Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Korealaisyleisö otti Mikkelin kaupunginorkesterin innostuksella vastaan

Mikkelin kaupunki

Korealaisyleisö otti Mikkelin kaupunginorkesterin innostuksella vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 12:01
Julkaisija: Mikkelin kaupunki

Mikkelin kaupunginorkesterin kiertue Etelä-Koreassa ja Kiinassa on edennyt puoliväliin. Viime viikolla orkesteri soitti Sasha Mäkilän johdolla kolme menestyksekästä konserttia Sibelius-ohjelmalla Soulissa, Yonginissa ja Geojessa, Etelä-Koreassa.

- Vastaanotto on ollut todella innostunut, kertoo ylikapellimestari Mäkilä.

- Soulissa saimme soittaa kolme ylimääräistä ennen kuin yleisö malttoi päästää meidät pois lavalta. Yonginissa vaadittiin neljä.

Korean-konserteissa vierailevana solistina esiintyi Sibelius-viulukilpailuunkin osallistunut tunnettu korealaisviulisti Hyuk Joo Kwun. Hän soitti Sibeliuksen myöhäistuotantoon lukeutuvan Sarjan viululle ja jousiorkesterille sekä Humoreskit nro 3 ja 4.

Viikonloppuna orkesteri siirtyi Kiinaan, jossa ensimmäinen konsertti pidettiin eilisiltana 22.3. Dalianissa. Mikkelin kaupunginorkesteri oli ensimmäinen Dalian Development Area Grand Theaterissa esiintynyt suomalaisorkesteri. Kiinan konserteissa esitetään Sibeliuksen lisäksi myös mm. Mozartin ja Mendelssohnin musiikkia.

- Kiertue on sujunut erittäin suotuisissa merkeissä, Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Nikke Isomöttönen kertoo.

- Yhteistyökumppanimme paikan päällä ovat hoitaneet järjestelyt mallikkaasti, ja olemme saaneet esiintyä hienoissa saleissa ja nauttia vieraanvaraisuudesta erilaisiin ruokakulttuureihin tutustuen.

Mikkelin kaupunginorkesterilla on ennen kotiinpaluuta edessä vielä kaksi konserttia Kiinassa. Niistä ensimmäinen soitetaan perjantaina 27.3. Shanghain Oriental Art Centerin 1900-paikkaisessa konserttisalissa, joka lukeutuu Kiinan merkittävimpiin konserttipaikkoihin; mm. Gustavo Dudamel ja Los Angelesin Filharmonikot konsertoivat samassa salissa tällä viikolla. Kiertueen viimeinen konsertti on Shaoxingissa lauantaina 28.3.

Mikkelin kaupunginorkesteri on Suomen kolmanneksi vanhin yhtäjaksoisesti toiminut orkesteri. Sen toiminta sai alkunsa vuonna 1903 kun kaupunkiin perustettiin Mikkelin Musiikinystäväin Yhdistys. Tällä hetkellä orkesterissa on 12 jousisoittajaa. Kaupunginorkesterin ylikapellimestarina on vuodesta 2010 lähtien toiminut Sasha Mäkilä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs