.

Kauden 2014 toinen stoppi on 22. helmikuuta kisattava Saint Paulin osakilpailu. Red Bull Crashed Ice -sarja palaa nyt kolmannen kerran peräkkäin tähän suurimmaksi osaksi jäässä olevan Mississippi-joen rannalla sijaitsevaan minnesotalaiskaupunkiin, josta on tullut USA:ssa eräänlainen lajin tyyssija: yleisölaumat ovat fanaattisia ja tuhannet wannabekilpailijat kansoittavat kansallisen kisan. Minnesotalaissyntyisen Cameron Naazin menestyksen myötä Yhdysvalloista on tullut nopeasti yksi maailman johtavista alamäkiluistelumahdeista. Naaz nappasi maalle sen kaikkien aikojen ensimmäisen voiton viime vuonna Lausannessa, ja palkintopallille mies nousi kaikkiaan kolmessa kauden viidestä kisasta päätyen lopulta mestaruustaistossa Wedgen ja Croxallin jälkeen kolmanneksi.

Saint Paulin jälkeen matka jatkuu Moskovaan, jossa luistellaan kauden kolmas osakilpailu 8. maaliskuuta 2014. Sarja palaa Venäjän hyiseen pääkaupunkiin nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011, ja venäläiset alamäkiluisteluässät toivovatkin murtautuvansa lajin kärkikaartiin tässä kotikisassaan, joka käydään Moskovan valtionyliopiston edustalla, Varpusvuorilla (Vorobyovy Gory), Moskovajoen oikealla rannalla. Kauden 2014 viimeinen stoppi on puolestaan jälleen kerran Quebecin kaupungissa, Kanadassa, 22. maaliskuuta. Mukana päätösosakilpailussa on tällä kaudella myös naisten kisa, jossa titteliä puolustaaisäntämaan Fannie Desforges.

Aiempien vuosien tapaan kilpailijat voivat karsia mukaan kansallisiin mittelöihin ja saada paikan päätapahtumiin avointen karsintojen kautta, joita järjestetään eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Lisätiedot ja rekisteröityminen löytyvät osoitteesta: redbullcrashedice.com. Monet lajin nykyisistä supertähdistä, kuten esimerkiksi Derek Wedge ja Marco Dallago, pääsivät aikoinaan maailman näyttämölle juuri sen ansiosta, että he menestyivät hyvin kansallisissa karsinnoissa.

2012–13 oli kaikkien aikojen suurin ja huikein kausi lajin tähänastisessa historiassa. Viidestä osakilpailusta koostunut MM-sarja kisattiin pisimmillä ja vaativimmilla koskaan rakennetuilla radoilla, ja noissa viidessä osakilpailussa saatiin peräti neljä eri voittajaa. Alamäkiluistelu muuttui viime kaudella myös entisten jääkiekkoilijoiden dominoimasta lajista erilaisia lajitaustoja omaavien urheilijoiden lajiksi – mukana on niin alppihiihtäjiä kuin maastopyöräilijöitäkin, ja kaikkea siltä väliltä – eli jääkiekkoilijoiden ylivalta on päättymässä.

Red Bull Crashed Ice -kisakalenteri 2014:

1. helmikuuta – Helsinki/Espoo, Suomi

22. helmikuuta – Saint Paul (Minnesota), USA

8. maaliskuuta – Moskova, Venäjä

22. maaliskuuta – Quebec, Kanada

www.redbullcrashedice.com
www.serenaski.fi/icdhserena
www.redbull.fi

Lisätiedot:

Red Bull Finland

Anette Latva-Piikkilä
Email: anette.latva-piikkila@fi.redbull.com
Mob. +358 40 772 4124

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs