Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Hyvä-velikerho vai avoin yhteisö. Kutsu tutustumaan lionstoiminnan julkisuuskuvaan

Suomen Lions-liitto ry

Hyvä-velikerho vai avoin yhteisö. Kutsu tutustumaan lionstoiminnan julkisuuskuvaan

Kutsu.
Julkaistu: 02.06.2013 klo 18:21
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

KUTSU TOIMITUKSILLE

Kolme neljästä suomalaisesta on joskus kuullut lionstoiminnasta ja noin puolet suomalaisista tuntee jonkun lionin. Meidät tunnetaan hyväntekijöinä, mutta avun saajat ovat hämärämmän peitossa.

Tänä keväänä tehty tutkimus valottaa lionstoiminnan julkista kuvaa Suomessa. Olemmeko suuren yleisön mielestä paikallinen hyvävelikerho vai maailman suurin ja luotettavin palvelujärjestö?

Kutsumme medianne edustajat kuulemaan tutkimuksen tarkempia tuloksia ja tutustumaan lionstoimintaan Suomen Lions-liiton 60. vuosikokouksen yhteydessä pidettävään tiedotustilaisuuteen

 

Aika:            perjantai 7.6.2013 klo 11.30 - 12.30

Paikka:        Scandic Vierumäki, Ballroom 4,

Urheiluopistontie 400, 19120 Vierumäki

Julkisuuskuvatutkimusta esittelee Suomen Lions-liiton viestintäjohtaja Thorleif Johansson ja sitä kommentoivat liiton puheenjohtaja Seppo Söderholm sekä kansainvälisen Lions Clubs International -järjestön toinen varapuheenjohtaja Joe Preston.

Suomen Lions-liiton 60. vuosikokous pidetään Heinolan Vierumäellä 8.-9.6.2013. Kokoukseen osallistuu yli 2.000 lionia ja seuralaista eri puolilta Suomea. Suomen Lions-liiton jokavuotinen vuosikokous on Euroopan suurin yksittäinen lionstapahtuma ja yksi kaikkien aikojen suurimmista kokoustapahtumista Heinolassa.

Tiedotustilaisuuden juontaa ja tutkimuksen taustasta kertoo pääsihteeri Maarit Kuikka.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 5.6.2013 mennessä:

Kaisa Hartzell

tiedotussihteeri

09-5655 9512, kaisa.hartzell@lions.fi

 

Lisätietoa vuosikokouksesta www.lionsvuosikokous2013.fi

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs