Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Koko perheen Ritmo Animale -konsertissa eläinrunot yhdistyvät lattarirytmeihin

Turun filharmoninen orkesteri

Koko perheen Ritmo Animale -konsertissa eläinrunot yhdistyvät lattarirytmeihin

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 08:30
Julkaisija: Turun filharmoninen orkesteri

Turun filharmoninen orkesteri ja Puolalan koulun lapsikuorot Piccolo ja Cantitare esittävät Mauri Suménin säveltämät laulusarjat Tunteellinen siili ja Ritmo Animale lauantaina 19.3. klo 14.00 Turun konserttitalolla. Konserttia edeltää Lasten kulttuuritempaus, jossa Turun kulttuuritoimijat järjestävät toiminnallista ohjelmaa koko perheelle.

 

Konsertissa esitettävien laulusarjojen Tunteellisen siilin ja eläväisillä latinorytmeillä leikittelevän Ritmo Animalen laulutekstit perustuvat suomalaisten kirjailijoiden eläinrunoihin, joista vanhimmat on kirjoitettu yli sata vuotta sitten. Konsertissa kuullaan mm. Kirsi Kunnaksen, Tuulia Ahon ja Aila Nissisen eläinrunoja tarttuvien laulujen muodossa.

 

Musiikin säveltänyt Mauri Sumén on tunnettu erityisesti Leningrad Cowboysin riveistä, mutta hän on kunnostautunut myös elokuvamusiikin saralla. Hän on säveltänyt musiikkia mm. Mika ja Aki Kaurismäen elokuviin sekä moniin television draamasarjoihin. Korkealaatuista orkesterimusiikkia lapsille ja nuorille Sumén ryhtyi säveltämään 2000-luvulla, jonka tuloksena syntyi TFO:n konsertissa esitettävät laulusarjat Tunteellinen siili (2007) ja sen svengaavampi sisarteos Ritmo Animale (2009).

 

Konsertissa esiintyvät Turun filharmonisen orkesterin lisäksi yhteensä yli satahenkiset Cantitare ja Piccolo -lapsikuorot. Konsertit johtaa kapellimestari Erkki Lasonpalo.

 

Ennen konserttia Turun konserttitalolla vietetään Lasten kulttuuritempausta klo 12.00–14.00. Tapahtumassa Turun alueen kulttuuritoimijat tarjoavat yleisölle maistiaisia lapsille ja nuorille suunnatusta toiminnastaan. Kulttuuritempauksessa pääsee mm. sovittamaan teatteripuvustusta, kokeilemaan sirkusta ja kurkistamaan Konserttitalon takatiloihin opastetuilla kierroksilla. Mukana tapahtumassa ovat Turun Kuvataidekoulu, Turun Kaupunginteatteri, Seikkailupuisto ja kaupungin vapaa-aikatoimialan yksiköt sekä Turun filharmoninen orkesteri. Lasten kulttuuritempaukseen on vapaa pääsy.

 

Ritmo Animale -konsertti ja Lasten kulttuuritempaus ovat osa Lasten musiikkijuhlien ohjelmaa. Turun filharmonisen orkesterin ja Turun konservatorion yhteisponnistuksena toteuttama festivaali järjestetään jo kymmenettä kertaa. Lasten musiikkijuhlien päämääränä on tarjota konsertteja kaikenikäisille lapsille sekä tuoda esiin kaupungin moninaiset musiikkiharrastusmahdollisuudet lapsille ja nuorille.

 

 

Ritmo Animale Turun konserttitalossa la 19.3. klo 14.00. Erkki Lasonpalo, kapellimestari, Cantitare & Piccolo, kuoro, Aila Arola & Riitta Hietanen, kuorojen valmennus, Turun filharmoninen orkesteri. Liput 13/9€. Lasten kulttuuritempaus Turun konserttitalossa la 19.3. klo 12.00–14.00, vapaa pääsy.

 

Lipunmyynti

Lippuja Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin myy Lippupiste, www.lippu.fi. Turussa lippuja voi ostaa myös Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalolta, avoinna ma–pe klo 11–17. Lippuja myydään myös ovella tuntia ennen tilaisuuden alkua, mikäli paikkoja on jäljellä. Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku.

 

Lisätietoja:

Pekka Haapanen, tuottaja

Turun filharmoninen orkesteri

puh. 044 907 2090

pekka.j.haapanen@turku.fi

www.tfo.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs