Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Mikkeliläisen yrityksen tv-sarjalle kansainvälistä menestystä – Kikattava Kakkiainen myyty jo kymmeneen maahan

Miktech Oy

Mikkeliläisen yrityksen tv-sarjalle kansainvälistä menestystä – Kikattava Kakkiainen myyty jo kymmeneen maahan

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2014 klo 08:15
Julkaisija: Miktech Oy

Pienille lapsille suunnattuja, Suomessa kehitettyjä Kikattava Kakkiainen -sovelluksia on ladattu yhteensä yli 500 000 kertaa ympäri maailmaa. Sovellusten ympärille tuotetaan nyt 26-osainen tv-sarja, jonka oikeudet on myyty ennakkoon kymmeneen maahan. Vientipotentiaalia sarjalle on arviolta 50-100 maassa. Kikattavan Kakkiaisen on luonut Miktech Oy:n startup-valmennukseen osallistuva Gigglebug Entertainment.

Gigglebug Entertainment on aloittanut alle kouluikäisille suunnatun Kikattava Kakkiainen -tv-sarjan tuotannon kymmenelle tv-kanavalle. Huhtikuussa 2016 julkaistava sarja koostuu 26 osasta, joista kukin kestää 5 minuuttia. Sarjan tuotantoa tukevat YLE ja Sveitsin SRF, ja sarja on myyty ennakkoon Ruotsiin (SVT), Tanskaan (DR), Islantiin (RUV), Unkariin (TV2), Kroatiaan (HRT), Tsekin tasavaltaan (Ceska), Viroon (ERR) ja Israeliin (HOP).

Tv-sarja perustuu kansainvälisesti menestyneisiin Giggle-sovelluksiin, jotka ovat nousseet sovellusmyynnin kärkeen niin Suomessa, Saksassa kuin Kiinassakin yhteensä yli 500 000 latauksella. Gigglebug Entertainment julkaisee myös kolme uutta sovellusta vuoden 2015 aikana.

Tv-sarjan keskeinen hahmo on sovelluksista tuttu Kikattava Kakkiainen – pikkuruinen olento, jonka tarttuva nauru vapauttaa hänen metsän pienten ystäviensä taidot. Taustalla vaikuttaa pedagoginen ajatus siitä, että myönteinen asenne auttaa onnistumaan missä tahansa.

– Olemme iloisia ja ylpeitä, että sarjasta pidetään jo ennakkoon näin paljon. Nyt tekemiseen tulee lisää resursseja ja lisää matkustamista. Muuten jatku sama meininki kuin ennenkin: keskitymme tekemään niin hyvää ohjelmaa kuin vain osaamme. Parhaat animaatiot pyörivät yli 100 maassa, joten kasvuun on vielä varaa, toteaa toimitusjohtaja Anttu Harlin Gigglebug Entertainment Oy:stä.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet yhdessä Kikattavan Kakkiaisen kehittäjät Joonas Utti & Anttu Harlin, esiopetuksen pedagogiikkaan erikoistunut Tuire Harjola sekä Baboon Animationin Jymn Magon & Mike de Seve Baboon.

Gigglebug Entertainment omistaa tv-sarjan ja sovellusten kansainväliset oikeudet sekä lisensointi- ja markkinointioikeudet.

Lisätiedot:

CEO Anttu Harlin, +358 50 575 4862, anttu.harlin@gigglebug.tv

www.gigglebug.tv

Kuvia: http://youtu.be/74obT8I6CSc

Lataa sovellus: http://we.tl/ge7W5VYkf8

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Gigglebug Entertainment Oy on suomalainen, vuonna 2013 perustettu startup-yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa lasten mobiilipelejä sekä viihdesisältöjä. Yrityksen toimipisteet ovat Helsingissä ja Mikkelissä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs