Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Näe minut! Leevi Madetojan balettisävellys astuu some-aikaan

Alpo Aaltokoski Company

Näe minut! Leevi Madetojan balettisävellys astuu some-aikaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2015 klo 10:15
Julkaisija: Alpo Aaltokoski Company

Alpo Aaltokoski Companyn tanssiteos sukeltaa sosiaalisen median maailmaan tarkastellen leikkimielisesti nykyihmisen identiteettiä ja minäkuvaa

Palkittu koreografi Alpo Aaltokoski tarttuu uutuusteoksessaan OKON FUOKO – Näe minut katsomisen ja nähdyksi tulemisen tematiikkaan. Pelkistetty näyttämökuva ja riehakkaan värikylläinen pukusuunnittelu luovat puitteet eräänlaiselle some-tapahtumien kollaasille, jossa seitsemän tanssijaa seikkailee selfie-kuvien maisemissa. 

Japanilaisaiheinen balettipantomiimi Okon Fuoko (1927) lukeutuu säveltäjä Leevi Madetojan pääteoksiin. Alkuperäisteos kertoo nukentekijän tarinan, jota koreografi Aaltokoski nyt tulkitsee some-ilmiöiden valossa: ”Internet on kuin toiveiden runsaudensarvi, jossa voimme rakentaa itsellemme ihannekumppania tai yrittää luoda itsestämme sellaisen. Tämä ei kuitenkaan ole vain oman aikamme ilmiö: maailman sivu ihminen on projisoinut unelmiaan mitä erilaisimpiin mielikuviin ja keinotekoisiin rakennelmiin.”

Okon Fuokon näyttämökantaesitys nähtiin vuonna 1930 Suomalaisessa Oopperassa ­– nykyisen Aleksanterin teatterin tiloissa. Musiikkiteos tekee paluun samalle näyttämölle mutta täysin uudistuneen koreografian muodossa. Aaltokoski kokee mielekkääksi juuri Sibeliuksen juhlavuotena nostaa esille tämän aikalaissäveltäjän unohduksissa olleen teoksen. Esityksissä kuullaan Okon Fuokon Oulu Sinfonian levytystä vuodelta 2005 (Alba Music Oy).

Katso teaser-video

Esitykset: pe 28.8. klo 19 (ensi-ilta) | la 29.8. klo 15 | la 29.8. klo 19 | ke 2.9. klo 19 | to 3.9. klo 19

Aleksanterin teatteri os. Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki

Liitetiedostot

Vuonna 1995 perustettu helsinkiläinen nykytanssiryhmä Alpo Aaltokoski Company kuuluu suomalaisen taidetanssin kärkijoukkoon. Ryhmä on esiintynyt lähes 30 maassa viidellä mantereella. Alpo Aaltokoski on Aleksanterin teatterin vieraileva residenssitaiteilija 2015–17.

Yhteystiedot: info@aaltokoskicompany.fi | p. 044 3233 509

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs