Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ohjelmistojulkistus: Kauko Röyhkän Poika Mancini Oulun kaupunginteatteriin syksyllä 2014

Oulun kaupunginteatteri

Ohjelmistojulkistus: Kauko Röyhkän Poika Mancini Oulun kaupunginteatteriin syksyllä 2014

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2014 klo 12:31
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oululaistaustaisen kirjailijan ja rokkarin teksti ensi kertaa kotikaupungin suurelle näyttämölle, ensi-ilta 13.9.2014

Nuoruudenkuvaus Röyhkän kultakauden kiehtovissa tunnelmissa. Rockhaaveita uhman, ehdottomuuden ja herkkyyden ihanalla 1980-luvulla.

Miss Farkku-Suomi –elokuvasta tuttu Välde on lähtenyt Oulusta. Hänen tilalleen paikallista rockelämää hämmentämään saapuu etelästä outo, lahjakas Poika Mancini. Hän kantaa kitaraa muovikassissa, pilkkaa keskinkertaisuutta eikä koskaan aio olla tavallinen. Arvoituksellinen, arvaamaton ja kiusallisen kiehtova nuorukainen viettelee tytöt ja pikkukaupungin kyräilevät muusikot. Suosio kasvaa lupaavasti, mutta mitä tapahtuu salaperäiselle Poika Mancinille?
Myös Välden myöhemmät vaiheet lomittuvat tarinaan, ja osat vaihtuvat, kun jo tiensä raivannut rokkikukko kohtaa nuoremman, nerokkaan ja itsevarman tulokkaan.

Esiin nousee vahvasti myös kuolleen Miss Farkku-Suomen varjoon jäänyt Katja-sisko. Hän on tullut uskoon, on tyytyväinen seurakuntaelämäänsä ja tavoittelee hyvää poikaystävää, mutta valitsee kohtalokkaasti väärin.

Katjan ja Poika Mancinin tarinat esittelevät toisen vaihtoehdon Miss Farkku-Suomesta tutulle nuoruuden lupausten asetelmalle. Näyttämöllä etsitään onnea, seurataan esikuvia ja maistellaan menestyksen tunkkaista varjopuolta. Pettymyksistä nähdään kuitenkin valoisatkin puolet ja mahdollisuuksia ajelehtia muihin suuntiin. Röyhkämäisen ärsyttämisen, sivullisuuden ja ironian alla häilyvät herkkyys ja kauneuden kaipuu.

Syksyllä 2013 julkaistu Poika Mancini liikkuu 1980-luvun Oulussa ja kaupunkilaisille tutuissa paikoissa: Nallikarissa, Letkunpuistossa, Pyykösjärvellä ja Merikosken voimalaitoksen pyörteissä. Legendaariset kapakat Rattori-lupi ja Hovinarri heräävät henkiin. Nuorisokulttuurien ja muusikkopiirien terävissä tunnelmakuvauksissa aikakauden asenteet pilkottavat humoristisesti rock’n roll -kukkoilun alta. ”Sen lisäksi, että Poika Mancini kuvaa millaista meininki silloin Oulussa oli, teksti kertoo musiikin tekemisestä Suomessa siihen aikaan”, Kauko Röyhkä sanoo.

Esityksen energia kohdistuu nuorempaan katsojakuntaan ja 1980-luvulla nuoruutensa viettäneille. Liput tulevat myyntiin 23.4.2013, jolloin julkistetaan myös teatterin syksyn 2014 koko ohjelmisto.

Parhaat biisit, uutta musiikkia sekä Oulun kaupunginteatterin uusi näyttelijä

Suurimmassa roolissa näytelmässä on Röyhkän musiikki, jota kuullaan jopa yli 30 kappaleen verran. Tunnetut hittibiisit kuullaan uusina sovituksina, kuten Kevät, Paska kaupunki ja Talo meren rannalla. Kauko Röyhkä myös säveltää uutta musiikkia näytelmää varten.

Näyttämöllä nähdään Oulun kaupunginteatterin näyttelijöistä mm. Pentti Korhonen, Janne Raudaskoski, Kari J. Ristolainen, Merja Pietilä, Anne Syysmaa ja Tuula Väänänen.

Heidän mukanaan ensi kertaa oululaisyleisölle esiintyy teatteriin kiinnitetty uusi näyttelijä, oululaistaustainen Lotta Vaattovaara. Hänet nähdään nuoren Eveliinan roolissa. Vaattovaara on valmistunut vuonna 2012 Teatterikorkeakoulusta ja siirtyy Ouluun Rauman Kaupunginteatterista. Vuonna 1989 syntynyt näyttelijä on esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Kansallisteatterissa sekä Projektori-ryhmässä.

Päärooleihin etsitään uusia tähtiä casting-tilaisuudella

Poika Mancinin päärooleihin Katjaksi ja Poika Manciniksi etsitään nuoria esiintyjiä casting-tilaisuuden avulla. Rooleihin voivat pyrkiä esiintymis- ja laulutaitoiset 18 – 25-vuotiaat. Casting-tilaisuudet järjestetään Oulun kaupunginteatterilla maaliskuun lopussa. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tuottajalle 12.3. mennessä: Elina Terho: p. 044 7037113, elina.terho@ouka.fi .

Pitkä ystävyys syventää tulkintaa

Näytelmän ohjaaja Janne Kuustie on myös dramatisoinut näytelmän. Kuustie on oululainen teatteriohjaaja, jonka pitkä yhteistyö ja ystävyys Röyhkän kanssa alkoi Tien laidalla Waterloon -ohjauksesta vuonna 1994 Pieksämäellä. Kuustie on oululaisen Nukketeatteri Akseli Klonkin johtaja. Esityksen lavastuksen ja puvut suunnittelee Maiju Murtola.

Röyhkän musiikin sovituksesta ja bändistä vastaa Tommi Saha, oululaisen underground-skenen vahva tekijä. Hän on mm. nukketeatteriohjaaja ja näyttelijä ja soittaa Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändissä. Saha ja työskentelee myös Oulun kaupunginteatterin vahtimestarina.

Lisätietoja teatterinjohtaja Mikko Kouki p. 044 703 7014, mikko.kouki@ouka.fi ja tiedottaja Kaisu Innanen, p. 044 703 7111, kaisu.innanen@ouka.fi

teatteri.ouka.fi 
Pressikuvia tiedotustilaisuudesta Oulun Never Grow Old –baarista ladattavissa 19.2. http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs