Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kennedyn murha keskeyttää nuoren Einarin lemmenleikit Harri Mannerin uutuusromaanissa

Arktinen Banaani

Kennedyn murha keskeyttää nuoren Einarin lemmenleikit Harri Mannerin uutuusromaanissa

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2016 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

17-vuotias lukiolainen Einari on romanttinen haaveksija ja "hillitön sukupuoliatleetti" – jälkimmäistä tosin vain omissa kuvitelmissaan. Kirjaklassikoista saadut palavan rakkauden esikuvat ja nuoruuden hormonimyrskyt villeine fantasioineen saavat Einarin elämän sekaisin Harri Mannerin uutuusromaanissa Einari, tytöt ja Kennedy. 

Einari on marraskuisena iltana 1963 saavuttamaisillaan elämänsä suurimman täyttymyksen, kun tyttöystävä Hanna-Riitta on valmis luopumaan kalleimmasta aarteestaan, mutta radion ylimääräinen uutislähetys katkaisee lupaavasti alkaneen illan: John F. Kennedy murhattu! Einarin onnen odotus kääntyy epätoivoksi Hanna-Riitan itkiessä palvotun presidentin kuolemaa. Kuinka rakastavaisten ilta voi tästä jatkua? Selviääkö Einari miehuuskokeestaan?

Einari, tytöt ja Kennedy palaa viattomuuden aikaan, jolloin äidit vielä valvoivat tarkasti tyttäriensä kunniaa. Manner kertoo koskettavasti ja myötätuntoisella huumorilla siitä, mitä oli olla nuori tuona maailmaa mullistaneena syksynä – ja millaista se suurelta osaltaan on edelleen.

Harri Mannerin (s. 1945) romaanista Jos ja kun Helsingin Sanomien Pertti Lassila kirjoitti: ”Harri Manner, joka viivytti kirjailijanuransa aloittamista kypsään ikään, on kahdella romaanillaan ottanut paikan suomalaisessa nykykirjallisuudessa ja tuonut siihen sellaista, mitä siinä ei ennen ole ollut. Harvinainen tempaus.”

Mannerin taidemaailmaa satirisoivan Suuri performanssi -esikoisromaanin pohjalta Yle tuotti samannimisen tv-elokuvan. Romaanien lisäksi Mannerilta on ilmestynyt lastenkirjoja. Hän on myös kuvataiteilija ja graafikko, jonka tunnetuin työ on epäilemättä Love Recordsin legendaarinen logo.

  

Harri Manner on Helsingin Kirjamessuilla tavattavissa Arktisen Banaanin osastolla 6b68 kaikkina messupäivinä to 27.10. klo 15.00, pe 28.10. klo 14.30, la 29.10. klo 11.00 ja su 30.10. klo 16.00.

 

Harri Manner

Einari, tytöt ja Kennedy

ISBN 978-952-270-296-8

191 sivua. Arktinen Banaani 2016.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Harri Manner, puh. 050 371 7955, harri.manner@welho.com

Lehdistökappaleet: Arktinen Banaani, myynti@sarjakuva.com

Liitetiedostot

 

Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös kauno- ja tietokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs