Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kutsu lehdistötilaisuuteen: Rut Bryk / Taikalaatikko -näyttely avaa EMMAn kesäkauden

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Rut Bryk / Taikalaatikko -näyttely avaa EMMAn kesäkauden

Kutsu.
Julkaistu: 27.04.2016 klo 16:11
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen.


Aika: Keskiviikko 11.5.2016 klo 13

Paikka: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Aitio-tila EMMAn näyttelytilassa (2. krs), Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

EMMA - Espoon modernin taiteen museo kutsuu median edustajat 11.5.2016 avautuvan suomalaisen modernin keramiikkataiteen uudistajan Rut Brykin Taikalaatikko-näyttelyn lehditötilaisuuteen. Näyttely on Rut Brykin 100-vuotisjuhlanäyttely ja osa EMMAn 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttely jatkaa EMMAn suomalaisen modernismin klassikoita esittelevää näyttelysarjaa, jossa on aiemmin nähty mm. Tapio Wirkkalan, Birger Kaipiaisen ja Lars-Gunnar Nordströmin näyttelyt.

Lehdistötilaisuudessa medialla on mahdollisuus kuulla ja haastatella näyttelyn kuraattoria ja näyttelyn yhteydessä julkaistavan kirjan tutkimuksesta vastannutta FT, dosenttia Harri Kalhaa, Rut Brykin tyttärtä ja kansainvälisesti menestynyttä kuvataiteilijaa Maaria Wirkkalaa, EMMAn kokoelmaintendenttiä Henna Paunua ja EMMAn museojohtajaa Pilvi Kalhamaa sekä tutustua näyttelyyn ennakkoon.

 

Rut Bryk / Taikalaatikko
12.5.-4.9.2016

Rut Bryk (1916 – 1999) teki elämäntyönsä kuvataiteilijana pääasiassa keramiikan parissa työskennellen Arabian keramiikkatehtaan taideosastolla yli viidenkymmenen vuoden ajan. Bryk oli kansainvälisesti menestynyt keramiikan, värien ja lasitteiden mestari, mutta hän ei halunnut kutsua itseään keraamikoksi. Keramiikka tarjosi hänelle tekniikan ja materiaalin taiteen tekemiseen. Bryk ei uransa aikana tuottanut esineitä tehtaan sarjatuotantoon vaan hänen taiteensa, useista teossarjoista huolimatta, perustui uniikkien taideteosten ja esineiden tekemiseen - reliefeihin, astioihin, veistoksiin ja tilateoksiin.

Näyttelyssä on esillä noin 200 teosta, jotka kuuluvat suurimmaksi osaksi EMMAan talletettuun Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiön kokoelmaan. Teoksia on lainattu myös mm. yksityiskokoelmista. Näyttelyssä on esillä myös Rut Brykin tyttären ja kansainvälisesti menestyeen kuvataiteilija Maaria Wirkkalan tilallinen teoskokonaisuus, joka linkittyy Rut Brykin työskentelyyn. Näyttelyn suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

EMMAsta Rut Bryk – Taikalaatikko -näyttely siirtyy Oulun taidemuseoon, jossa se on esillä 1.10.2016 - 15.1.2017.

Liitteenä laajempi tiedote.

 

Tilaisuudessa on tarjoilu.

Ilmoittautuminen: Toivomme median edustajien ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen
iia.palovaara@emma.museum tai esa.takala@emma.museum

Kuvamateriaali: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Rut+Bryk/
salasana: emmamuseum
Näyttelystä EMMAn nettisivuilla: http://www.emma.museum/nayttelyt/rutbryk

Lisätietoja lehdistötilaisuudesta:

Iia Palovaara, viestintäkoordinaattori, EMMA
iia.palovaara@emma.museum p. +358 43 826 8713

Lisätietoa näyttelystä:

Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emma.museum p. +358 40 533 4070

Henna Paunu, intendentti, EMMA
henna.paunu@emma.museum p. +358 43 824 6354

Liitetiedostot


EMMA - Espoon modernin taiteen museo
on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Vuonna 2003 perustetun Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön tehtävä on ylläpitää taiteilijapariskunnan kokoelmaa ja edistää tutkimusta sekä näyttely- ja julkaisutoimintaa. Säätiön tavoite pysyvästä näyttelytilasta toteutuu vuoden 2017 aikana, kun kokoelma sijoitetaan WeeGeelle. Espoon kaupunki, EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö solmivat viime vuoden lopussa sopimuksen säätiön kokoelman sijoittamisesta pysyvästi esille Näyttelykeskus WeeGeen tiloihin ja osaksi EMMAa. Sopimuksen tavoitteena on turvata kansallisesti arvokkaan kokoelman säilytys, ylläpito ja huolto sekä tuoda teokset yleisön nähtäväksi. Uusi näyttelytila ja kokoelman esillepano vahvistavat merkittävästi EMMAn design-profiilia. Kansainvälisesti kiinnostava kokoelma laajentaa EMMAn mahdollisuuksia tarjota yleisölle entistä monipuolisempia sisältöjä. Kokoelman esille saattaminen nähdään mahdollisuutena kasvattaa koko WeeGee-talon vetovoimaa. Tilasta halutaan tehdä kansainvälinen tapahtumakeskus, joka esittelee myös ajankohtaista muotoilua laajemmin.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs