Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Oopperagaalassa soivat tutut italialaiset hitit á la Mozart & CO

Turun ammattikorkeakoulu

Oopperagaalassa soivat tutut italialaiset hitit á la Mozart & CO

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 08:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian opiskelijat tuovat kapellimestari Hannes Merisaaren johdolla ripauksen taikaa lauantai-iltaan. Sigyn-salissa järjestettävän Oopperagaalan solistit ja orkesterin jäsenet ovat valtaosin turkulaisia alan opiskelijoita.

– Klassisen laulumusiikin opiskelijat ovat tottuneet "seisomaan flyygelin mutkassa", eli laulamaan pianistin säestyksellä. Niinpä päätimme järjestää gaalakonsertin omin voimin ja tarjota kiinnostuneille laulajille mahdollisuutta päästä orkesterin solisteiksi. Myös soittajien on työelämän kannalta tärkeää saada kokemusta oopperasta, kertoo tapahtuman tuottaja, laulunopiskelija Sampsa Heiniö.

Kapellimestari Merisaari ja suurin osa sekä laulajista että orkesterilaisista opiskelee Taideakatemiassa. Konsertissa esiintyy kaikkiaan 15 laulunopiskelijaa, ja orkesteri on 40-henkinen. Täydennyksenä orkesterissa soittaa myös Turun konservatorion toisen asteen opiskelijoita, muutama jo valmistunut ammattilainen sekä turkulaisten harrastajaorkestereiden jäseniä.

– Konservatorio ja Taideakatemian musiikin koulutus toimivat samoissa tiloissa keskenään, joten on hienoa, että laitokset tekevät yhteistyötä. Tulevaisuudessa tätä yhteistyötä voisi olla vielä nykyistäkin enemmän, sillä siitä olisi taatusti iloa kummallekin osapuolelle, innostuu Heiniö.

Hempeilyä, huumoria ja kauhunhetkiä suomeksi tekstitettynä

Konsertti tarjoaa hempeilyä ja kauhunhetkiä pääosin italiaksi. Lisämausteena tarjoillaan ranskalaisen ja saksalaisen oopperan parhaita paloja. Illan aikana pääsee seuraamaan myös pienimuotoista näyttämötoimintaa sekä valojen avulla luotua visualisointia. Konsertti on tekstitetty suomeksi.

Punaisena lankana kuullaan ja nähdään kohtauksia Mozartin oopperoista Così fan tutte, Don Giovanni ja Figaron häät. Näiden lisäksi ohjelmassa on aarioita, alkusoittoja ja ensemble-numeroita lukuisista muista oopperoista, kuten Bizet’n Carmen, Puccinin La Bohème, Rossinin Wilhelm Tell, Verdin Rigoletto ja Wagnerin Lohengrin.

– Oopperalle tuntuu olevan Turussa ja muuallakin Suomessa runsaasti kysyntää: esitykset myydään täyteen. Ihmiset lähtevät mielellään kuuntelemaan tämäntyyppisiä gaalakonsertteja, joiden ohjelmisto koostuu suurelta osin oopperamusiikin tunnetuista "hiteistä", kertoo Heiniö.

Lisätiedot:

Sampsa Heiniö
Tuottaja
Puh. 041 5317548

Oopperagaala la 28.2.2015 klo 18:00 Sigyn-salissa osoitteessa Linnankatu 60.

LIPUT:
15 € täysihintaiset
10 € eläkeläiset
5 € opiskelijat, työttömät, lapset, varus- ja siviilipalvelusmiehet.

Ennakkomyynti: Kulttuurikauppa Ars Musica (Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9, avoinna arkisin klo 11–17). http://arsmusica.fi/index.php

Konserttipäivänä lipunmyynti Sigyn-salin ovella klo 17 alkaen. 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs