Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lappeenrannan Balettigaala 2016 tarjoaa ennen näkemätöntä ja ennen kuulematonta uuden kaupunginteatterin näyttämöllä

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Balettigaala 2016 tarjoaa ennen näkemätöntä ja ennen kuulematonta uuden kaupunginteatterin näyttämöllä

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2016 klo 12:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Uuden esiintymisareenansa – tammikuussa 2016 avatun Lappeenrannan kaupunginteatterin – innoittamana Lappeenrannan Balettigaala 2016 tarjoaa yleisölleen ennen näkemätöntä ja myös ennen kuulematonta ohjelmaa. Balettigaalan näytökset järjestetään 26. ja 27. elokuuta. Lipunmyynti on alkanut helmikuun alussa. 

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori luonnehtii Balettigaalan 2016 ohjelmistoa mielenkiintoiseksi, koskettavaksi ja osin sähköiseksi. Esityksissä nähdään tanssin taituruutta elävän musiikin säestyksellä sekä viihdyttävää iloa.  

Balettigaala saa ohjelmistoonsa jälleen maailman ensi-illan. Tällä kertaa ensiesityksensä saa koreografian lisäksi myös musiikki. Maestro Iiro Rantala on säveltänyt musiikin ensi-iltateokseen ja tulee sen myös itse esittämään. Koreografiasta vastaa Prahan kansallisbaletin taiteellinen johtaja ja arvostettu koreografi Petr Zuska.

Ilmassa on sähköä, kun Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva pianovirtuoosi ja säveltäjä Iiro Rantala hyppää lavalle Prahan Kansallisbaletin tanssijoiden kanssa. 

Balettigaalan kansainväliseksi päävieraaksi saapuu saksalainen Dortmundin Baletti. Myös heidän teoksessaan Cacti kuullaan elävää musiikkia. 

Cacti eli Kaktus on monikerroksinen teos, jossa koreografia sukeltaa tanssijoiden pään sisään ja peilaa joskus hulvattomastikin tanssin eri ulottuvuuksia. Teos on noussut kansainväliseksi hitiksi ja se tarjoaa yleisölle niin iloa kuin viihdettäkin, mutta haastaa myös pohdiskelemaan, Juhani Teräsvuori kuvailee. 

Cactin koreografi Alexander Ekman jatkaa ruotsalaisten nykykoreografien voittokulkua. Hänen teoksiaan nähdään ympäri maailmaa ja Cacti on jo ollut ainakin 15 balettiryhmän ohjelmistossa. 

Toisena teoksena Dortmundin Baletti esittää William Forsythen ikisuosikin The Vertiginous Thrill of Exactitude. Teoksessa koreografi pukee Schubertin yhdeksännen sinfonian täydelliseen neoklassiseen muotoon ja eleganssiin. Koreografia tarjoaa 11 vauhdikasta minuuttia silkkaa tanssin taituruutta.

William Forsythe on neoklassisen baletin uranuurtaja ja on merkittävällä tavalla, pitkällä urallaan, muovannut balettia kohti uutta vuosituhatta. Tämän teoksen hän on luonut kunnianosoituksena suurelle mestarille George Balanchinelle. 

Jotain uutta, jotain vanhaa 

Muita makupaloja tarjoaa muun muassa Bostonin baletin tähtiballerina Misa Kuranaga klassisella ohjelmistolla sekä maailmalla menestyneimmän suomalaisen koreografin Jorma Elon koreografialla. 

Tanssijat Emilia Vuorio ja Arthur Abram Brnon kansallisteatterin baletista Tsekistä esittävät dueton baletista Black and White. Koreografia on Brnon baletin johtajan Mario Radacovskyn käsialaa.

Lisäksi tapaamme jälleen Portugalin Kansallisbaletin hurmaavat tanssijat Carlos Pinillosin ja Philippa de Castron.

Esitykset järjestetään Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 26.8.2016 klo 19 ja 27.8.2016 klo 14 ja klo 19. Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri sijaitsee kaupungin keskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan ylimmässä kerroksessa (Kaivokatu 5). 

Lappeenrannan Balettigaalan järjestää NordicDance Makers yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. Balettigaala järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa.  

Balettigaalan 2016 pääyhteistyökumppanit ovat Etelä-Saimaa ja Cytomed. Yhteistyössä ovat mukana myös Saksan Ulkoministeriö (Auswärtiges Amt) ja Goethe-Institut. Muut yhteistyökumppanit ovat: Auto-Suni Oy, Rakennusliike Evälahti Oy, Lappeenrannan Energia Oy, Port of Lappeenranta / Lappeenranta Free Zone ja Etelä-Karjalan Osuuskauppa.

Lappeenrannan Balettigaalan lipunmyynti 

Balettigaalaan varatut liput tulee lunastaa kaksi viikkoa varauksesta. 

ASIAKASPALVELUKESKUS WINKKI

Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo)
53100 Lappeenranta
Puh. 05 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi

 Winkki on avoinna ma–ke, pe klo 8–16 ja to 8–17. 

LIPPUPISTE 

Balettigaalan liput voi ostaa Lippupisteen myyntipisteistä, verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti. R-kioskeilla osto tapahtumanumerolla ja lunastus varausnumerolla. 

Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa:

Anttila Lappeenranta

Avoinna kaupan aukioloaikojen mukaisesti, Kauppakeskus IsoKristiina 1. krs, Brahenkatu 5.

K-Citymarket Lappeenranta

Avoinna kaupan aukioloaikojen mukaisesti, Toikansuontie 4. 

Verkkokauppa

www.lippu.fi 

Lipun osto internetin kautta on nopea ja vaivaton tapa ostaa liput haluamaansa esitykseen. Kokeile Lippupisteen kätevää printtilippua! Tulosta netistä ostamasi liput helposti omalla koneellasi. 

Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu 

puh. 0600 900 900, puhelun hinta 1,98 € /min + pvm

avoinna joka päivä klo 7–22

Kaupunginteatterin oma lipunmyynti avautuu tunti ennen esitystä. 

Lisätietoja 

NordicDance Makers Oy:

Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795
jute941@gmail.com


Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com
 

Lappeenrannan kaupunki:

Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs