Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Rakkaustarina – ennen julkaisematonta Volter Kilpeä

Lasten Keskus

Rakkaustarina – ennen julkaisematonta Volter Kilpeä

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 10:55
Julkaisija: Lasten Keskus

Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihtokokoelma on herkkä rakkaustarina sekä kasvukertomus. Kirjeenvaihto sisältää ennen julkaisematonta Volter Kilpeä. Hänen kirjeissään vahvistuu unelma kirjallisesta elämäntyöstä.

Volter ja Hilja vie lukijansa nostalgiselle aikamatkalle jo kadonneeseen Suomeen. 1900-luvun alussa kirjoitetuissa kirjeissä jo mainetta niittänyt kirjailija ja Helsingissä opintonsa aloittanut Hilja Vanhakartano tutustuvat paremmin ja keskinäiset tunteet syvenevät. Rakkaussuhteen tunnelmissa syntyneissä kirjeissä avautuu uudenlainen, tuntemattomampi henkilökuva Volter Kilvestä. Hiljan vanhemmat torjuvat Volterin kosinnan, mutta vastustuksesta huolimatta, vailla taloudellista turvaa ja toisistaan tukea hakien, Volter ja Hilja solmivat avioliiton vuonna 1907. Henkilökuvien lisäksi kirjeistä välittyy elävästi tunnelma 1900-luvun alun Suomesta.

Laura Kokko on musiikin maisteri ja Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja. Hän toimii viulistina Lahden kaupunginorkesterissa ja on aktiivinen kamarimuusikko. Kokko opiskelee kirjallisuustiedettä sekä filosofiaa Turun yliopistossa.

 

Laura Kokko (toim.): Volter ja Hilja. Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihtoa. Kirjapaja 2013. 341 s. ISBN 978-952-247-394-3. KL 86.2. Ovh. 32,30

 

Huom!

Kustantamo Lastenkeskus ja Kirjapaja Oy järjestää suomen kielen päivänä 9.4. klo 19 dramatisoidun konsertin, jossa kirjeenvaihdosta koostetut tekstit vuorottelevat tunnelmallisten musiikkinumeroiden kanssa. Esiintyjinä Essi Luttinen, mezzo, Jaakko Kortekangas, baritoni, Hans-Otto Ehrström, piano ja näyttelijät Cécile Orblin ja Jussi Lehtonen. (Kuula – Mendelssohn – Mozart – Schubert – Schumann) Paikka G18-sali, Yrjönkatu 18, Helsinki. Liput Lippu.fi

 

Lisätietoja: Laura Kokko, lkokko@hotmail.com, puh. 040 537 5667

tai Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, puh. 040 553 4757.

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs