Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Rovaniemen Teatterin katsojaluku nousi

Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatterin katsojaluku nousi

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2015 klo 13:56
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatterin – Lapin Alueteatterin vuosi 2015 päättyi Pikavoiton esitykseen 19. joulukuuta. Teatterin katsojaluku nousi 26.006 katsojaan, kun edellisvuonna luku oli 22.500. Tuloksellaan teatteri ylitti asettamansa 26.000 katsojan tavoitteen. Vuonna 2015 ohjelmistossa oli 25 tuotantoa ja yhteensä 290 esityskertaa, joista alueteatterin kiertueella oli 83 näytöstä ja vierailuilla yhdeksän näytöstä. Vuoden suosituin näytelmä oli Esikoinen, jonka näki 6130 katsojaa ja joka pääsi 81 prosentin täyttöasteeseen.

Myös teatterin järjestämien työpajojen, yleisötapahtumien ja tutustumiskierrosten kävijämäärä kasvoi ollen 4400, kun edellisvuonna luku oli 2700. Lisäksi Lappia-talossa pidetyt messut, kokoukset ja muut tilaisuudet toivat teatteritaloon 10.000 kävijää.

Vuosi 2015 oli Rovaniemen Teatterille muutosten aikaa. Kari Väänänen ja Sari Alatalo alkoivat johtaa teatteria elokuussa, kun Juha Vuorinen siirtyi Kokkolan kaupunginteatteriin. Teatteri muutti väistötiloista takaisin Lappia-taloon ja vietti avajaisiaan 11.-12. syyskuuta.

Vuodenvaihteen jälkeen esitykset alkavat 2. tammikuuta ja jatkuvat 29. toukokuuta saakka. Ohjelmistossa on kaikkiaan 12 tuotantoa. Uutuuksia ovat Kolme sisarta, Vänän musiikkibaari ja Iso Kiltti Jätti. Kauden ensimmäiset ensi-illat ovat 13. helmikuuta Kolmesta sisaresta ja Vänän musiikkibaarista. Iso Kiltti Jätistä nähdään ensi-ilta 21. huhtikuuta. Lisäksi syyskaudelta ohjelmistossa jatkavat Esikoinen, Kumiseva hanki, Menuteatteri, Pikavoitto ja Pilipaliprinsessa. Vierailulla ovat Ilkka Heiskanen Huovisen erikoisilla, Martti Suosalo Palvelijalla, Merja Larivaara orkesterinsa kanssa sekä Kai Lehtisen ja Heikki Rantasen Se, vain elämää.


Lisätietoja saat hallintojohtaja Sari Alatalolta: 0400 282483, sari.h.alatalo@rovaniemi.fi ja markkinoija Kati Kuhalta: 040 7686672, kati.kuha@rovaniemi.fi.

Kuvat ovat näytelmästä Esikoinen ja ne on ottanut Jouni Porsanger.

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatteri on elokuussa 2015 palannut Alvar Aallon Lappia-taloon, joka on läpikäynyt peruskorjauksen ja restauroinnin. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs