Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden taiteilijat on valittu

Kansan Sivistysrahasto

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden taiteilijat on valittu

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 16:03
Julkaisija: Kansan Sivistysrahasto

 

KSR:n Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on vuosien varrella tukenut kymmeniä modernin maalaustaiteen kykyjä. Uutena toimintamuotona Päivi ja Paavo Lipposen rahasto järjestää Talvikonsertin vuosittain yhteistyössä Sibelius-Akatemian laulumusiikkiosaston kanssa. Solisti valitaan Sibelius-Akatemian viimeisen opintovuoden opiskelijoiden joukosta. Taiteilijoiden ja heidän taideteosten valinnassa hyödynnetään rahaston toimijoiden lisäksi alan asiantuntijoiden näkemystä.

Rahaston avulla haluamme auttaa ja kannustaa nuoria taiteilijoita urallaan eteenpäin. Toimimme pitkäjänteisesti ja haluamme edistää suomalaista kulttuuria niin Suomessa kuin maailmalla”, kertoo Päivi Lipponen. 

Vuoden 2016 konsertin esiintyjiksi on valittu Sibelius-Akatemian viimeisen opintovuoden opiskelija sopraano Saara Kiiveri ja joulukuussa 2015 valmistunut baritoni Sampo Haapaniemi.

Koen olevani etuoikeutettu, kun olen saanut laulun lahja, jolla voin ilmaista kaikkea sitä hienoa musiikkia, mitä säveltäjät ovat tähän maailmaan kirjoittaneet! Haluan olla välikappale kaiken sen nuoteiksi kirjoitetun musiikin ja yleisön välillä”, kertoo Saara Kiiveri.

 

Sopraano Saara Kiiveri

Saara Kiiveri on monipuolinen taiteilija. Hän on iloinen, rohkea ja herkkä esiintyjä, jonka suurin intohimo on oopperassa. Kiiveri nauttii syvästi myös lied- ja kamarimusiikin maailmasta ja onkin konsertoinut monien eri kokoonpanojen kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on saanut usein kiitosta säteilevästä ja luontevasta lavaolemuksestaan, jossa on vahvaa läsnäoloa ja varmuutta. Kiiverin lyyrinen sopraanoääni soi kauniisti ja siinä on myös laajenemisvoimaa.

 

Baritoni Sampo Haapaniemi

Sampo Haapaniemi on erittäin ilmaisuvoimainen baritoni. Hän on monipuolinen ja musikaalinen esiintyjä. Haapaniemi on kuin kotonaan lavalla ja onkin saanut paljon kiitosta myös hänen näyttelijän taidoistaan. Hän on konsertoinut useiden orkestereiden solistina Suomessa ja ulkomailla. Haapaniemen vahvuus ja kiinnostus on oopperamusiikissa, mutta myös oratoriomusiikki on hänen sydäntään lähellä.

 "Musiikki ei ole vain nuotteja paperilla; se on hetki, jonka säveltäjä on halunnut jakaa. Olen kiitollinen kaikista hetkistä, jotka saan jakaa muiden kanssa musiikin myötä", Sampo Haapaniemi kertoo.

 

KUTSU

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston Talvikonsertti  

torstaina 10.3.2016 klo 19 alkaen Musiikkitalon Camerata-salissa

Sopraano Saara Kiiveri ja baritoni Sampo Haapaniemi

Pianistina Kristian Attila

Illan ohjelmisto sisältää muun muassa Mozartin oopperoiden duettoja ja aarioita. Lisäksi ohjelmistossa kuullaan lied-musiikkia meiltä ja maailmalta.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Sibelius-Akatemian ja Kansan Sivistysrahaston kanssa.

Konserttia tukee Osuuskunta Tradeka.

Ilmainen sisäänpääsy Ilmoittautumiset 1.3.2016 mennessä osoitteeseen: lipponen@sivistysrahasto.fi 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Kansan Sivistysrahasto: Sari Tuomaala, viestintä- ja markkinointipäällikkö sari.tuomaala@sivistysrahasto.fi, 044 9876 989

Liitetiedostot

Kansan Sivistysrahasto on yksityinen säätiö, joka toimii läheisessä yhteistyössä ammattiliittojen ja työväenjärjestöjen kanssa. Rahasto jakaa hakemuksesta apurahoja tieteen ja taiteen tekijöille, opiskelijoille, harrastajille, järjestöille ja työryhmille.

 

www.sivistysrahasto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs