Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Oulunsalo Soi tuo Lumijoen kirkkoon kontratenorin Alankomaista

Oulunsalo Soi

Oulunsalo Soi tuo Lumijoen kirkkoon kontratenorin Alankomaista

Tiedote.
Julkaistu: 31.07.2013 klo 23:57
Julkaisija: Oulunsalo Soi

Kontratenori Maarten Engeltjes saapuu ensi kertaa Suomeen ja konsertoi Lumijoen kirkossa Oulunsalo Soi –festivaalin Jumalaiset leikit -konsertissa sunnuntaina 4. elokuuta.

Kontratenorin äänessä laulavat pikkuenkelit

Maarten Engeltjes, jonka sukunimi tarkoittaa suomennettuna pikkuenkeleitä, on festivaalin taivaallinen ääni. Nuori ja kysytty  kontratenori on tehnyt Euroopassa uraa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Hänen opettajinaan toimivat maailmanlaajuisesti tunnetut barokkimusiikin mestarit, saksalainen kontratenori Andreas Scholl sekä tämän opettaja, amerikkalainen tenori Richard Levitt.

Vuonna 2003 brittiläinen kontratenori ja vanhan musiikin mestari Michael Chance hyväksyi Engeltjesin mestarikurssilleen, joka televisioitiin Alankomaissa. Valmistuttuaan Haagin kuninkaallisesta konservatoriosta vuonna 2007 Engeltjes julkaisi Purcellin, Dowlandin ja Byrdin lauluja sisältäneen debyyttialbuminsa, josta tuli sen vuoden myydyin klassisen musiikin levy Hollannissa. Sittemmin hän on levyttänyt Bachin teoksia ja esiintynyt näyttämöllä sekä uuden että vanhan musiikin parissa. Vuonna 2009 hän lauloi Belgian kuningas Albertin kutsumana Brysselin kuninkaanlinnassa, ja tänä vuonna hän esiintyi Hollannin kuningatar Beatrixin kutsusta.

Engeltjes esiintyy Oulunsalo Soi -avajaiskonsertissa perjantaina 2.8. Oulun tuomiokirkossa, jossa hän laulaa kulttimaineeseen nousseen Kylmänhengen aarian eli Cold Songin englantilaisen Henry Purcellin oopperasta King Arthur. Seuraavana päivänä Hailuodossa Galleria huone nro 8:ssa on luvassa barokin erikoismiehen Bach-konsertti. Lumijoen kirkossa sunnuntaina 5.8. Engeltjes esittää vaikuttavan neljännen osan A. Vivaldin Nisi Dominus psalmiteoksesta sekä aarian ”Vedrò con mio diletto” säveltäjän oopperasta Il Giustino.

Lumijoen kirkossa musiikin jumalaista leikkiä

Oulunsalo Soi -festivaalin toinen suurkonsertti pidetään sunnuntaina 4.8. klo 18.00 Lumijoen kirkossa. Siellä esiintyvät solisteista sekä Maarten Engeltjes että huippuviulisti Gordan Nikolić. Mukana on myös norjalainen cembalisti Knut Johannessen sekä 11-jäseninen residenssiorkesteri Jousia Ensemble, joka esittää D. Šostakovitšin Kaksi kappaletta jousioktetille op. 11 sekä B. Bartókin Jousikvarteton nro 1. Nikolić johtaa orkesterin riveissä K. A. Hartmannin Concerto funebren, joka on syntynyt toisen maailmansodan aikana.

Oulunsalo soi järjestetään 1.–6. elokuuta. Konserttipaikkoja on tänä vuonna Oulussa, Oulunsalossa, Hailuodossa, Lumijoella, Limingassa ja Yli-Iissä. Festivaalin liput ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä.

 

Liitetiedostot

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Oulunsalon Kulttuuri-instituutti ja festivaalin kannatusyhdistyksenä toimiva OuMuska ry. Oulunsalo Soi on Finland Festivalsin jäsen ja osa Oulun juhlaviikot -tapahtumaverkostoa. 

Oulunsalo Soin taiteilijat ovat Oulussa 31.7. alkaen. Lisätiedot ja taiteilijoiden haastattelupyynnöt: konserttisihteeri, press-vastaava Jenni Kinnunen jenni@oulunsalosoi.fi, 046 905 8191.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs