Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Oulu Sinfonia tavoitti jalkautumiskiertueellaan 10 575 kuulijaa

Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonia tavoitti jalkautumiskiertueellaan 10 575 kuulijaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 08:43
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian tavoite on koskettaa elävän konserttimusiikin kautta alueen koko väestöä. Niinpä syyskausi on alkanut laajan Suur-Oulun alueen kattavalla kolmen viikon jalkautumiskiertueella. Jousiorkesteri keskittyi pääasiassa alueen palvelutaloihin ja hoivakoteihin. Virva Pietilän juontamat  27 konserttia veivät aikamatkalle Tyynen ja Vittorin rakkaustarinaan tangojen, polkan ja muiden ikivihreiden siivin vuosikymmenten taakse. Puhallinorkesteri vieraili Juha Piston johdolla lähinnä Oulun seudun kouluissa ja oppilaitoksissa ja tarjosi elokuvateemaisen sävelkimaran lisäksi myös soitinesittelyt kolmessakymmenessä konsertissa.

Kiertueen 57:ssä konsertissa tavoitettiin yhteensä 10 575 kuulijaa, joista on 9480 koululaisia, 645 vanhuksia ja 450 erityisryhmiä sekä muita kuulijoita. Suurin osa vanhuksista ja erityisryhmiin kuuluvista ovat henkilöitä jotka eivät itse pääse kulkemaan elävän musiikin pariin.

Jalkautumiskiertueen lisäksi Oulu Sinfonia ja Valveen sanataidekoulu järjestivät Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maksuttoman taidetuokion sylivauvoille ja heidän vanhemmilleen. Kahdeksan Riimikissan runokonserttiaValveella, Oulunsalo-talossa, Madetojan salissa, ensi- ja turvakodilla sekä SYKE-talossa tavoitti yhteensä 96 lapsiperhettä.

Oulu Sinfonia konsertoi torstaisin Madetojan salissa ja kausikonsertit käynnistyvät 15.9. kun orkesterin oma konserttimestari Lasse Joamets tulkitsee Mendelssohnin viulukonserton ylikapellimestari Johannes Gustavssonin johtaman orkesterin kanssa. Sitä ennen orkesteri esittää vielä koko perheen musiikkinäytelmän Uppo-Nalle löytää ystävän to 8.9. klo 18 ja pe 9.9. klo 10. Erityisesti 5-11 –vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnatun, kapellimestari Andres Kaljusten johtaman teoksen solistikaartissa ovat monille oululaisille tutut Pohjoisen Oopperakomppanian laulajat.

Kuvassa: Uppo-Nalle löytää ystävän 

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs