Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kari Väänänen ohjaa Suomi-komedian Rovaniemelle

Rovaniemen Teatteri

Kari Väänänen ohjaa Suomi-komedian Rovaniemelle

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 14:12
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Kari Väänänen on tarttunut Suomi-komedian ohjaukseen Rovaniemen Teatterissa. Hän sovittanut ja ohjannut teatteriin Tulitikkuja lainaamassa -näytelmän, joka pohjautuu Juha Vuorisen käsikirjoitukseen Maiju Lassilan romaanista. Tulkinta sijoittuu vuoteen 1972 ja sisältää elävää musiikkia, jota yleisö saa laulaa mukana. Näytelmän päähenkilöitä esittävät Vesa-Matti Komonen ja Samu Stenberg. Musiikin on harjoituttanut Minna Siitonen, lavastus on Pentti Uimosen, pukusuunnittelu Ulla-Maija Peltolan sekä maskeeraus ja peruukit Kaisa Myllärin. Show’n koreografiat on tehnyt Atte Herd. Tulitikkuja lainaamassa saa ensi-iltansa 23. syyskuuta Lappia-talon Tieva-salissa.

Näytelmän tapahtumat alkavat, kun Antti Ihalainen lähtee vaimonsa käskystä lainaamaan tulitikkuja. Vaimon pitäisi saada keitettyä kahvia mutta talossa ei ole sähköä. Ihalainen törmää Jussi Vataseen, joka on kosiomatkalla. Vatasen tarkoitus on pyytää vihille Anna-Kaisa Hyväristä ja Ihalainen puhemiehenä saa Anna-Kaisalta suostumuksen. Miehet lähtevät ostamaan kihloja kaupungista mutta päätyvät pahoille teille törmäten poliisiin, porsaaseen, kilpakosijaan sekä entiseen naisystävään. Lopulta käy hyvin, rakkaus saa vastakaikua ja Ihalaisen Anna-Liisa kahvinsa.

Ohjaaja Kari Väänänen lisännyt klassikkotarinaan toimintaa ja elävää musiikkia. ”Tulitikkuja lainaamassa on suomalaisen komiikan kulmakivi. Näytelmässä on sitcomin rakenne, jossa komediaa syntyy väärinkäsityksistä. Näytöksestä tulee show ja rytinää, tahti on sen verran tiivis ja raikas. Jokainen on jonkun perässä, rahan tai rakkauden. Lopulta kuitenkin käy hyvin, saadaan kahvit tulelle ja kaikille rakkautta.”, kertoo Kari Väänänen.

Väänänen on myös siirtänyt Tulitikkuja lainaamassa -näytelmän 70-luvulle, mikä näkyy puvustuksessa ja kuuluu musiikissa. Katsojat voivat halutessaan laulaa näyttelijöiden mukana. ”Meidän esitys on siirretty vuoteen 1972. Siinä kuvitteellinen teatteriseurue tekee oman versionsa klassikkokomediasta. Esitys on sing-along -näytelmä, jossa yleisö saa laulaa mukana. Esimerkkejä kappaleista ovat Dirlandaa, St. Pauli ja Reeberbahn sekä Oli simmarit, sammarit, kummarit ja pipo.”, ohjaaja selventää.

Tulitikkuja lainaamassa -komedian ensi-ilta on 23. syyskuuta Lappia-talon suurella näyttämöllä. Näytökset ulottuvat kevätkaudelle 2017. Ensi-iltana, samoin kuin 24. syyskuuta ja 28. lokakuuta esityksen teema jatkuu Lappia-talon kellariteatterissa Vänän musiikkibaarissa, jossa baarin bändi, teatterilaiset ja vierailijat esittävät 70-luvun hittejä.

 

Tekijätietoja:

Pohjautuu Maiju Lassilan romaaniin, jonka on dramatisoinut Juha Vuorinen
Sovitus ja ohjaus Kari Väänänen
Lavastus Pentti Uimonen
Pukusuunnittelu Ulla-Maija Peltola
Musiikin harjoituttaminen Minna Siitonen
Koreografiat Atte Herd
Peruukit ja maskit Kaisa Mylläri
Valokuvat Petri Teppo ja Kaisa Sirén

Rooleissa ovat Vesa-Matti Komonen, Kirsi Kärnä, Samu Stenberg, Paula Miettinen, Helka Periaho, Outi Nevanlinna, Markku Lukka, Timo Vuento, Marko Syysmaa ja Eeva Hautala.


Lisätietoja saat markkinoija Kati Kuhalta kati.kuha@rovaniemi.fi, 0407686672. 
Oheiset kuvat on ottanut Petri Teppo. 

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatterin koti on Alvar Aallon Lappia-talo. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs