Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kapina-rockin synty, nousu, vaino ja (t)uho nyt yksissä kansissa

Bazar Kustannus Oy

Kapina-rockin synty, nousu, vaino ja (t)uho nyt yksissä kansissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2015 klo 11:13
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Kun Suomi-rock puri ja löi on kattava kuvaus maamme lähihistoriaa; kirjassa kuvataan suuri ilmapiirin muutos 70-luvun Kekkoslandiasta kohti vapaampaa Suomea. Kirjan tarinat eivät säästele lukijaansa. Rankan rock-elämän kuvaukset kerrotaan suorasukaisesti mutta pilke silmäkulmassa, unohtamatta rockin vakavampaa puolta idealistisena elämäntapana, jolla oli tavoitteena muuttaa maailmaa inhimillisempään suuntaan. Kyytiä kirjassa saavat herkullisen maukkaasti niin sensurointiyritykset, tabut kuin kurinpitokeinotkin.  

Rockin kapinasta ei aiemmin ole ollut kovinkaan paljon materiaalia saatavilla. Kirjan autenttisuudesta vastaavat itse rock-myrskyn syvimmässä silmässä pörränneet Mato Valtonen, Moog Konttinen sekä Kjell Starck. Valtavaksi tietopaketiksi koottu kirja tarjoaa ennennäkemätöntä materiaalia lehtileikkeineen ja lukuisine valokuvineen.

Markku ”Mato” Valtonen on muusikko, näyttelijä, kirjailija, yrittäjä, Linnanmäen jarrumies ja yksi Suomen suosituimmista puhujista. Hänet tunnetaan erityisesti Sleepy Sleepers- ja Leningrad Cowboys -yhtyeistä. Mauri ”Moog” Konttinen on tamperelainen muusikko, joka muistetaan erityisesti Jerry Cotton -hitistään. Taitava kynäniekka on myös suomentanut lukuisia kirjoja, kirjoittanut tietokirjoja ja toiminut sarjakuvakäsikirjoittajana. Kjell ”Zellu” Starck on Suomi-rockin kävelevä tietosanakirja. Zellun arkistoista löytyy valtavasti ainutlaatuista materiaalia, jota on käytetty mm. Hurriganesia ja Popedaa käsittelevissä kirjoissa. Zellu toimii myös keikkamyyjänä.

Kirjaan liittyvä keikka järjestetään Tavastialla 15.9. Lavalle nousee Sleepy Sleepers All Stars vierailevina tähtinään mm. Pelle Miljoona, Jore Marjaranta, Dave Lindholm, Ile Kallio, Tumppi Varonen, Kari Peitsamo, M. A. Numminen, Pedro Hietanen, Moog Konttinen ja Mato Valtonen. Illan juontaa Wallu Valpio. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin kautta.

Nyt kilistetään heille,
vanhoille rokkareille,
niille, jotka menesty,
jotka menehty,
joita ei edes yhtään myyty
ja alkuun sammuville kyvyille.”

Ne ei voi musiikkia tappaa(san. Moog Konttinen)


Mato Valtonen, Moog Konttinen ja Kjell Starck
Kun Suomi-rock puri ja löi. Kapina-rockin synty, nousu, vaino ja (t)uho
Sidottu / 304 sivua
ISBN: 9789522792969
Kirja ilmestyy ja on vapaa arvioitavaksi 14.9.2015


Lisätiedot:
Bazar Kustannus Oy, tiedottaja Anu Sokura, tiedotus@bazarkustannus.fi, 0466 163 180

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs