Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Heureka mukaan tieteen joukkorahoitusohjelmaan

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka mukaan tieteen joukkorahoitusohjelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2015 klo 10:52
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka mukaan tieteen joukkorahoitusohjelmaan

Tiedekeskus Heureka hakee tieteen joukkorahoitusohjelman kautta rahoitusta kotimaisen Yöperhosten salattu maailma -planetaarioelokuvan tuottamiseen. Täyspitkä (22 minuuttia) elokuva tuotetaan yhteistyössä tuotantoyhtiö Pohjankonna Oy:n kanssa.

Yöperhosten salattu maailma - The Secret World of Moths -elokuva on taianomainen matka yöperhosten näkymättömään maailmaan ja sitä kuvataan Ugandassa, Järvi-Suomessa ja Suomen Lapissa. Nämä toisistaan poikkeavat elinympäristöt auttavat hahmottamaan elämän monimuotoisuutta, haurautta ja uudistumiskykyä. Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla pääsemme tarkastelemaan hyönteisten maailmaa mikroskooppisella tasolla. Elokuvan tuotannosta vastaavat Pohjankonna Oy:stä Hannes Vartiainen ja Pekka Veikkolainen. Sävellyksestä ja äänisuunnittelusta vastaa Joonatan Portaankorva. Elokuva saa ensi-iltansa Heurekassa joulukuussa 2015.

Suomalainen Mesenaatti.me -yhteisörahoituspalvelu pyrkii edistämään tieteen saaman rahoituksen määrää ja antamaan tavallisille ihmisille mahdollisuuden toimia tieteen mesenaatteina pienilläkin summilla. Mesenaatti toteuttaa tänä vuonna Tieteen yhteisörahoitusohjelman, johon valittujen tiedehankkeiden kanssa tuotetaan yhdessä mahdollisimman vetovoimaiset joukkorahoitushankkeet. Ohjelmaa tukee Koneen Säätiö. Hankkeeseen piti alun perin valita 6–10 tiedehanketta, mutta hakijoiden taso oli niin hyvä, että määrää venytettiin. Planetaarioelokuvan lisäksi muita mukaan valittuja hankkeita olivat mm. kirja aktiopohjaisesta ohjelmoinnista, Uutistamo-sivusto, Tiedetuubi-nettisivuston kehittäminen ja Digitalisaatio -tutkijaverkoston vahvistaminen ja laajentaminen.

Yöperhosten salattu maailma -elokuvan joukkorahoitus käynnistyy loppukeväästä.

 

 

Lisätietoja:

Elämysjohtaja Mikko Myllykoski

mikko.myllykoski@heureka.fi

040 9015 244

 

Pauliina Seppälä

pauliina@mesenaatti.me

050 572 7910

mesenaatti.me/tieteen-ja-akateemisen-tutkimuksen-yhteisorahoitusohjelma-2015

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs